4. Dani okusa varaždinskog kraja osvojiti će vas mirisima i okusima
 • NASLOVNICA
 • LIFESTYLE
 • PREPORUKA IZLETA
 • GASTRO HRVATSKA
More
  Naslovnica Događanja/najave 4. Dani okusa varaždinskog kraja osvojiti će vas mirisima i okusima

  4. Dani okusa varaždinskog kraja osvojiti će vas mirisima i okusima

  Za samo 80 kn, degustirajte ukusne tradicijske menije od tri slijeda!

  U periodu od 5. do 15. travnja 2019., održati će se četvrti po redu Dani okusa varaždinskoga kraja, koji ove godine obuhvaćaju 15 ugostiteljskih objekata – nosioca standarda Okusi varaždinskoga kraja. Oni će ljubiteljima gastronomskih specijaliteta omogućiti da po promotivnoj cijeni uživaju u menijima od tri slijeda jela spravljenih od tradicijskih namirnica našega kraja.

   

  Obzirom da je prošle godine naišla na dobru prihvaćenost, i ove godine tema za kreiranje menija biti će buča. Stoga barem jedno jelo u meniju mora biti spravljeno od te namirnice. Također, kako se ove godine Dani okusa varaždinskoga kraja održavaju u korizmeno vrijeme, pojedini ugositeljski objekti u ponudi imaju i treći riblji meni, koji će se nuditi samo u petak u skladu sa razdobljem posta.

  Doživjeti kuhinju varaždinskoga kraja znači upoznati bogatstvo i raznolikost jela koja su, s jedne strane, nastala jednostavnošću pripreme i domišljatošću seoskih domaćica uz kućna ognjišta ili, s druge strane, osobitim kulinarskim umijećem i vještinama u građanskim, gospodskim i plemenitaškim dvorskim kuhinjama.

  Ljudi su ovdje oduvijek znali uživati u bogatstvu okusa što krijepe tijelo i opuštaju dušu, u dobrom jelu i piću. Zato to preporučuju i svojim gostima.

  I ne žurite pri tom…

  Predajte se vremenu i doživljaju…

  Osjetite u svakom zalogaju kolika je ljubav, a kako kaže ona narodna „Ljubav ide kroz želudac“, utkana u pripremu jela koje blagujete… Ovo je pozivnica za doživljaj i istraživanje raznovrsne palete okusa u odabranim objektima koje resi oznaka standarda Okusi hrvatske tradicije– Okusi varaždinskoga kraja.

  Kušajte i uživajte upoznajući ih.

  Dobar vam tek !

  Cjelokupnu ponudu menija po objektima možete pregledati klikom OVDJE.

  A sve informacije pronađite na:

  Turistička zajednica Varaždinske županije

  Facebook TZ Varaždinske županije

  Dani okusa Varaždinskog kraja

  Fotografije preuzete: arhiva TZ Varaždinske županije

  Sponzorirani članak

  PRATITE NAS

  1,311InstagramSlijedi

  Najčitanije

  Savršena vikend avantura za kraj ljeta

  Tražeći ideju za  sjajan izlet nedaleko od Zagreba, donosimo preporuku za novootvoreni Adrenalinski park Duboka. Ako vam je dosadno u gradu, dani se sporo...

  Te čudesne Kupske noći..