Srce zimske čarolije je u Varaždinu

Otkrijte svoj najdraži djelić bajkovite adventske slagalice – više od 100 programa na 7 lokacija u sklopu Adventa u Varaždinu!

Ljubitelji Božića, snijega, jelke, lampica, klizanja i druženja konačno će doći na svoje. Svega nas tjedan dana dijeli od najčarobnijeg doba godine, Adventa u Varaždinu koji je ove godine sadržajima najbogatiji dosad.

Ovogodišnja varaždinska Adventska čarolija odvijat će se i na dvije nove lokacije u gradu. Jedna od njih je Habdelićev trg na kojem nas očekuju atraktivne kupole, glazbeni program i raznolika gastro ponuda poput punča, kuhanog vina, kuhanog džina i mnoge druge delicije.

Dok uživate u šetnji gradom, a ruke vam griju šalice toplih napitaka, svakako posjetite i izlagače u Gajevoj ulici, na Trgu Kralja Tomislava i Trgu Slobode i izaberite nešto iz njihovog asortimana. Krenimo zajedno u zimsku magiju baroknog grada koji će vas očarati i začarati ove zime!


Od 29. studenog do 6. siječnja posjetitelje u sklopu Adventa u Varaždinu očekuje preko 100 različitih programa na 7 lokacija u gradu u organizaciji Turističke zajednice grada Varaždina i suorganizatora: Gradske tržnice Varaždin, PR Lady i Show Concepta, te još 50-ak popratnih programa, od izložbi, predstava, Božićnih koncerata i projekcija filmova, u varaždinskim galerijama, muzejima, kazalištu i kinu Gaj.

BIJELI KORZO – ADVENT u Varaždinu

Čarobni glavni gradski trg postaje – Bijeli Korzo, gdje će i ove godine biti za svakoga ponešto. Zimski topli napitci, slastice, klinčić i cimet poznati su mirisi i okusi koji su uvijek dobrodošli u ovo zimsko vrijeme, a neće izostati ni na Korzu.  Za najmlađe tu je vlakić Djeda Mraza na koji će se moći ukrcati svakog dana.  Subote su na Korzu rezervirane za glazbene programe i to prijepodne i navečer. Prijepodne, od 11 sati okupljene će zabavljati Fani Solomun Trio, Centar tradicijske kulture, APZ Fakulteta organizacije i informatike, VS Acapella, Zbor Capella Paulina Warasdin te Allegre i Varaždinske mažoretkinje. Adventski program na Korzu otvorit će Crvena Jabuka, uz Dan grada nastupit će Pavel, a zatim do kraja Adventa za subotnju zabavu na Korzu bit će zaduženi Zsa Zsa, Nikola Marjanović Trio i Akvarel.

Doček Nove godine bit će na Korzu, a najluđa noć u godini počet će već u podne kad na Korzo stižu Moto Mrazovi, dok će u Novu godinu okupljene uvesti grupa MozArt, koja sa zagrijavanjem kreće već od 22 sata. Ponoć već tradicionalno dočekujemo s vatrometom koji označava ulazak u novu, 2020. godinu, ali i početak još jedne tradicionalne, 42. Međunarodne novogodišnje utrke.

ADVENT NA STANČIĆU – Trg Miljenka Stančića

 

Sastavni dio ovogodišnjeg Adventa u Varaždinu je i Advent na Stančiću. Jedan od najdražih trgova mnogih Varaždinaca i ove će godine biti pun božićnih dekoracija, a ni ovdje neće nedostajati zimske ugostiteljske ponude, kao ni glazbe i zabave. Petkom i nedjeljom na Stančiću će se za dobru zabavu pobrinuti Scifidelity Orchestra, Dorian Šestan i Adriana Kursar, JamIT, Društvo Naša Djeca, Marko Kenji, Karla Krmpotić, Fani Solomun, Gabrijela Hrženjak, Nikola Grabar, Matt Shaft, Lucija Job i Hrvoje Funda, dok će se 20. prosinca sa Stančića puštati lampioni dobrih želja.

