Magičan Advent u ljupkom gradu – posjetite Daruvar

Čarolija prosinca u Daruvaru – magičan zimski gradić zove vas na odličan provod!

Poželjeli ste posjetiti šarantno zimsko mjesto, ispunjeno tradicionalnim ritualima, decentno okićenim ulicama, mirisima domaćih kolača i kuhanog vina, poželjeli ste uživati u zimskoj idili, dobrim djelima, darivanju, duhovnim i zabavnim pjesmama i gostoljubivim domaćinima.

Krenite stoga u Daruvar i doživite Advent, ispunjen tradicionalnim ritualima, okićenim ulicama, mirisima domaćih kolača i kuhanog vina, uživajte zajedno s nama u zimskoj idili jednog od najljepših kontinentalnih gradova.

Advent u Daruvaru započinje prvim danima mjeseca prosinca zajedničkim ukrašavanjem centralnog bora i paljenjem prve adventske svijeće na središnjem gradskom trgu uz duhovne pjesme i kuhano vino.

U danima do Božićnih blagdana skoro svakodnevno će se odvijati prigodna kulturno-zabavna događanja kao što su kreativne radionice, druženje Svetog Nikole s djecom, koncerti, plesne večeri, kazališne predstave, izložbe, dolazak Djeda Božićnjaka i darivanja mališana.

Središte adventskih zbivanja je Božićni sajam smješten na bogato ukrašenom južnom dijelu Trga kralja Tomislava. Od 20. do 24. prosinca, očekuju vas štandovi prepuni rukotvorina, suvenira, kolača, domaćih proizvoda, ukusne kotlovine, kuhanog vina, kuhanog piva i rakije. Ne morate se plašiti zime uz grijane „otoke“ za posjetitelje i svirku uživo svaku večer Božićnog sajma za vaše dobro raspoloženje.

A poželite li ostati u Daruvaru i dulje, nema problema. Najbolji wellness uz savršenu zimsku scenografiju, priuštit će vam nezaboravne trenutke relaksacije, okrijepe i odmora od godine na izmaku.

Portrait of young female relaxing in beauty salonfoto: Daruvarske toplice

U Daruvaru se možete razmaziti ljekovitim wellness tretmanima, zaželjeti želju i baciti novčić u Ivanovo vrelo, prošetati čarobnom Rimskom park šumom,  i doznati zašto su u ovim toplicama svoju oazu mira i relaksacije koristili i rimski carevi..

Daruvarske toplice – otkrijte vlastiti ljekoviti izvor

Još nekoliko razloga zašto posjetiti Daruvar:

Kao što smo spomenuli – jer imaju izvrsne toplice i vrhunsku wellness ponudu i to u centru grada

Zato jer se tamo proizvodi odlično pivo

Zato jer je okolica čista magija, i savršena je za planinarenje, šetnje, bicikliranje ili jahanje

Zato jer ćete uživati u specijalitetima gastronomske brižno čuvane tradicije, a tek vinske ceste..

Zato jer se u blizini nalazi jedan od najljepših parkova prirode u Hrvatskoj

i još puno, puno toga..

Sve informacije: 

www.visitdaruvar.hr

 Facebook VisitDaruvar

Fotografije: Predrag Uskoković, Ratko Vuković

Daruvar-logo_LJUBICASTI_web