U zagrljaju šume, rijeke i pijeska, doživi najljepši zimski san!

Spoj guste šume, rijeke Drave, pjeskovite pustinje, brojnih ciklo i pješačkih staza, umjetničkih ateljea, tradicijske hrane i OPG-ova na malom prostoru – sve to prezentira neodoljiva razglednica područja Dravski Peski. Prirodni fenomen, intrigantno pjeskovito područje „Peski“, kroz izlet tijekom cijele godine, nudi vam jedinstvenu priliku da upoznate pravu malu pustinju koja je prepoznata kao vrlo atraktivna lokacija te su se na njoj snimali brojni spotovi kao i filmovi.

foto Peski, Dražen Nađ

Zaljubljenici u prirodu zaljubit će se u poseban rezervat šumske vegetacije „Crni jarki“ gdje stabla crne johe postižu visinu kao nigdje u Europi. Toplo gostoprimstvo, izdašne trpeze i bujna priroda, idealan su spoj za sve koji traže kratak predah od stresa. Jer Dravski Peski su simbol autentične destinacije, gdje se zapravo kao na malo kojem mjestu u RH, gostoprimstvo uz urođenu skromnost i kreativnost, povezuje u zanimljivu ruralno – umjetničku destinaciju posebnog doživljaja.

Priroda kao najveća muza, bila je i ostala izvor vječne inspiracije brojnim umjetnicima ovog kraja. Tradicijsku gradnju i način života Podravaca u prethodnom stoljeću možete vidjeti na Etno imanju obitelji Karlovčan, a brojne paleontološke nalaze , tradicijsku odjeću i običaje Podravaca možete vidjeti u sklopu Etnografske zbirke Josipa Cugovčana u Podravskim Sesvetama. Podravske Sesvete krasi i Ekološki vrt mira koji je otvoren 2003 godine kao prvi vrt mira u svijetu, a u njemu se nalazi 21 drvena skulptura kao Magellan, Isus, Odisej, Noa, Mojsije, Franjo Asiški i Beethoven. Jednom riječju, pravo malo carstvo blaga, škrinjica tradicije, kulture, povijesti, prirodnih fenomena, mjesto s dušom i mjesto za dušu. Dravski Peski, lokacija idealna za punokrvne izletnike, istraživače avanturiste i romantičare. Danas vam predlažemo gdje pronaći smještaj u ovoj destinaciji.

PONUDA KUĆA ZA ODMOR na području Dravski Peski – od tradicionalnih drvenih ruralnih kuća do ljepotica s bazenima

LEGACY – GDJE KOMFOR IMA ZADNJU RIJEČ

Kuća za odmor Legacy nalazi se u malenom mjestu Prugovac, podno obronaka Bilogore te svega nekoliko kilometara od europske Amazone – predivne rijeke Drave. Kuća je kapaciteta 8 osoba raspoređenih u tri sobe. U dvorištu na raspolaganju su brojni sadržaji poput bazena, jacuzzija, dječjeg igrališta te ljetne terase s pečenjarom. Svaka soba ima svoju kupaonicu, tv i klimu. Gostima je također na raspolaganju sauna te dvije kuhinje za pripremu hrane. Kuća je smještena u vinogradarskom predjelu tako da ćete imati svoj zasluženi mir i tišinu. Ukoliko ipak odlučite malo aktivnije provesti svoj odmor, možete se provozati biciklom jednom od brojnih biciklističkih staza, otići na rafting, paintball, vožnju brodom ili jednostavno uživati u brojnim ljepotama destinacije Dravski Peski.

Više info pronađite na dravskipeski.hr/kuca-za-odmor-legacy

KUĆA ZA ODMOR DRAVSKI RAJO GOSTOPRIMSTVU IZ PRVE RUKE


Na obodu šume, obilno poduprte hladnim rukavcima Drave, u općini Ferdinandovac, u Lepoj Gredi, nalazi se Kuća za odmor Dravski raj. Smještena uz riječni rukavac, ova kuća prepuna cvijeća, ukrasnog bilja i povrća, istinski je raj za sve koji su zaboravili što znači živjeti u netaknutoj prirodi.

Domaćin će vas ugostiti kao da ste mu rođeni, a sam kompleks kuće idealan je za božanski odmor. Raskošna terasa i mjesto za roštiljanje čekaju na vas kroz sva godišnja doba a ljupko uređenje interijera, svjedoči o pravom ruralnom bogatstvu čitavog kraja.

Vlasnik Antun će vas počastiti rakijicom, ukusnim kiflicama i kolačima koje priprema njegova supruga Blaženka, finom jutarnjom kavom i jedna od nuspojava ovog gostoprimstva je da ćete jako brzo zaboraviti da ste zapravo u tuđem smještaju. Ako ne vjerujete nama, vjerujte visokom prosjeku od 5,0 na Airbnb, te impresivnih 9,7 na strogom Booking.com.

Sve to svjedoči o jako dobrom turističkom startu na područjima ove ruralne destinacije i optimizmu koji se polako širi svakom novom kućom za odmor.
Ovu kuću možete unajmiti putem direktnog kontakta vlasnika na mob: 091 185 7117, a pronaći ćete je na adresi: Lepa Greda 23, 48356, Ferdinandovac. Saznajte više na linku: kuca-za-odmor-dravski-raj

Sve boje Bilogore

Jedna od posebnih karakteristika ove kuće su njene romantične i maštovito uređene spavaće sobe. Pazilo se na svaki detalj a tople boje interijera i zanimljivi detalj, pričaju zanimljive priče o ovom kraju.


OPG LUKA KARLOVČAN


Kuća za odmor Karlovčan nalazi se u pitomom mjestu Brodić, smještenom u blizini rijeke Drave u općini Ferdinandovac. Nudi mogućnost smještaja za ukupno 3 osobe, a kategorije je tri sunca. U blizini se nalaze Etno kuće obitelji Karlovčan kao i kanuing staza „Drava tour adventure“. Izletište u blizini i prednosti blizine Drave uz riječne aktivnosti, čine ovu kuću jako zanimljivim odabirom za vikend odmor.

Šuma, pustinja, hrana, kanui, biciklizam, sve što je nužno za dobar izlet čuvaju Peski. U ovom kraju stare  legende jedva čekaju biti ispričane a drevna magija se osjeća skrivena u šašu, bilju i šumama i tajanstvenim riječnim rukavcima. Posjetite ih ove zime i dobro došli!

Fotografije: arhiv TZP Dravski Peski