Susret s rijekom – naučite sigurno veslati

U subotu , 29. kolovoza 2020. godine s početkom u 10:00 sati u Karlovcu, rijeka Korana s desne strane slapa -kod kule održat će se „Susret s rijekom.“ 

Cilj projekta je pridonjeti održivom korištenju prirodnih privlačnosti i očuvanju biološke ravnoteže područja NATURA 2000 uz rijeke Karlovačke županije.

U subotu 29.8 od 10-18h može se naučiti kako sigurno veslati i ponašati se na sve popularnijim SUP daskama, kayacima, mini raftovima i raftovima u samom slapu, uz visoko osiguranje ronitelja i HGSS-a te vrhunskih skipera i kayakaša.

Škola veslanja i sigurnog ponašanja na vodi odvijat će su u 2 termina prijepodne ( 10h i 11.30h) i u 3 termina poslijepodne (14h , 15.30h i 17h). Obuka obuhvaća upoznavanje s opremom, obdjevanje te opreme, sigurnosne upute skipera te učenje veslanja i ponašanja u slučaju pada u slap. Predviđeno trajanje obuke je od 30 do 45 minuta.

Prije početka svake obuke profesionalni skiperi će dati sigurnosne upute o pravilnom ponašanju na vodi. Nakon sigurnosne obuke na kopnu, oni koji se odluče moći će proći školu veslanja i sigurnog ponašanja u slapu i roli.

U obuci na vodi mogu sudjelovati stariji od 12 godina, zdravi. Za maloljetne osobe potrebno je da bude prisutan roditelj koji će potpisati pismenu suglasnost da dijete može sudjelovati u obuci na vodi (potreban dokument iz kojeg je vidljivo da se radi o djetetu i roditelju).

Na događaju sudjelovati će i karlovački OPG-i s promocijom svojih domaćih proizvoda i EDIC Karlovac koji će dijeliti svim zainteresiranim posjetiteljima promotivne materijale.

Mjere koje će se poduzeti zbog zaštite od Corona virusa: dezinfekcija ruku kod dolaska na željeni termin, upisivanje svih prisutnih sudionika.Treba ponjeti kupaće kostime i ručnik .

Dio projekta sufinanciran je bespovratnim sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.”