Nove kuće za odmor – dobra zima u dobrom kraju

Dobro došli na zelena vrata Hrvatske, odlično mjesto za godišnji odmor za sva godišnja doba! U zelenom arhipelagu pitoresknih brežuljaka nalazi se veliki broj toplica (Terme Tuhelj, Stubičke Toplice, Aqua Vivae termalni bazen, toplice Jezerčica), prekrasnih dvoraca: Veliki Tabor, Dvorac Oršić – Muzej seljačkih buna, Dvorac Mihanović, Hotel&Restoran Dvorac Gjalski.. Ljubitelji kulture i umjetnosti imaju na raspolaganju također impresivan izbor muzeja: Muzej krapinskih neandertalaca, Muzej “Staro selo”, Kumrovec, Galerija Antuna Augustinčića, Muzej Oltdimera Presečki. Mizej Radboa, Muzej grada Pregrade – Zlatko Dragutin Tudjina.

foto: Julien Duval

 

Posebnu čaroliju daju labirinti zagorskih vinograda koji se protežu do vrhova brežuljaka odakle se pruža predivan pogled. Zamislite, opušteni na suncu, uživate u romantičnoj vinogradskoj vizuri, gledate na zlatne trsove opletene lozom, s ovakvog bazena? Zvuči sjajno.

Villa Pačetina, pogled s bazena

Hrvatsko Zagorje je kulturno – povijesna hrvatska regija, ono je oaza očuvane prirode, zelenila, čistog zraka i ljekovitih voda. Ono je i dom brojnih kuća i villa za odmor o kojima možete čitati u ovoj temi. Vodimo vas kroz šarenu i bogatu paletu kuća za odmor i svega što možete vidjeti na zagorskim bregovima. U nastavku klikom na naziv pojedine ville ili kuće za odmor, otvara se link s više informacija. Posjetite, obiđite, bookirajte. Vidimo se u Zagorju!

HIŽE NA BREGU

Ako tražite mirnu destinaciju u zelenoj oazi Zagorja, Hiže na bregu su odličan izbor za odmor bez obzira radi li se o druženju s prijateljima i obitelji uz roštilj i zabavu, istraživanju zanimljivih kulturnih i povijesnih sadržaja u okolici, želji da saznate nešto više tradicijskoj kulturi i umjetnosti ili se jednostavno želite odmoriti u prirodi.

Hiže na bregu nalaze se u Parku prirode Medvednica bogatom planinarskim stazama a šetnje Gupčevim krajem prilika su za upoznavanje brojnih znamenitosti. Odlična su destinacija za jogging, vožnje biciklom, ili pak relaksaciju i zabavu uz društvene igre na imanju.


Svega 20 minuta šetnje dovodi vas do Gupčeve lipe a tamo će vas ponuditi vinom i domaćim narescima. Malo dalje je restoran Puntar – mjesto gdje možete probati zagorske bele žgance i druge delicije. Muzej seljačkih buna je na obližnjem brijegu s veličanstvenim spomenikom Matiji Gupcu.

KUĆA ZA ODMOR POŽEG

Kuća za odmor Požeg nalazi se u Stubičkim Toplicama te nudi vrt, opremu za roštilj i terasu. Na raspolaganju su privatno parkiralište i besplatan WiFi. Ova vikendica uključuje 4 spavaće sobe, 1 kupaonicu, posteljinu, ručnike, TV ravnog ekrana, blagovaonicu, potpuno opremljenu kuhinju i popločani dio dvorišta s pogledom na vrt.

