• NASLOVNICA
 • LIFESTYLE
 • PREPORUKA IZLETA
 • ISTRAŽI/DOŽIVI
More
  Naslovnica Destinacije Sve je spremno za Srednjovjekovni viteški turnir na Jankovcu

  Sve je spremno za Srednjovjekovni viteški turnir na Jankovcu

  Da je putovanje kroz vrijeme moguće, otkrit ćete 13. i  14. listopada  u Parku prirode Papuk.

  Bitka za utvrdu Klak u kojoj će sudjelovati vitezovi desetak srednjovjekovnih udruga, središnje je događanje viteškog turnira na Jankovcu u Parku prirode Papuk.

  Natjecanje u streličarstvu, škola mačevanja, stari obrti, dvorske dame, viteški tabori, atraktivne plesačice, vrhunska gastronomija i dan proveden u prirodi, najbolja su pozivnica na Srednjovjekovni turnir, koji će se 13. i 14. listopada održati u jednoj od najljepših hrvatskih šuma. Njegovo peto izdanje održava se u sklopu PReKUL festivala koji promovira kulturnu i povijesnu baštinu Parka prirode Papuk.

  Uz zabavni i edukativni karakter, ova manifestacija odlična je prigoda za promociju turizma Slavonije i jedinstvenog Parka prirode i geoparka Papuk, koji je pod UNESCO zaštitom. Na njegovim sjevernim obroncima prostire se Park šuma Jankovac – jedna od najljepših gorskih dolina, okružena stoljetnom bukovom šumom, ujedno i poznato planinarsko izletište. Ovdje se nalaze poučne staze, gorski potoci i jezera, špilje, slapovi, oko 1200 vrsta flore i faune.

  Planinarski dom uz restoran nudi i 80 ležajeva, a u neposrednoj blizini nalazi se jedinstveni slap Skakavac. To je idealno okruženje za organizaciju Srednjovjekovnog sajma koji je postao prepoznatljivi turistički proizvod, a svake godine privuče više od tisuću posjetitelja iz čitave Hrvatske.

  Organizator PReKUL festivala je Park prirode Papuk, a projekt su podržali Požeško-slavonska i Virovitičko-podravska županija, općine Velika i Čačinci. Ulaznice po cijeni od 20 kuna za odrasle i deset kuna za djecu, moći će se kupiti na informativnim točkama s kojih polaze autobusi za Jankovac – u središtu Slatinskog Drenovca i kod spomenika braniteljima na prijevoju između Velike i Jankovca. 

  Više info:

  www.tzzps.hr

  Facebook fan page

  PRATITE NAS

  1,352InstagramSlijedi

  Najčitanije

  Domaća slavonska juha od pileta ili kokoši s griz noklicama

  Kako pripremiti savršenu domaću juhu od pileta ili kokoške, onakvu kakvu su pripremale naše bake, tako da uspije i početnicima u kuhanju? Objasnit ćemo...
  CroatianEnglishGerman