4. Dani okusa varaždinskog kraja osvojiti će vas mirisima i okusima
 • NASLOVNICA
 • LIFESTYLE
 • PREPORUKA IZLETA
 • GASTRO HRVATSKA
More
  Naslovnica Događanja/najave 4. Dani okusa varaždinskog kraja osvojiti će vas mirisima i okusima

  4. Dani okusa varaždinskog kraja osvojiti će vas mirisima i okusima

  Za samo 80 kn, degustirajte ukusne tradicijske menije od tri slijeda!

  U periodu od 5. do 15. travnja 2019., održati će se četvrti po redu Dani okusa varaždinskoga kraja, koji ove godine obuhvaćaju 15 ugostiteljskih objekata – nosioca standarda Okusi varaždinskoga kraja. Oni će ljubiteljima gastronomskih specijaliteta omogućiti da po promotivnoj cijeni uživaju u menijima od tri slijeda jela spravljenih od tradicijskih namirnica našega kraja.

   

  Obzirom da je prošle godine naišla na dobru prihvaćenost, i ove godine tema za kreiranje menija biti će buča. Stoga barem jedno jelo u meniju mora biti spravljeno od te namirnice. Također, kako se ove godine Dani okusa varaždinskoga kraja održavaju u korizmeno vrijeme, pojedini ugositeljski objekti u ponudi imaju i treći riblji meni, koji će se nuditi samo u petak u skladu sa razdobljem posta.

  Doživjeti kuhinju varaždinskoga kraja znači upoznati bogatstvo i raznolikost jela koja su, s jedne strane, nastala jednostavnošću pripreme i domišljatošću seoskih domaćica uz kućna ognjišta ili, s druge strane, osobitim kulinarskim umijećem i vještinama u građanskim, gospodskim i plemenitaškim dvorskim kuhinjama.

  Ljudi su ovdje oduvijek znali uživati u bogatstvu okusa što krijepe tijelo i opuštaju dušu, u dobrom jelu i piću. Zato to preporučuju i svojim gostima.

  I ne žurite pri tom…

  Predajte se vremenu i doživljaju…

  Osjetite u svakom zalogaju kolika je ljubav, a kako kaže ona narodna „Ljubav ide kroz želudac“, utkana u pripremu jela koje blagujete… Ovo je pozivnica za doživljaj i istraživanje raznovrsne palete okusa u odabranim objektima koje resi oznaka standarda Okusi hrvatske tradicije– Okusi varaždinskoga kraja.

  Kušajte i uživajte upoznajući ih.

  Dobar vam tek !

  Cjelokupnu ponudu menija po objektima možete pregledati klikom OVDJE.

  A sve informacije pronađite na:

  Turistička zajednica Varaždinske županije

  Facebook TZ Varaždinske županije

  Dani okusa Varaždinskog kraja

  Fotografije preuzete: arhiva TZ Varaždinske županije

  Sponzorirani članak

  PRATITE NAS

  1,332InstagramSlijedi

  Najčitanije

  Okusite hrvatsku tradiciju u bajkovitom Zagorju – kući dobrih okusa

  Dani Okusa hrvatske tradicije održavaju se 15. - 25. studenog u 12 restorana u Krapinsko-zagorskoj županiji. Uživajte u slijedu od tri tradicijska jela čija se priprema...

  Bajkovit grad satkan od legendi