Dođite na 4.proljetnu bilogorsku biciklijadu!

Biciklisti, rekreativci i ljubitelji prirode i aktivnosti na otvorenom, Bilogorski kraj vas čeka u subotu 29. travnja od 10 ujutro do 18 poslijepodne, na jubilarnom proljetnom prelaženju Bilogore.

Što vas očekuje na ovoj biciklijadi?
Ruta je zamišljena tako da se odvozi biciklom od Bjelovara do Jabučete (16 km) i natrag, a ove godine dobija nastavak u 30 km dugoj kružnoj stazi do Stankovog vrha.

Ruta 4. proljetne bilogorske biciklijade u nedjelju, 29. travnja, nepromjenjena je: polazi se u 10 sati s Poljane dr. Franje Tuđmana, ispred Srednjoškolskog centra u Bjelovaru, vozi u velikoj grupi, polako (oko 2 sata) i uz pratnju policije, srednje zahtjevnom stazom preko Bilogore, duljine 16 km (2,4 km makadam, ostalo asfalt) sporednim, malo prometnim cestama do Vinarije Coner u Jabučeti.

Kolonu održavaju članovi suorganizatora biciklijade, BK Gema, koji su zaduženi i za ‘dodatak’. Na začelju je servisno vozilo.
Kilometar prije cilja, ove se godine prvi put odvaja ‘dodatak’, kružna ruta do najviše točke Bilogore, Stankovog vrha na 309 mnm. To je zahtjevna staza kroz šumu ukupne duljine oko 30 km (još oko 2 sata).

U Jabučeti je osigurana okrjepa po ‘popularnim’ cijenama i razne sportske igre uz nagrade.
Povratak nije organiziran pa događanje traje nešto kraće, ovisno o vrsti prijevoza kojom se sudionici odluče vratiti.

Proljeće je idealno vrijeme za aktivan turizam, a u ovom kraju sve je spremno za doček vrijednih biciklista. Događanje se odvija u Vinariji Coner u Jabučeti, bajkovitom objektu u središtu prelijepe prirode.

Vinarija Coner nalazi se u srcu Bilogore, pitomog kutka zelene Hrvatske. Na spoju vinorodnih brežuljaka i bukovih šuma s plodnom ravnicom kojom teče rijeka Drava, oplemenjuju ju hrastove prašume i nadaleko poznati Peski.

Osim biciklizma, šetnji i jahanja, na ovom imanju možete upoznati suvremene načine proizvodnje vina, uživati u kušanju i druženju, te na koncu, ponijeti dio bilogorskog mira sa sobom.
Igrališta, šetnice, piknik livade, vidikovci, biciklističke i pješačke staze, osvježit će Vas i ispuniti energijom. Ili samo uživajte u suncu, domaćoj hrani i dobru vinu na terasi.

U restoranu možete naručiti košaru za piknik i uživati u objedu na livadi ili u hladu starih lipa, oraha i voćki starih sorti. Zabave na otvorenom nikada ne nedostaje, zato posjetitelji znaju kako se na trenutak isključiti iz stresne svakodnevnice i uroniti u ljepotu ovog kraja koji obiluje sadržajem i brojnim aktivnostima.

tz-27

Bilogora i okolica obiluju biljnim i životinjskim svijetom, ali i kulturnim sadržajima. Možete se baviti lovom, ribolovom, jahanjem, sudjelovati u zabavnim kulturno-povijesnim manifestacijama, obići Bilogorsku vinsku cestu, posjetiti lječilišta s termalnom vodom, umjetničke galerije, stare utvrde i arheološka nalazišta kraja koji je naseljen od kako su prvi ljudi stigli u Europu.

Čekamo vas u Jabučeti, dobro došli na četvrtu proljetnu bilogorsku biciklijadu.

Detalji i više info: Facebook

Turistička zajednica Bilogora – Bjelovar

BK Gema

Izvor objave i fotografije: TZ Bilogora – Bjelovar