Jesen u Baranji – kušajte najbolji Fiš

Upoznajmo manifestaciju Jesen u Baranji – najukusniji event koji dugi niz godina okuplja zaljubljenike u gastronomiju, kulturu i tradiciju. Njegujući tradiciju, ne zaboravlja se ni na zabavu za sve generacije i gastro gušte koje Baranja najbolje poznaje a sve veći broj poklonika koju u nju dolaze, pokazuju da su baranjske fešte omiljene i posjećene. Posebno one iza kojih ne ostajete gladni ni žedni.

Stoga rezervirajte svoj planer za subotu 08.09.2018., kada imate priliku posjetiti  najveću Fišijadu i uživati u najpoznatijoj baranjskoj gastro deliciji- Fišu!

Program počinje u 17:00 sati sa sajmom domaćih proizvoda lokalnih proizvođača i podjelom ribe, raznovrsnim programom za djecu ( radionice, tjelesne aktivnosti, animatori) , te neizostavna bogata gastro ponuda. U natjecanju se očekuje 200 kotlića i planira se priprema najveće fišijade do sada.

Nakon i prije proglašenja pobjednika za odličnu atmosferu pobrinut će se TS Garavi uz očekivani veliki koncert Maje Šuput. Odlična atmosfera, ples i zabava su zajamčeni, a uz baranjsku najpoznatiju deliciju, nitko neće ostati gladan.

Vrijedne nagrade dodijelit će se za nekoliko kategorija pa se pripremite na pravi kulinarski spektakl: nagrade će dobiti najljepši stol, nagraditi će se  najstariji i najmlađi kuhar kao i najveselija ekipa. Konjogojska udruga Baranja iz Branjinog Vrha u nedjelju 09.09.2018. s početkom u 10:00h  organizira 9. smotru svatovskih zaprega na kojoj sudjeluju jahači iz cijele Hrvatske, a svoje vještine pokazat će u nekoliko kategorija: smotra zaprega, tekličko i tehničko jahanje, izbor najljepše zaprege i najboljeg jahača i jahačice.

Ova manifestacija  obuhvaća jednu od najvećih Fišijada sa oko 200 natjecatelja. Fišijada će se održati 08. rujna, te će u sklopu fišijade biti organiziran veliki sajam domaćih proizvoda koji upotpunjuju nastupi KUD-ova.

 

Program završava velikim koncertom na glavnom trgu u Belom Manastiru. Smotra svatovskih zaprega s natjecateljskim dijelom programa održat će se 08.09. Na smotri sudjeluje više od 100 jahača iz cijele Hrvatske. Dođite i ne propustite najveselije događanje u rujnu, budite dio najbogatije Fišijade, zabavite se uz dobre vibracije, odličan program i bogate sadržaje. Dobro došli!

Izvor: 

Turistička zajednica Baranje

fotografije pripreme Fiša ustupila Turistička zajednica Baranje