Magnolija – profinjena kraljica proljeća

Često je zovu kraljicom proljeća, a redovito proglašavaju jednim od najljepših cvjetova koji postoje. Od bijele pa do duboko ružičaste boje, stablo (odnosno grm) magnolije ima cvjetove koji nikoga ne ostavljaju ravnodušnima. Dokaz za to lako možete pronaći na društvenim mrežama poput Instagrama; fotografija spomenutog cvijeta postala je gotovo obavezan glasnik da je proljeće napokon stiglo.

U rod Magnolija spada preko 125 vrsta listopadnih i trajnozelenih drveta i grmova koje nalazimo na mjestima od Himalaje do Istočne i Jugoistočne Azije te od istočnog dijela Sjeverne Amerike do tropskih predjela Sjeverne i Južne Amerike. Danas se uzgajaju u svim krajevima svijeta zbog predivnih cvjetova koji će uljepšati svaki park i vrt. Magnolija se budi krajem zime i svojim malim dlakavim cvjetnim pupoljcima najavljuje skori dolazak proljeća, a počinje cvjetati već potkraj ožujka i u travnju.

Prve magnolije su već procvjetale i dale nam naslutiti kako ćemo uživati u toplim proljetnim danima kada vrijeme ipak malo sporije prolazi… Uživajte u proljeću uz ovaj nježan, delikatan i čaroban cvijet.

Fotografije: Pixabay.com

Izvor: Jolie.hr