Smjesti se u Zagorje na nikad bolji odmor!

EXPLORE CROATIA VODIČ ZA SMJEŠTAJ PO ZAGORJU –

otkrij ga i OVDJE 

Aktivnosti na otvorenom, kao ciklo izazovi, vožnja malim avionom, šetnje stazom divljih orhideja, šetnje stazama kroz krošnje i brda pa sve do  konjičkih staza, samo su neki od atributa pitome regije po mjeri čovjeka. Pogled na zeleni vodopad može biti jednako primamljiv kao i pogled na more, stoga vas pozivamo vas da odškrinete ovaj jedinstveni kutak Hrvatske, gdje je vrijeme naizgled stalo a pitomi brežuljci skrivaju brojna zadovoljstva. A smještaj tek koji se nudi u posljednje vrijeme, Mama mia..

 

.. pa može li bolje? Odlučite li  se ovu  jesen i zimu smjestiti u nekoj od toplih rustikalnih vila za odmor, uz kamin i vatricu te grijani bazen i saunu, nećete pogriješiti što god odabrali.

U nastavku donosimo popis nekih od brojnih kuća za odmor, a u idućem članku vam ih donosimo još. Stoga pratite  Zagorje bajka na dlanu rubriku,  gdje možete pronaći svašta lijepoga o ovoj regiji koja plijeni ljepotom i brojnim zanimljivostima, događajima i smještajnim objektima.
Klikom na svako ime svakog objekta u članku, možete doći na direktan booking link ili link web stranice pojedine ville i saznati puno važnijih detalja, kao što je cijena, raspoloživost, specifikacija objekta i slično. Prelistajte naš vodič i klikom na svaki naslov izaberite svoju Kuću za odmor snova!

Kuća za odmor Šenjugovo

Ova prekrasna kuća za odmor, izgrađena na temeljima nekoć poznatog dvorca, čija povijest seže u 14.st., nalazi se u pitoresknom krajoliku Hrvatskog Zagorja. Okružena brežuljcima, vinogradima i šumama idealno je mjesto za nezaboravan odmor u idiličnom okruženju. Raskošnim interijerima prevladavaju umjetnine, antikviteti i primjerci koji upućuju na bogatu povijest ove kuće za odmor. Uz privatnost fascinantnog perivoja, unikatnu uređenost i toplinu, uživajte i u lijepom vanjskom bazenu. U okolici postoje 54 dvorca, danas svi većinom preuređeni u muzeje. Svakako posjetite Muzej Neandertalaca u Krapini, te Krapinske ili Tuheljske toplice, ali i glavni grad Zagreb.

Villa Zaza

Ovo prekrasno imanje locirano je svega 25 kilometara nedaleko od Zagreba u zelenom Zagorju. Nekretnina se nalazi na čak 2000 metara impresivnog imanja, smještena u carstvu starih stabala i raznobojnog cvijeća koje plijeni svojojm ljepotom. Osim obilja sunca koje nudi zahvaljujući svom položaju, ova kuća će vas ostaviti bez daha i svojim pogledom. Glavni sadržaj imanja je glavna villa sa bazenom i rustikalnom gostinjskom kućom. Okružena je sa dvije prostrane terase, potpuno opremljenom kuhinjom i velikom dnevnom raskošnom sobom sa kaminom. Prostranost, udobnost, ozračje nenametljivog luksuza, čini ovu villu posebnim mjestom za vaše opuštanje. 

Rural house Nendl

Objekt Rural House Nendl nalazi se u Stubičkoj Slatini, na 46 km od Rogaške Slatine,  ima lijep veliki vrt i besplatni WiFi. Apartman ima pogled na vrt te uključuje popločani dio dvorišta, prostor za sjedenje, TV ravnog ekrana sa satelitskim programima, potpuno opremljenu kuhinju s hladnjakom i perilicom posuđa te vlastitu kupaonicu s tušem i sušilom za kosu. Uz nadoplatu su dostupni ručnici i posteljina. Objekt sadrži terasu i opremu za roštilj, a okolica je idealna za uživanje u pješačenju i vožnji bicikla.

Kuća za odmor LUKA

Ova predivna kućica za odmor smjestila se na malenom brijegu sa kojega pogled seže na okolnu netaknutu prirodu, polja i vinograde. Kuća se sastoji od prizemlja gdje su smješteni dnevni boravak, kuhinja i blagovaonica, te kupaonica i prvog kata gdje se nalaze četiri spavaće sobe i kupaonica.Godišnji odmor možete upotpuniti raznim bogatim sadržajima.Ne zaboravite posjetiti obližnje dvorce Veliki tabor i Miljana, kao i niz obližnjih toplica sa pregrštom sadržaja i aquaparkom poput Tuheljskih toplica, Krapinskih toplica i termi Olimia u susjednoj Sloveniji.Kraj obiluje gastro i eno ponudama, gdje možete degustirati autohtonu lokalnu kuhinju.

