• NASLOVNICA
 • LIFESTYLE
 • PREPORUKA IZLETA
 • ISTRAŽI/DOŽIVI
More
  Naslovnica Destinacije Dani industrijske baštine u Sisku

  Dani industrijske baštine u Sisku

  Mjesec rujan je u Sisku u znaku industrijske baštine koja postaje centar kulturnih i turističkih događanja, pod nazivom Dani industrijske baštine. Temeljna ideja ove manifestacije je  predstavljanje bogate industrijske baštine grada Siska na kreativan i zanimljiv način.

  Dani industrijske baštine održavaju se 14.-29. rujna. Manifestacija uključuje niz izložbi, prezentacija i posjeta objektima industrijske baštine. Tako se ove godine planira obilazak bivših pogona Željezare Sisak koji se trenutno prenamjenjuju u proizvodnju solarnih i ICT komponenti. Također će se i ove  godine  uključiti lokalna zajednica kroz radionice i obilaske industrijskih pogona,  te će svim zainteresiranima predočiti međunarodna iskustva u očuvanju i prezentaciji industrijske baštine.

  FESTIVAL PIVA I STREET FOOD FESTIVAL 15.RUJNA 2018.

  Manifestacija se i ove godine otvara Festivalom piva koji se održava 15. rujna na sisačkom Korzu. U centru grada Siska posjetitelji će na jednom mjestu moći kušati i kupiti vrhunska piva proizvedena s posebnom ljubavi od strane 14-ak craft pivara iz Hrvatske, upoznati ih i naučiti detalje o samoj proizvodnji piva.

  Okvirno  je navaljeno sudjelovanje slijedećih pivovara, uz napomenu da može doći do promjene bliže datuma održavanja festivala:

  Zmajska

  Fulir

  Primarius

  Lepi Dečki

  Medvedgrad

  Mihovil

  ABA (Daruvarsko)

  Crafter’s

  Križevačko

  Pulfer

  Uz pivo dobro ide i dobra glazba, tako da će koncert održati Bajaga i Instruktori s početkom u 22:00 sata.

  Krenimo rutom Sisačkih pivovara

  Kako bi ugodno proveli cijeli dan u Sisku i upoznali bogatu povijest sisačke industrijske baštine organizatori će vas povesti u obilazak „Rute sisačkih pivovara“, koji je organiziran u 14:30 sati.

  Obilazak „Ruta sisačkih pivovara“ uključuje posjet Staroj pivovari koja je danas stambeno poslovni objekt te Novoj pivovari iznad koje se danas nalazi Klizalište Zibel.

  Hrana i pivo na Sreet food festivalu.

  Za dodatnu zabavu od 16:00 sati organizira se Best beard beer fest. Osim degustacije domaćih piva, posjetitelji će moći uživati i u gastro delicijama grada Siska na Street food festivalu. Street food festival ponudit će tradicijsku hranu grada Siska i okolice, spremljenu na moderan i street food način. Street food festival započinje u 16:00 sati. Za dobre vibracije pobrinut će se Picksiebneri sa koncertom koji počinje u 20:00 sati.

  Siscia Express vozi vas besplatno u Sisak

  Kako bi se omogućio lakši dolazak u Sisak organiziran je i poseban besplatan vlak „Siscia Express“ . Planirani polazak vlaka iz Zagreba je u 13:00 sati, a povratak iz Siska u 00:30.

  Biciklijada industrijske baštine – 22.rujna 2018.

  U sklopu navedene manifestacije 22. rujna 2018. organizira se jedinstvena biciklijada u Hrvatskoj, Biciklijada industrijske baštine. Biciklijada je dužine od 30-ak kilometara i uključuje posjet objektima industrijske baštine koji više nisu u funkciji i onim koji su prenamijenjeni u moderne proizvodne pogone. Biciklijada također uključuje posjet Brodocentru, jedinom riječnom brodogradilištu u Hrvatskoj.

  Za sve dodatne informacije posjetite web stranice TZG Siska, www.sisakturist.com i Gradski Muzej Sisak, www.muzej-sisak.hr
  fotografije: arhiv Turistička zajednica grada Siska, Facebook stranica Gradski Muzej Sisak

  PRATITE NAS

  1,342InstagramSlijedi

  Najčitanije

  Božićni sajmovi u Beču – gdje otići, što vidjeti

  Volimo Zagreb ali volimo i Beč. Ako vas put nanese u Beč na poznati bečki Advent, evo preciznog vodiča gdje otići i što vidjeti...

  Street food na slavonski način