U sklopu ovog objekta s izravnim pristupom skijalištu na raspolaganju su usluga najma skijaške opreme i pult za prodaju skijaških propusnica. U okolici je moguće uživati u skijanju i pješačenju. Parovima se posebno svidjela lokacija – ocijenili su je s visokom ocjenom 9,4 za svoj boravak udvoje

VILLA BELLA
Vila Bella nalazi se u Stubičkim Toplicama, na adresi Strmec Stubički 217. Kuća nudi bazen, terasu, dječje igralište, vanjsku sjenicu, privatni natkriveni parking te pogled na zelene Stubake i Park prirode Medvednica, a udaljen je 45 km od Zagreba. Pokriva potrebe za 6 plus dvije osobe. U kući su 3 spavaće sobe, 2 kupaonice, kuhinja, blagavaonica i dnevni boravak. Kuća je kompletno renovirana 2021.g.


Nude se vanjski sadržaji-bazen, terasa, natkriveni parking za 2 vozila, sjenica sa stolom za 10 osoba te pečenjarom za roštilj i peku.

KING S LODGE

Kuća za odmor King’s Lodge *** smještena je u Hraščini, nedaleko od Marije Bistrice. Ova luksuzna drvena kuća nalazi se na prostranom imanju od 5000 m2 te ima kapacitet smještaja do 7 osoba. U prizemlju kuće nalazi se kuhinja, blagavaona i dnevni boravak te kupaonica i 1 spavaća soba. Na galeriji su još 2 spavaće sobe, dječji kutak te wc.
U podrumskom dijelu kuće je velika soba za zabavu (biljar, pikado, playstation, tv), infracrvena sauna te kupaonica i wc.

U vanjskom dijelu posjeda nalazi se bazen sa sunčalištem,ognjište,roštilj te dječje igralište. S terase se pruža predivan pogled na planinu Ivanščicu te zagorske brežuljke i vinograde.

KUĆA ZA ODMOR DRAŠKICA

Vikendica Draškica nalazi se u Oroslavju u Krapinsko-zagorskoj županiji te ima terasu i pogled na vrt. Ovaj klimatizirani objekt udaljen je 46 km od Rogaške Slatine, a u okviru objekta gostima su na raspolaganju besplatan WiFi i privatno parkiralište.

Ova vikendica sadrži 3 spavaće sobe, kuhinju s mikrovalnom pećnicom i hladnjakom, TV ravnog ekrana, prostor za sjedenje i 1 kupaonicu. U okviru objekta dostupan je vrt s opremom za roštilj, a u okolici je moguće uživati u pješačenju.

OLD VILLAGE MARIJA BISTRICA

Prekrasno imanje na osami u tišini šume koja ga okružuje, 2 km od centra Marije Bistrice, idealno za odmor, team building, djevojačke, momačke i ostale vrste proslava. Na imanju se nalazi sve potrebno za provest tjedan, vikend u miru i okruženju najmilijih, po dogovoru uz maksimalnu uslugu vlasnika imanja.

Kuća je u potpunosti opremljena sa 8 kreveta u dvije sobe, kuhinja, blagavaona,kupaona,dvije terase,roštilj, prekrasna livada za piknik,dječje igralište,mogućnost najma dječjeg napuhanca. Kućni ljubimci dobrodošli.

KUĆA ZA ODMOR ŠOLJIĆ

Smještena u samom srcu Hrvatskog Zagorja u Pustodolu, samo 30 min vožnje od Zagreba, ova  kuća nalazi se na vrhu brežuljka s kojeg možete uživati u prekrasnom pogledu na vinograde, toplice i predivan krajolik Hrvatskog Zagorja.


Unutrašnjost kuće je prava oaza mira i odmora. Pored četiri prostrane spavaće sobe dodatnu relaksaciju pružit će vam unutarnja sauna i vruća kupelj. Na cijelom imanju dostupan je besplatni wifi. A za najmlađe tu je i trampolin, razni dječji televizijski kanali i društvene igre.

KUĆA ZA ODMOR ZOE


Kuća za odmor „ZOE“ smještena je na brežuljku s prekrasnim pogledom na okolicu. Udaljena svega 500 metara od centra Donje Stubice, nalazi se na velikom imanju.