SUNRISE HILL

Na jednom od mnogih brežuljaka prekrasnog Zagorja smjestila se ova nevjerojatna kuća. Okružena brežuljcima, vinogradima, voćnjakom i šumama idealno je mjesto za uživanje i odmor u prirodi. Divan pogled koji se proteže omogućuje uživanje u predivnim izlascima sunca, po čemu je kuća i dobila ime. Sunrise Hill kategorizirana je s 4* i pruža komforan smještaj za 8 osoba, a prvenstveno je orijentirana na obitelji sa djecom.

Savršena je za miran odmor ili druženja, ali i za rekreaciju i sport. Uz uređenu okućnicu koja nudi veliki bazen s tušem te natkrivenom i otvorenom terasom, roštilj, kućicu za igru, parking, kuću krasi i pomno uređen interijer u kojem prevladava drvo te svijetli i umirujući tonovi.Sunrise Hill nalazi se na pedesetak km od Zagreba i 1.5 km od centra Pregrade, jednog od najljepših zagorskih gradića.

SUNNY HILL

Na impresivnih 10000 m2 parcele, smjestila se ova ljepotica prepuna zelenja i toplog drva, s  pogledom u koji ćete se nepovratno zaljubiti. Sunny Hill ima 110m2 stambenog prostora, može primiti do 6 osoba, ima dvije spavaće sobe, dvije kupaonice, prima i do dva kućna ljubimca. Posjeduje sve za relaksirajući vanjski wellness, ima kvalitetni vrtni namještaj u kom ćete se osjećati kao u vlastitom dvorištu. Ima ljuljačke, tri bicikla, prostor za dva komforna parkinga.

Villa Spa Magic
Locirana u Tuheljskim Toplicama, samo 500 metara od poznatog kompleksa Tuhelj, Villa Spa Magic, nudi privatan vrt sa vanjskim bazenom, suncobranima, roštiljom a dostupan je i free WiFi kao i komforan parking. Ova prostrana klimatizirana kuća, sadrži 4 sobe i dvije kupaone. Opremljena je kuhinjskim sadržajima i luksuznim dnevnim boravkom i blagovaonom, TV ravnog ekrana, kupaone nude opciju kade ili tuša a prekrasna prostrana terasa je svakako dodatan adut.

VILA LASOVIĆ 

Objekt VILA LASOVIC + POOL + JACUZZI + SAUNA nalazi se u Tuhelju, a nudi vrt, vanjski bazen i pogled bazen. Ovaj klimatizirani objekt udaljen je 12 km od Krapinskih Toplica i uključuje besplatni WiFi te privatno parkiralište. Vila sadrži 4 spavaće sobe, TV ravnog ekrana sa satelitskim programima, opremljenu kuhinju s perilicom posuđa i hladnjakom, perilicu rublja te 2 kupaonice s tušem. U vili su dostupni razni wellness sadržaji poput hidromasažne kade i saune. Vila LASOVIC + POOL + JACUZZI + SAUNA obuhvaća opremu za roštilj i terasu za sunčanje.

Hygge Hill – Krapinske Toplice, Hrvatska

Predivna kuća za odmor s pogledom na zagorsku dolinu smjestila se u blizini Krapinskih Toplica. Okružena je predivnim vinogradima, voćnjacima i šumom. Kuća je autohtonog izgleda sa modernim elementima te komforna i idealna za odmor vas i vaše obitelji.

Na zatvorenoj terasi moći ćete se relaksirati u hidromasažnom bazenu uz predivan pogled na prirodu i okolna brda. Kuća za odmor idealna je za boravak obitelji s djecom. Prilikom boravka predlažemo posjet Krapinskim toplicama za one željne opuštanja i blagodatima termalne vode, također tu su i vanjski i unutarnji bazeni kao i aquapark za one najmlađe. Posjetite dvorac Trakošćan i Veliki Tabor. U blizini se nalaze mnogobrojne mogućnosti i za aktivni odmor.

Prelistaj malo našu fotogaleriju zagorskih ljepotica, koje mame kaminima, bazenima, saunama, brojnošću soba, mirom i smirajem svojih terasa, pogledom na zeleno more bregova i mnoštvom sadržaja u okolici. Tako blizu Zagrebu a tako drukčije okruženje. Istraži, doživi, prespavaj i posjeti. Sve informacije te čekaju ovdje.

Fotografije preuzete: Visit Zagorje, arhiva kuća za odmor

Sadržaj, adrese, opis villa pronađite na poveznici: visitzagorje.hr/kuce-za-odmor

U slijedećem tekstu donijet ćemo još veći izbor brojnih kuća za odmor na ovom području.

Dotad, uživajte u Zagorju!