• NASLOVNICA
 • LIFESTYLE
 • PREPORUKA IZLETA
 • ISTRAŽI/DOŽIVI
More
  Naslovnica Destinacije Dani industrijske baštine u Sisku

  Dani industrijske baštine u Sisku

  Mjesec rujan je u Sisku u znaku industrijske baštine koja postaje centar kulturnih i turističkih događanja, pod nazivom Dani industrijske baštine. Temeljna ideja ove manifestacije je  predstavljanje bogate industrijske baštine grada Siska na kreativan i zanimljiv način.

  Dani industrijske baštine održavaju se 14.-29. rujna. Manifestacija uključuje niz izložbi, prezentacija i posjeta objektima industrijske baštine. Tako se ove godine planira obilazak bivših pogona Željezare Sisak koji se trenutno prenamjenjuju u proizvodnju solarnih i ICT komponenti. Također će se i ove  godine  uključiti lokalna zajednica kroz radionice i obilaske industrijskih pogona,  te će svim zainteresiranima predočiti međunarodna iskustva u očuvanju i prezentaciji industrijske baštine.

  FESTIVAL PIVA I STREET FOOD FESTIVAL 15.RUJNA 2018.

  Manifestacija se i ove godine otvara Festivalom piva koji se održava 15. rujna na sisačkom Korzu. U centru grada Siska posjetitelji će na jednom mjestu moći kušati i kupiti vrhunska piva proizvedena s posebnom ljubavi od strane 14-ak craft pivara iz Hrvatske, upoznati ih i naučiti detalje o samoj proizvodnji piva.

  Okvirno  je navaljeno sudjelovanje slijedećih pivovara, uz napomenu da može doći do promjene bliže datuma održavanja festivala:

  Zmajska

  Fulir

  Primarius

  Lepi Dečki

  Medvedgrad

  Mihovil

  ABA (Daruvarsko)

  Crafter’s

  Križevačko

  Pulfer

  Uz pivo dobro ide i dobra glazba, tako da će koncert održati Bajaga i Instruktori s početkom u 22:00 sata.

  Krenimo rutom Sisačkih pivovara

  Kako bi ugodno proveli cijeli dan u Sisku i upoznali bogatu povijest sisačke industrijske baštine organizatori će vas povesti u obilazak „Rute sisačkih pivovara“, koji je organiziran u 14:30 sati.

  Obilazak „Ruta sisačkih pivovara“ uključuje posjet Staroj pivovari koja je danas stambeno poslovni objekt te Novoj pivovari iznad koje se danas nalazi Klizalište Zibel.

  Hrana i pivo na Sreet food festivalu.

  Za dodatnu zabavu od 16:00 sati organizira se Best beard beer fest. Osim degustacije domaćih piva, posjetitelji će moći uživati i u gastro delicijama grada Siska na Street food festivalu. Street food festival ponudit će tradicijsku hranu grada Siska i okolice, spremljenu na moderan i street food način. Street food festival započinje u 16:00 sati. Za dobre vibracije pobrinut će se Picksiebneri sa koncertom koji počinje u 20:00 sati.

  Siscia Express vozi vas besplatno u Sisak

  Kako bi se omogućio lakši dolazak u Sisak organiziran je i poseban besplatan vlak „Siscia Express“ . Planirani polazak vlaka iz Zagreba je u 13:00 sati, a povratak iz Siska u 00:30.

  Biciklijada industrijske baštine – 22.rujna 2018.

  U sklopu navedene manifestacije 22. rujna 2018. organizira se jedinstvena biciklijada u Hrvatskoj, Biciklijada industrijske baštine. Biciklijada je dužine od 30-ak kilometara i uključuje posjet objektima industrijske baštine koji više nisu u funkciji i onim koji su prenamijenjeni u moderne proizvodne pogone. Biciklijada također uključuje posjet Brodocentru, jedinom riječnom brodogradilištu u Hrvatskoj.

  Za sve dodatne informacije posjetite web stranice TZG Siska, www.sisakturist.com i Gradski Muzej Sisak, www.muzej-sisak.hr
  fotografije: arhiv Turistička zajednica grada Siska, Facebook stranica Gradski Muzej Sisak

  PRATITE NAS

  1,356InstagramSlijedi

  Najčitanije

  Kamo na izlet? Veličanstvene kontinentalne destinacije zovu na odmor

  Svima nam je poznati koliko se izleti mogu jednostavno isplanirati,  a uz dobru organizaciju mogu se pretvoriti u prekrasno iskustvo koje ne košta puno. Seosko...

  Do Pariza i natrag u jednom danu