Život bez buke – turizam bez gužve

Kad se jednog dana situacija s pandemijom koja je paralizirala svijet završi, poželjet ćete otputovati na blisko, mirno mjesto usred prirodnog okruženja, pitomo i pristupačno ali s potrebnom dozom privatnosti, daleko od masovnog turizma i gužve. Vodimo vas na jednu takvu  preslatku lokaciju!

Jedan od najljepših aduta i dobar razlog za posjetiti podravske pitome kutke je poznato Etno imanje obitelji Karlovčan. Etno imanje udobno se smjestilo u malom podravskom mjestu slikovito nazvano Brodić, u pitoresknom Ferdinanovcu.

Šarm starih vremena i neodoljivi etno accessoire ovdje vas dočekuje u punom sjaju: starinski namještaj, stari alati korišteni davnih dana, vješte ruke podravske domaćice, ljupko uređen ambijent ruralne starine, neodoljiv zov prošlosti kroz starinski vremeplov kojim se ukrcavate u neka skromnija ali možda i sretnija vremena..sve su to neki od zanimljivih atributa koje će vas ovdje dočekati.

U blizini ćete šum rijeke Drave, koja opkoljava ovo imanje poput biserne ogrlice a obitelj Karlovčan će vam ponuditi i iskustvo vožnje rijekom – brodicu do 50 osoba. No to nije sve, na brodiću se nudi i ručak – u srcu hrvatske Amazone, uživat ćete u tradicionalnoj podravskoj trpezi. Uz neposredni doživljaj rijeke, uvijek se bolje jede.

Za one koji traže doživljaj više, tu su sadržaji aktivnog turizma – nogomet, odbojka na pjesku, romantično jahanje.. Za aktivne i rekreativne bicikliste, ove etno kuće nalaze se na Prekodravskoj biciklističkoj ruti u čijoj blizini prolazi i Dravska ruta – omiljena ciklo trasa. Možete se rekreirati na biciklu, uživati u sjajnim jelima tradicijskog štiha, kušati brojne podravske specijalitete, uživati u smiraju ili brzacima rijeke i prespavati u kući u kojoj je možda stalo vrijeme – ali se probudio život.
Život bez gužve, bez buke, bez stresa, opušten, zdrav, smiren i samo naš.

Zapratite Facebook stranicu i dobrodošli na imanje, jednom kada loši dani budu iza nas!

Fotografije preuzete: Turistička zajednica područja Dravski Peski