ZIMSKA KREATIVNICA U USKOJ ULICI

Druga nova lokacija kojoj se zasigurno vesele svi kreativci, umjetnici, ali i oni koji vole opuštanje uz dobru glazbu, je Zimska Kreativnica u Uskoj ulici. Kreativnica se pokazala kao jedna od najpopularnijih zona Špancirfesta, a ove godine prvi puta dobiva i svoje zimsko izdanje. Smještena u Uskoj ulici 4, Zimska Kreativnica otvara svoja vrata tri vikenda za redom, 7. i 8. prosinca, 14. i 15. prosinca te 21. i 22. prosinca od 10 do 13 sati i od 15 do 21 sat. Kroz tri vikenda predstavit će se 20 selektiranih izlagača, a stalni postav bit će i zimska izložba akvarela umjetnice Ide Ister. Osim izlagača i umjetnika, svi su pozvani na zimsko izdanje chill zone i zabavu uz DJ-e.

LEDENA ČAROLIJA – ADVENT u Varaždinu

Romantična Ledena čarolija i ove se godine smjestila u bajkovitom perivoju Starog grada, s velikim klizalištem na preko tisuću kvadrata s ledenom stazom. Osim u klizanju s pogledom na dvorac i ove će godine posjetitelji moći uživati u spustu niz čak 30 metara dugački ledeni tobogan, jedinstvenoj atrakciji te vrste u Hrvatskoj.

Kako Ledena čarolija ne bi bila samo za klizače i avanturiste, ugostitelji će se svojom zimskom ponudom pobrinuti za sve one koji su u prolazu ili samo uživaju u prizoru klizališta podno dvorca.

Kuća Djeda Mraza – ADVENT u Varaždinu

Budući da se Božiću i zimskom vremenu najčešće najviše vesele mališani, za njih smo ove godine pripremili posebnu zabavu u Kući Djeda Mraza na Starom gradu. Mališani će se u Kući Djeda Mraza moći družiti sa Svetim Nikolom a nakon njega stiže i Djed Mraz, glavom i bradom, kojem će mališani moći šapnuti svoje želje.

Osim druženja s Djedicom, djeca će u Kući moći izraziti i svoju kreativu na besplatnim radionicama Maje Patafte gdje će naučiti raditi božićni tisak na majice, ali i izraditi vlastite ukrase za bor. Najdraži dio dana svakog mališana je čitanje priča i bajki, a u Kući Djeda Mraza bajki i priča neće nedostajati. Đurđica Dropuljić i Hana Kunić mališanima će ispričati priče, između ostalih o Maci Papučarici, Božićnim snjegovićima, Kako je pao snijeg, Vuku i sedam kozlića, Snježnom kraljevstvu, ali i Svetom Nikoli i Djedu Mrazu.

Zona Parking – ne propustite street party

Habdelićeg trg

29.11.2019. do 6.1.2020.

17:00 do 00:00 sati

Ugostiteljska ponuda, glazbeni programi,

društvene igre i još puno toga…

Svake godine Advent u Varaždinu raste, pa smo ove godine dodali čak dvije nove lokacije. Habdelićev trg, odmah do Jagićevog parka oživjet će u božićnom raspoloženju programom Zone Parking, u organizaciji Show Concepta. Uz ugostiteljsku ponudu i tople napitke, posjetitelje očekuju i društvene igre, glazbeni program i još poneka iznenađenja.

Više detalja o popratnim zbivanjima u magičnom Varaždinu – čaroliji kontinentalnih zbivanja, pronađite na poveznici: advent-u-varazdinu/popratni-program.

 

Ukoliko vas zanimaju događanja u cijelom gradu kroz prosinac, preuzmite PDF program.

Vidimo se u najmagičnijem gradu kontinenta. Neka čarolija blagdana krene iz Varaždinskih dveri. Dobro došli!

Fotografije preuzete: TZG Varaždina

Informacije:

TZG Varaždin

TZ Varaždinske županije

Facebook

Promo članak