Poznati turistički aduti Bjelovarsko – bilogorske županije, ovjenčani priznanjima na Danima hrvatskog turizma - ExploreCroatia
 • NASLOVNICA
 • LIFESTYLE
 • PREPORUKA IZLETA
 • ISTRAŽI/DOŽIVI
 • TURISTIČKE VIJESTI
More
  Naslovnica Destinacije Bjelovarsko – bilogorski kraj Poznati turistički aduti Bjelovarsko – bilogorske županije, ovjenčani priznanjima na Danima hrvatskog...

  Poznati turistički aduti Bjelovarsko – bilogorske županije, ovjenčani priznanjima na Danima hrvatskog turizma

  Na nedavno održanim Danima hrvatskog turizma 24.listopada 2018. (Hvar domaćin), vrijedna priznanja stigla su i u Bjelovarsko -bilogorsku županiju. Tako je g. Vladimir Vlajinić, vlasnik OPG-a I Izletišta “Na malenom brijegu”, u kategoriji LJUDI U TURIZMU, dobio nagradu Hrvatske turističke zajednice ČOVJEK – KLJUČ USPJEHA, kao i DJELATNIK GODINE u kategoriji domaćin turističkog seljačkog domaćinstva.


  foto: TZBBŽ

  Isto tako, u sklopu Dana hrvatskog turizma i akcije Hrvatske gospodarske komore pod nazivom „Turistički cvijet – Kvaliteta za Hrvatsku“ dodijeljena su priznanja najboljima u području turizma. Poznate Daruvarske toplice ušle su u najuži izbor u kategoriji Lječilište/SPA, te dobile priznanje za 2. mjesto u kategoriji.


  foto: privatna arhiva

  Turistička zajednica Bjelovarsko-bilogorske županije i Turistička zajednica Bilogora-Bjelovar, prijavile su OPG Vladimira Vlajinića za ovu prestižnu nagradu.

  Krenimo na kontinentalni wellness – Daruvarske toplice mjesto po mjeri čovjeka


  foto: Daruvarske toplice

  Brojni izvori ljekovite termalne vode, nalazišta ljekovitog mineralnog blata,  očuvane povijesne građevine i prekrasni povijesni pejzažni parkovi, prirodne ljepote, brojni sportsko rekreacijski, wellness-spa i medicinski sadržaji čine Daruvarske toplice savršenim mjestom za odmor, rehabilitaciju i povratak tijela u dobru formu.


  foto: Vladimir Imprić

  Smještajni objekti Daruvarskih toplica, lječilišni hotel „Termal“*** i depandansa „Arcadia“*** nalaze se u najljepšem dijelu povijesnog pejzažnog perivoja, na samo nekoliko minuta hoda do samog centra grada Daruvara. Okružuje ih Julijev park, jedan od najstarijih zaštićenih parkova u Hrvatskoj, prekrasne povijesne građevine, kaptirani izvori ljekovite termalne vode, dječje igralište, park šuma i brojne uređene šetnice.

  Ljekovita svojstva termalnih voda

  Portrait of young female relaxing in beauty salon

  Kupanje u termalnoj vodi posebno se preporučuje kod oboljenja zglobova, tetiva, mišića, bolesti krvnih žila, perifernih živčanih lezija, probavnih, ginekoloških, pa i psihosomatskih bolesti i smetnji: stresa, umora, smanjene koncentracije i pamćenja, preosjetljivosti, razdražljivosti, te smetnji sa spavanjem. Na površini od 1800 četvornih metara wellness centra Daruvarskih toplica, nalaze se dva otvorena i jedan zatvoreni bazen s ljekovitom termalnom vodom, temperature između 28 i 35 stupnjeva celzijusa, te hidro masažom. Pozitivno i ljekovito djelovanje termalne vode ovog kraja poznavali su još stari Rimljani, koji su za liječenje koristili vruće, tople i hladne kupke.

  Više informacija:  Daruvarske toplice
  Kontakt

  Ljupki agroturizam s brojnim sadržajima na vrhovima romantične Bilogore  – posjetimo izletište “Na malenom brijegu”

  Agroturizam “Na Malenom brijegu” nalazi se na vrhovima Bilogore, u malom selu Ribnjačka. Selo okruženo šumovitim brežuljcima i šarolikim poljoprivrednim parcelama, kao da je preslikano iz  kakve slikovite priče.  
  Gostima se nudi smještaj u ruralnoj kući za odmor Bakinoj vikendici sa dva balkona te ostakljenim dnevnim boravkom sa kojih se pruža predivan pogled, te u sobi u seoskom domaćinstvu sa duplim krevetom i privatnom terasom.

   

  Osnovna djelatnost na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu je uzgoj konja. Sedam prekrasnih jahačkih konja oduševljavaju sve generacije posjetitelja. Bilo da ste početnici ili iskusni jahači, ili jednostavno ih želite promatrati na pašnjacima, slobodne i nesputane, doživljaj će biti čudesan u svakom smislu.

  nmb_14

  Kako bi Vaš boravak na Malenom brijegu učinili što zabavnijim i zanimljivijim, vlasnici nude nekoliko programa turističke animacije kao što je besplatan program “Život na selu”, gdje se možete slobodno uključiti u sve svakodnevne poslove na gospodarstvu-od brige o životinjama do pripreme hrane, kojom možete častiti svoja nepca.

  Program Skriveno blago Bilogorskih divova – veda vodi vas u svijet mitskih bića Bilogore i potragu za njihovim skrivenim blagom. Šetnja, vožnja traktorom ili biciklima, jahanje označenim stazama kroz šumu, livade, uz potoke samostalno ili u pratnji licenciranog turističkog vodiča, zaokružiti će dojam potpunog doživljaja.

  Ako ste planirali savršen zimski izlet

  Snijeg, sanjkanje i ukusna hrana na Malenom brijegu, uvesti će vas u seosku idilu zimskih čari Bilogore, baš onako kako i prilični bajkovitom djevičanski bijelom pejzažu i ukusnom zalogaju.
  Uz pucketanje vatre u kaminu uživajte u slasnim zalogajima domaće sarme, narezaka, krvavica,  pečenica sa žgancima i zeljem, mesa iz masti. Za okrijepu, poslužiti će idealno kuhano vino u programu je i zimsko jahanje.

  fotografije: arhiv Seoskog turizma:  Na malenom brijegu

  Kontakt:

  selo Ribnjačka 84
  43273 Bulinac, općina Velika Pisanica
  tel: 043/874-324, 098/788-197
  [email protected]
  www.namalenombrijegu.hr

   

  Fotografija naslovnice: Štefan Brajković

   

  PRATITE NAS

  1,338InstagramSlijedi

  Najčitanije