Pretposljednji vikend vladavine maškara u Crikvenici

Uvertira u prošli, šesti po redu vikend maškaranih događanja u Crikvenici bila je „Škola maškaraneh tanci“ u petak.

U subotu je više od 120 maškaranih planinara i ljubitelja prirode uživalo u Maškaranoj šetnji po Ljubavnoj cestici u organizaciji Planinarskog društva „Strilež“, a za večernju subotnju atmosferu u Gradskoj sportskoj dvorani su se pobrinuli članovi rock grupe „Hladno pivo“.

Protekli tjedan su počela maškarana događanja u svim četirima mjestima crikveničke rivijere . Zabava ne prestaje!U petak, 22. veljače, pleše se s Elijom Bašanom u „Školi maškaraneh tanci“ u restoranu hotela „International“.

Subota, 23. veljače, dan je namijenjen za krštenje mesopusta. Prije nego sve prisutne raspleše glazbeni sastav „Vigor“ u večernjim satima, mesopustu će crikveničke maškarane grupe odabrati jedno od ponuđenih imena uz zvukove bubnjeva. Svaki maškaron i maškaronka željno iščekuju saznati ime glavnoga krivca za sva zla i nedaće, koji će biti spaljen 6. ožujka. Subotnja događanja su  u Glavnoj sportskoj dvorani u Crikvenici! Kako bi se svim posjetiteljima omogućilo uživanje u večernjim zabavama uz siguran prijevoz do i od dvorane, Grad Crikvenica je osigurao besplatne vožnje maškaranim city busom

Veselo će biti i u ostalim mjestima maškarane rivijere? Uvod u ovotjedna selačka maškarana događanja je popodnevna mantinjada po mjestu uz  grupu „Point“ u Domu prosvjete. Selce će u petak, 22. veljače, biti domaćin Maškaranog pikado turnira od 14 sati, a u subotu, 23. veljače, Velike zabave pod maskama. U nedjelju, 24. veljače, odvijat će se turnir u briškuli i trešeti u Sportskom centru „Matkino“ od 14 sati, a zabavno poslijepodne za  najmlađe kreće od 15 sati.

Jadranovo će u petak, 22. veljače, biti  domaćin dočeka maškaranih grupa iz okolice s početkom u 19 sati, a u nedjelju, 24. veljače je čajanka u Domu kulture.

U Hrvatskom narodnom domu u Dramlju, u subotu 23. veljače, održat će se maškarana zabava, a u nedjelju 24. veljače, dječja čajanka i tombula.

T. Radić

Fotografije preuzete: www.maskare.net