Upoznaj Kuće za odmor – Zagorje te poziva na zimski predah

Hladni zimski dani prizivaju potrebu da se negdje utoplimo, okrenemo leđa svijetu i njegovim bučnim zahtjevima. Vodimo vas na lokacije gdje se možete savršeno sakriti od tog bučnog svijeta,njegovog neonskog svijetla, ludog prometa, od arsenala loših vijesti. Sve što ćete na ovom potezu vidjeti su zeleni brežuljci, strmi vinogradi, vijugave cestice iz kojih se diže snop vilinske magle a onda se razotkrije iza te maglene zavjese kakav romantičan dvorac, ili oku skrivena crkvica.

Ovdje ćete u miru sjesti uz ognjište kakvog finog kamina, u ambijentu zagorske hiže možete degustirati domaću puricu s mlincima, slavne zagorske štrukle, možete sjesti pod brajde i nazdraviti čašom vina vrhunskog vina iz jedne od brojnih uglednih zagorskih vinarija. Iz obilja zagorskih jela koja pričaju priču o povijesti ovog prostora, teško je izdvojiti samo neka. No pojedini specijaliteti kao što je zagorska juha s vrganjima, prave domaće zagorske štrukle sa svježim kravljim sirom, zagorska purica sa zagorskim mlincima ili pak slavni specijalitet Stubička pisanica.. ipak zaslužuju posebno mjesto.

Svaki vikend zagorski restorani bivaju puni do zadnjeg mjesta. Svaki SPA i Wellness centar ima vjerne goste koji jedva čekaju zimu da mogu uroniti u pjenušave termalne vode koje liječe i opuštaju. A zagorski bregi skrivaju najljepše kuće za odmor. Odlučite li se smjestiti u jednoj od toplih rustikalnih vila za odmor, uz kamin i vatricu te grijani bazen i saunu, nećete pogriješiti što god odabrali.

Kuća Green hills cottage

A poželite li nakratko napustiti oazu topline i komfora, te se zaputiti tragom povijesti ovog kraja, naći ćete Muzej krapinskog pračovjeka, priču o Matiji Gupcu, mnoštvo muzeja koji pričaju priče od stare povijesti do novijeg doba i svjetski poznatih umjetnika, i to sve na potezu prepunom modernih hotela, nagrađivanih restorana i udobnih wellness centara.

Divinus holliday house

Romantični dvorci na bajkovitim brežuljcima, Krapina sa svojom svjetski poznatom zbirkom krapinskog pračovjeka, Marijansko svetište u Mariji Bistrici, Seljačka buna i Matija Gubec, termalni izvori zdravlja implementirani kroz wellnesse modernih hotela i toplica, po bregima poredani bezbrojni vinogradi sa svojim vinskim stazama te mnoštvo autohtonih i tradicionalnih gastro delicija, definitivno čini zeleno Zagorje savršenom destinacijom za obiteljski odmor po mjeri čovjeka!

Kuća za odmor Viola

Vodimo vas u šetnju kroz divno tkanje odmora, prezentirano kroz zagorske kuće za odmor. Na deset stranica bogate smještajne ponude možete pronaći, informirati se, rezervirati i unajmiti željeno odredište. Pogled na zeleni vodopad može biti jednako primamljiv kao i pogled na more, stoga vas pozivamo vas da odškrinete ovaj jedinstveni kutak Hrvatske, gdje je vrijeme naizgled stalo a pitomi brežuljci skrivaju brojna zadovoljstva.

Žabina hiža

Ako niste baš od naporne sportske aktivnosti a željeli bi ipak lagano istražiti ovaj kraj, najbolji početak je nabaviti bicikl i krenuti polako u vožnju prema smirujućem krajobrazu zelenog Zagorja. Brojni brežuljci na kojima su smještene stare hiže i drvene kleti, prave su oaze mira. Silazak s glavnih prometnica vodi do prirodne idile koju nudi Bajka na dlanu. Manje ili više zahtjevne biciklističke rute stvorene su za odmak od stresne svakodnevice i punjenje baterija, a odmoriti se možete i poslije.

Bakina kućica

Avantura cikloturizma provest će vas kroz zagorske mistične povijesne priče, brojne dvorce i perivoje, barokne crkve, sve do opuštajućih izvora termalne vode. Aktivnosti na svježem zraku dodatno će vas potaknuti da istražite lokalnu eno-gastronomsku ponudu.

Kuća Emotion

Konjičke staze – savršen proljetni izbor

Konjičke staze – aktivnost za sva godišnja doba

Uređivanjem konjičkih staza u duljini od oko 170 km, omogućen je uvid u svaki kutak zagorskih prostranstva i njihovih prirodnih i kulturnih zanimljivosti na poseban način u interakciji s konjem te je ostvarena povezanost sa konjičkim stazama u Sloveniji.

foto: Marko Mihin

Zagorje se diči i osobito vrijednim gotičkim i baroknim crkvama te mnogim proštenjarskim svetištima. Putevima romara, hodočasnika koji su od davnina častili Mariju svojim hodom prema njezinim čudotvornim mjestima, mnogobrojni posjetitelji i danas izvršavaju svoje zavjete, nose nove prošnje, časte prinosima, uživaju u blagodatima Božje blizine i usput se nagledaju ljepota koje su ostavili naši preci kao plod svog umijeća i duha. Marija Bistrica i Svetište Majke Božje Bistričke, kao najpoznatije hrvatsko marijansko svetište. Prošećimo virtualno Marijom Bistricom

http://heritagecroatia.com/web/Bistrica/360/index.htm

Lobor i Svetište Majke Božje Gorske kao mjesto čudesne prirode i pradavnih legendi predstavlja kolijevku kršćanstva sjeverne Hrvatske, Belec i predivni barokni biser Svetište Majke Božje SnježneTrški Vrh i Svetište Majke Božje Jeruzalemske s kipom Majke Božje koji je donesen iz Svete zemlje, Vinagora i Svetište Majke Božje od Pohoda, jedan od najljepših graditeljskih pothvata baroka, te mnogobrojne crkvice i kapelice raštrkane po zagorskim bregima, mjesta su istinske duhovne obnove i mira.

Foto: Tomislav Ptičar

Prelistajte na ovoj poveznici, galeriju zagorskih ljepotica, koje mame kaminima, bazenima, saunama, brojnošću soba, mirom i smirajem svojih terasa, pogledom na zeleno more bregova i mnoštvom sadržaja u okolici. Tako blizu Zagrebu a tako drukčije okruženje. Istraži, doživi, prespavaj i posjeti Zagorje već ovaj vikend.

Pronađi sve na web stranici: Visit Zagorje/Smještaj

Turistička zajednica Krapinsko – zagorske županije

Naslovna foto: Kuća Emotion

Arhiv ostalih fotografija: Visit Zagorje