Preporuka izleta za djecu – osjetite jedan drugačiji Božić…

BOJANI BOŽIĆ U BOJANI – Božić unplugged – bajka iskonskog tihog slavlja na kojoj će vam biti zahvalni najmlađi

Jedno adventsko događanje u Bjelovarsko – bilogorskoj županiji, zaslužuje se punim pravom ukrasiti pridjevom čarobnim, jer vas vodi vremeplovom u neka davna vremena, vremena bajki i priča i ljepote jednostavnog života.

panorama-3-1600x1200

Bojani Božić u Bojani – Tradicijski Božić na selu, posebna je manifestacija, jedina ovog tipa u u Hrvatskoj koja se odvija bez struje, sa 1000 svijeća.

Domaćin ovog čudesnog prikaza Božića je Galerija Matešin –  veliki prostor s trima galerijama i dvorištem te okućnicom s amfiteatrom.

Sve je to izvorno ruku djelo akademskog slikara Franje Matešina, iznimno kreativnog i talentiranog umjetnika, koji gostima zajedno s obitelji nudi i eko proizvode svog OPG-a.

Najmlađe tako očekuju dječje jaslice, potraga za bombonima u slami, topli čaj i proizvodi OPG Matešin u grijanoj ostakljenoj terasi galerije,  s postavima likovnih radova kao i amfiteatar s malim povijesnim muzejom.

Sve navedeno začinjeno je tradicijskom božićnom rasvjetom – svijećama i lampašima, te otvorenim ognjištem.  Svi posjetitelji imaju besplatni čaj na terasi i bombone u slami. 
Službeni dani manifestacije: 26., 27., 28., 29., 30. prosinca 2017.
Otvoreno u vremenu; od 16 do 20 sati. Informacije: www.matesin.com.

Napomena: Za organizirane grupe Galerija Matešin je otvorena od 02. prosinca 2017. do 06. siječnja 2018. godine u vremenu koje odgovara posjetiteljima. Svijeće se pale za grupe koje imaju najmanje oko 30 posjetitelja, a koje dolaze u vremenu od 16 sati na dalje.

Tiho slavlje Kristovog rođenja, dobiva tako jednu novu dimenziju na koju smo posve zaboravili, tako daleku od blještavila, kiča, buke i komercijalnog prikaza Božića.
Dostojanstveno, kreativno i i bajkovito u Bjelovarsko – Bilogorskoj županiji,
možete pokazati vašim najmlađima i najdražima, što je smisao božićne bajke. 

Galerija Matešin

Turistička zajednica Bjelovarsko – bilogorske županije

Fotografije: Davor Kirin