Home Aktivni odmor Zlatni rat i Bol čekaju vas ovo ljeto

Zlatni rat i Bol čekaju vas ovo ljeto

Zlatni rat se već dugo smatra jednom od naših najljepših plaža. Više stotina metara dug, poput kakvog zlatnog šljunčanog roga on zadire u plavetnilo mora i prepušta valovima oblikovanje svojeg vrha. Zlatni rat i Bol na Braču su devedesetih dodatno proslavili i windsurferi koji svojim daskama jure prema susjednom Hvaru i ostavljaju bijele tragove u tamnom moru, poput kakvih rezova nožem. Zadnjih su im se godina pridružili i ljubitelji kitea (kajt) i ovi su sportaši već desetljećima vjerojatno i najvjerniji posjetitelji ovog malog mediteranskog mjesta na južnoj strani otoka.

Ove je godine sezona pomalo drugačija no turisti se ipak vraćaju u Bol. Mještani Bola su i dalje optimistični, a svoj optimizam prenose i na svoje goste. Turistički djelatnici u Bolu trenutno postižu oko 50% prošlogodišnjeg turističkog prometa. Najviše posjetitelja dolazi iz Njemačke, zatim slijede Slovenci, Česi, Hrvati i Austrijanci.

Trajektom, katamaranom i avionom

“Obzirom na situaciju možemo biti zadovoljni posjetom. Do Brača prometuje čak dvanaest dnevnih trajektnih linija Split – Supetar i jedna katamaranska linija Split – Bol, a dva puta tjedno (utorkom i subotom) Zagreb je povezan s Bračem avionskom linijom. Početkom kolovoza planira se uvođenje i avionske linije iz  Frankfurta do Brača, koja bi bila aktivna do 23.10. Ne bude li većih poteškoća vezanih uz korona virus nadamo se koncem srpnja postići oko 70% prošlogodišnjeg posjeta, a od 24.7, uz već jednu postojeću, očekujemo i uvođenje druge katamaranske linije direktno za Bol. Važno je istaknuti da se pridržavamo svih epidemioloških mjera kako bi se naši gosti osjećali sigurno i ugodno,” izjavio je direktor TZ Bola, g. Markito Marinković.

Zlatni rat interaktivno na vlastitoj dvojezičnoj web stranici

Boljani i Bolke svojim gostima nude raznolike sadržaje, a njihovo je mjesto kod nas, no i u svijetu, prepoznatljivo po jedinstvenom Zlatnom ratu. Ova je plaža, duljine oko 500 metara, jedna od rijetkih na koju se, uz puno poštivanje epidemioloških mjera, može smjestiti oko 2500 kupača. Njezin puni kapacitet je oko 4000 ljudi, a među prvim je plažama u Europi koja je upravo dobila vlastitu, dvojezičnu web stranicu kako bi se gosti što lakše snalazili u ovoj oazi. Ciljano dizajnirani elementi olakšavaju interaktivnu pretragu i pregled ponude na plaži te servisnih informacija, kao i vremenske prognoze u realnom vremenu, no i povezanu ponudu destinacije Bol. Poseban fokus stavljen je na mobilne korisnike. Bol se može pohvaliti i brojnim ostalim zanimljivostima o kojima govore sami mještani, u drugom dijelu kampanje Naše bolske priče.

Bol i Zlatni na videu s atraktivnim lokacijama

Jedanaest atraktivnih videa otkriva zašto svratiti u Zmajevu špilju i na Vidovu goru, gdje biciklirati i okušati se u adrenalinskim sportovima, koji se svjetski poznati teniski turnir održava baš u Bolu, koje kulturne i povijesne ljepote vrijedi posjetiti te gdje pronaći odmor u potpunom miru drevnih maslinika.

Videa na atraktivnim lokacijama snimao je Doku Film s redateljem Filipom Bašićem, producenticom Mihaelom Reščić iz Meritum komunikacija, scenaristicom Hanom Klain te koordinatoricom snimanja Đurđom Eterović iz TZO Bol.

Ovim projektom Turistička zajednica još jednom naglašava važnost uključivanja lokalne zajednice u kreiranje promocije svoga mjesta, ističući da je upravo autohtona priča dobitna kombinacija koja kampanju čini originalnom i kreativnom.

Ako želite spavati kod samog Zlatnog Rata, Hotel Bretanide je prava adresa za vas ali Bol nudi i razni drugi smještaj za svačiji džep a i ukus.

Ako ste raspoloženi za avanturu i istraživanje cijelog otoka, učinite to s vodičem i terenskim vozilom i promatrajte windsurfere pred Zlatnim ratom s vrha Vidove gore. Najčuvanije tajne otoka, posjet kamenolomu čuvenog bračkog kamena i slično, možete rezervirati ovdje.

Ako slučajno do Bola želite samo na jedan dan, rezervirajte obavezno izlet iz jednog od ovih gradova.

Fotografije: TZ Bol. Naslovna fotografija: pixabay.com

Izvor: Okusi.eu