Nikad bogatija manifestacija Dani otvorenih vrata peljeških podruma 2017.

Pelješki vinari i ove godine vas pozivaju da 1. i 2. prosinca posjetite njihov poluotok, obiđete nove i stare vinarije i uživate u jedinstvenom okusu Plavca malog.

 Uz tradicionalni obilazak vinarija ove se godine glavni dio programa manifestacije „Dani otvorenih vrata peljeških podruma“, odvija u Domu vinarske tradicije u Putnikovićima. Tamo će u petak, 1. prosinca, 18 mladih peljeških enologa ocijeniti mlada vina autohtonih sorti berbe 2017., a održat će se i natjecanje u pripremanju lovačkog gulaša. Osim u ukusnom gulašu i odličnim vinima, svi koji posjete Dom vinarske tradicije, uživat će i u nostalgičnoj izložbi crno-bijelih fotografija koja prikazuje nekadašnji način života u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

Subota, 2. prosinca, rezervirana je za obilazak peljeških podruma i degustaciju vina koja su ovaj poluotok proslavila u svijetu.

„Pripreme za dvanaestu manifestaciju Dani otvorenih vrata peljeških podruma u punom su jeku.  Po najavama organiziranih dolazaka iz Zagreba, Zadra, Splita, i naše županije, ovo je postala najveća vinska manifestacija u Dalmaciji. Ove godine očekujemo rekordan broj posjetitelja“, ističu u Udrugama Plavac mali – Pelješac i Pelješki vinski puti organizatori manifestacije, koja u prosincu svake godine okupi više od tri tisuće posjetitelja.

autor fotografija: Boris Poluta

Lollipop