Kuće za odmor s pričom – jer svi trebamo happy end

Vrtlog loših vijesti ne jenjava zadnjih mjeseci. Živimo u iščekivanju kad će se i hoće li se vratiti dobri stari dani drugačijeg življenja.. Sjećamo se dana kada  je zima mirisala na očekivanje snijega i šarenih lampica Adventa uz kuhano vino, kad je ljeto mirisalo na more i bor i sladoled, jesen na kestene, ljudi na zagrljaj a sreća na dobar izlet i na putovanje puno emocija.

No sreća je i dalje blizu, sakriva se u tajanstvenim varaždinskim predjelima u kojima zelena brda i zlaćani bregovi pričaju posebne pripovijesti o povijesti, kulturi, ljudima, prirodnim divotama.. a na tragu toga možete se odmoriti u ponajljepšim objektima s ove strane Hrvatske, Kućama za odmor s pričom. Obzirom da svi trebamo sretan kraj, nije loše smjestiti se negdje ovih blagdana i u miru napraviti retrospektivu ove nevjerojatno teške godine, te joj dodati malo boje za kraj.

Milk&Honey

Predstavljamo 4 nove ljepotice Varaždinskog kraja. Ispod svake kuće su kontakt podaci vlasnika, te adresa. Svratite i udobno se smjestite kroz virtualni razgled a za sve detalje najma, kontaktirajte vlasnika pojedinog objekta.

OLD CHESTNUT VACATION HOME

Jeste znali da je drvo Kesten – Castanea sativa  iznimno dugovječno, da doživi i više od 500 godina, a ujedno je i voćka posebnog ploda?

Glatki, sjajni plod, koji karakteriziraju mnoga ljekovita svojstva, prvo je umotan u bodljikavu košuljicu, da bi se s prvim danima mraza otvorio i podario nam svu slatkoću minulog ljeta.  Kuća kestena smještena je na sadrenoj terasi iznad Varaždinskih Toplica. S terase pogledom možete obujmiti prošlost i sadašnjost jednog od najstarijih termalnih kupališta u ovom dijelu Europe. Bogati izvori ljekovite termalne vode, koja izvire u samom središtu mjesta već više od dvije tisuće godina, donosili su ozdravljenje i radost pokreta od Rimljana do današnjih dana.

Kontakt: Martina Đolonga, 098 171 9850, [email protected]
Adresa: Varaždinska 19, Varaždinske Toplice

FOTOGALERIJA KUĆE KESTENA

 

Kuća za odmor Milk and Honey 

Ovdje možete sve i ne morate ništa. Za iskrenu sreću dovoljno je prepustiti se arkadijskom miru i očaravajućoj prirodi, posvetiti se sebi ili trenutke sreće dijeliti s bliskima, budan sanjati i zaboraviti na vrijeme i brige svakodnevice. Stare šume ovdje pozivaju na otkrivanje davnine, živopisni krajolik podno Grebengrada nudi ispunjenje dana i novi ritam života. A toplina ovog ukusno uređenog objekta, očarava u svakom pogledu!

 

Svaki je kutak ove kuće sladak i topao, baš kao med i mlijeko, svaki kreativni detalj tvori mili ugođaj koji je naprosto stvoren za nezaboravno uživanje. Potrebni je prepustiti  se spokoju Kuće meda i mlijeka, kojoj je njena vlasnica – dizajnerica interijera, poklonila svoje srce i udahnula dušu, i uživati u blaženstvu dragocjenih trenutaka u kojima mašta postaje predivna stvarnost.

hr.thehillhousemilkandhoney.com
Facebook fan page 

Kontakt: Ivana Kranjac, 092 13 01 513, [email protected]

FOTOGALERIJA KUĆE MILK&HONEY

Moments Pool House Trakošćan 

U vidokrugu tragovi prošlosti, povijest se stere na dlanu. Imaginacija postaje doživljaj, stvaran a opet bajkovit, nadnaravan u svojoj raskoši. Pogled oduzima dah, vizure pobuđuju fascinaciju, zavodljivo privlače i plijene ljepotom.

Bajkoviti dvorac i čarobna priroda bili su već inspiracija i njegovim vlasnicima, poklonicima istinske umjetničke ljepote, koji su u ovom arkadijskom kraju stvarali – umjetnost. Svoj su estetski interes Draškovići u Trakošćanu oblikovali u raznim oblicima i formama, kao pioniri fotografije ili nadareni slikari, kakvi su bili grof Juraj VI. Drašković ili Julijana Erdödy Drašković, kao mecene naše kulture i korifeji umjetnosti.

Kontakt: Nenad Blagus, 098 53 80 93, [email protected]
Adresa: Trakošćan 23a, Trakošćan

FOTOGALERIJA MOMENTS POOL HOUSE TRAKOŠĆAN

Nanina bajka

Prostor bajki podijeljen je između dvorca i kolibe, dvorišta i šume, domaćeg ambijenta i daleke tuđine. U bajkama se pojavljuju različiti likovi: mladi i stari, plemići i pučani, dobri i zli, divovi i patuljci, kao i čarobni predmeti. Bajka je oblikovana na razmeđu između zbiljskog i čarobnog, težine opstanka i lakoće svijeta želja; bajka miri suprotnosti. Bajka je dio našeg odrastanja, našeg djetinjstva, i upravo su bajke bile inspiracija vašoj domaćici da uredi kuću u kojoj ćete se osjećati – bajkovito.

Neka vam bude dobro u njoj, prijeđite granicu zbiljnosti i upustite se u svijet želja, pa makar to trajalo samo tijekom vašeg odmora. Možda, baš kao u bajci, osjetite onu tihu sreću, mir narušen samo pjevom ptica, pa ako ćete se osjećati tako, napišite svoju bajku. Napišite poruku ili stih i ostavite to kao dar domaćici i gostima koji će doći poslije vas. Neka bajka traje…

Adresa: Ulica Braće Radić 26s, Beretinec

Kontakt: Nataša Novko, 098 972 2298, [email protected]

FOTOGALERIJA NANINE BAJKE

Ono što je dosta tipično za ove objekte (većinom kategorizirane kao 4 zvjezdice) je da vrijedni vlasnici najčešće sami restauriraju namještaj koji na taj način priča posebnu priču obiteljskog naslijeđa. Kuće se savršeno uklapaju u prirodu te poštuju standardne diskretnog komfora. Zašto ne bi zimovali ili makar vikend proveli ovdje? Ove kuće su otkrili već brojni engleski, poljski, njemački, austrijski belgijski gosti, vrijeme je da ih otkrijemo i mi!

više informacija:

myvarazdinholiday.com

Turistička zajednica Varaždinske županije

naslovna fotografija: Milk&Honey kuća za odmor