Kuća je kategorizirana s 4 zvjezdice, a pruža komforan smještaj za 6 osoba u tri velike dvokrevetne sobe te sadrži dnevnu sobu, kompletno opremljenu kuhinju i blagavaonicu, dvije kupaonice, vinski podrum s velikom kušaonicom i WC.

Posebna je vrijednost opremljena kušaonica vina u podrumu s izborom vlastitih vina iz vinograda koji se nalazi na imanju te odabranih vina iz Hrvatske.

VILLA PAČETINA


Samo 45 km (33 min) vožnje od Zagreba, na prelijepim zelenim brežuljcima, nalazi se idealno mjesto za odmor, u oazi mira i zelenilu mjesta Gornja Pačetina. S pogledom na prekrasan krajolik brežuljkastog zavičaja Hrvatskog Zagorja, u miru i tišini, u toplom ambijentu luksuzne ville za odmor Pačetina, doživjeti ćete nezaboravne trenutke opuštanja i dodir netaknute prirode koja vas okružuje.


U blizini Ville nalaze se Krapinske Toplice i vodeni park Aquae Vivae, mjesto koje je zbog svojih prirodnih i ljekovitih voda poznato još od doba Rimskog Carstva, a termalni izvori u Krapinskim Toplicama po kvaliteti vode su među najboljima u Europi. Vodeni park Aquae Vivae svojom ponudom jedinstven je u Hrvatskoj i prepoznat je kao mjesto za idealan odmor za sve generacije!

KUĆA ZA ODMOR MARIN

Dobrodošli u ovu lijepu kuću za odmor nedaleko Pregrade, s osvježavajućim bazenom i prostranom terasom s ležaljkama. Interijeri su moderni, s lijepim kontrastima te ugodnim detaljima u drvu. Kuća je idealno mjesto za ugodan obiteljski odmor na svježem zraku.

Organizirajte roštilj na natkrivenoj terasi sa zidanim roštiljem i pustite da vam pogled luta prekrasnom prirodom dok uživate u čaši dobrog vina. U međuvremenu, vaša djeca se mogu zabavljati u prostranom bazenu.

U blizini ćete pronaći brojne pješačke i biciklističke staze, različitih duljina i stupnja težine. Savršeno za ljubitelje sportova na otvorenom. Ako ste u potrazi za još većim opuštanjem, svakako posjetite obližnje terme te uživati u masaži nakon dugačke planinarske ture.

VILA MARIJA KOSTEL

Kuća za odmor „VILLA MARIJA” nalazi se u Kostelu, na 18 km od Krapinskih Toplica i ima terasu. U objektu se poslužuje kontinentalni doručak.

VILLA EMA

Vila Ema nalazi se u Krapinskim Toplicama u Krapinsko-zagorskoj županiji, na 4,2 km od termi Aquae Vivae. Ovaj objekt s pogledom na vrt nudi klimatiziran smještaj s popločanim dijelom dvorišta, privatno parkiralište i besplatan WiFi. Ova vila uključuje 3 spavaće sobe, TV ravnog ekrana sa satelitskim programima, opremljenu kuhinju s perilicom posuđa i hladnjakom, perilicu rublja te 3 kupaonica s kadom.

KUĆA ZA ODMOR DOBROTA


Ova ljepotica se nalazi u Donjem Zbilju. Interijeri kuće su uređeni u starinskom stilu s antiknim namještajem, a ispred se nalazi terasa i bazen. To je prva kuća za odmor s bazenom na području TZ Po plavem trnaci. Kuća se nalazi u prirodi i zelenilu, daleko od gradske buke.

Fotografije preuzete: Visit Zagorje, arhiva kuća za odmor

Sadržaj, adrese, opis svih objekata detaljnije,  pronađite na poveznici: visitzagorje.hr/kuce-za-odmor

Posjetite za više informacija:

visitzagorje.hr

visitzagorje.hr/kultura

visitzagorje.hr/kultura/dvorci

U slijedećem tekstu donijet ćemo još veći izbor brojnih kuća za odmor na ovom području.

Dotad, uživajte u Zagorju!