Dođite na Biloklik 2018 – naučite sve o kreativnoj fotografiji

Romska baština i bilogorska mitologija su ovogodišnje teme fotografskog susreta a foto susret Biloklik već četvrtu godinu zaredom predstavlja gostujućim fotografima znamenitosti Velikog Trojstva i okolice.

Foto susret se odvija u prostoru Romske kuće u Maglenči pokraj Velikog Trojstva, 2. rujna 2018. godine.
Ovaj jedinstveni turističko – kulturni objekt, nudi atraktivnu i autentičnu turističku uslugu prezentacije nepoznate romske povijesti, tradicije, jezika, običaja kao sastavnog dijela hrvatske baštine te mnogih proizvoda po kojima su Romi Lovari nekada bili poznati u ovom kraju.

20161229_143307

U Romskoj kući možete degustirati neke od specijaliteta tradicionalne romske kuhinje i kupiti neke od proizvoda lavande koje vlasnici sade na vlastitim nasadima oko kuće.

20161229_144405 Naravno, svrha i namjena Biloklika,  je opušteno druženje za fotografe ali i edukacija,  i zato ćemo ove godine ugostiti autoricu knjige “Osnove digitalne fotografije”Maju Strgar Kurečić, koja će nam približiti knjigu i opisati zašto se bez osnovnog znanja ne možemo kvalitetno baviti fotografijom.

Posjetiti će vas i vile iz bilogorske mitologije, dok Romi Lovari predstavljaju svoju kulturu kroz cijeli susret.
Ukoliko ste zainteresirani za ovu kreativnu i inspirativnu priču, donosimo linkove vezane za informacije i prijave

Sve informacije vezane za susret možete dobiti na facebook stranici: www.facebook.com/biloklik

Link za prijave: https://docs.google.com/forms/

Naučite ponešto o facinantnoj mitologiji ovog kraja, tradiciji Roma Lovara, naučite sve što ste željeli znati o digitalnoj fotografiji i nadahnite se ljepotom Velikog Trojstva i okolice. Čekamo vas!

fotografije: Tamara Šafarić, Mario Šoštarić, Predrag Uskoković, Sven Fuček, Delimir Hrestak