Iz Đurine Hiže do vaših tanjura

Dostava hrane u nas a pogotovo u drugim zemlja svijeta već dugo “živi” u ugostiteljskoj ponudi. U nas to je najčešće pizza ali je sve više onih koji koriste za ” po doma” catering.

No kad je došlo “koronsko” vrijeme neki su se prestali baviti ugostiteljskim poslom , drugi su usluživali hranu na vratima svojih restorana, neki su dostavljali obroke na kućne adrese a OPG-ovi su ponajviše tako plasirali poljoprivredne proizvode.

Kad se marljive ruke slože, dobre ideje se množe, a domaća hrana OPG-a Božić krenula je iz Varaždinskih Toplica najprije u pet hrvatskih gradova a nakon toga i mnogo dalje.

U pošiljkama nisu samo kobasice od divljači (vepar, jelen), sušena domaća šunkica, pesto od medvjeđeg luka, domaći mamin kruh ili kosana mast nego i bugeri i Tbone i Rib Eye stekovi koji su se “odmarali” tridesetak dana u Dry Age komori.

Šalje se i sirup od mente i koprive s brežuljaka Varaždinskih Toplica te domaća vina, Rizling Rajnski i Sauvignon.

Uz pošiljke šalju se i upute za spravljanje mesa. Najveći dio narudžbi dobiva se mailom. Hrana stiže na kućna vrata a dostava je besplatna.

Na muci se poznaju junaci. I dok mnogi zdvajaju što su sve aktivnosti stale i nema poslovanja rijetki su poput OPG – Božić, ovu situaciju shvatili kao izazov i uspjeli.

Pripremio: Tomislav Radić

Snimke: Sandro Sklepić