Spremni za ovoljetno kampiranje?

Kampiranje je danas sve popularniji način života među ljubiteljima prirode i onima koji žele odmor provesti u doticaju s prirodom i zelenilom. Osim iskusnih avanturista koji u novo razdoblje ljetnog kampiranja ulaze bez većih problema, s ovom aktivnošću, svakog ljeta, započinju potpuni početnici koji nemaju tako bogato kampersko iskustvo.

Bilo da je riječ o avanturističkom stilu života ili povoljnijoj opciji ljetnog odmora, nužna je odgovarajuća oprema za kampiranje i logorovanje. U opremu za kampiranje i logorovanje uvrštavamo lampe i svjetiljke, termosice, prvu pomoć, noževe i ostalu opremu kao što su rashladne torbe, suncobrani.

A zahvalnih destinacija za kampiranje u prirodi, imamo diljem Lijepe Naše. Nedavnu preporuku sve popularnije kontinentalne destinacije idealne za kampiranje, možete pronaći ovdje.

SAVRŠENO LJETNO OSVJETLJENJE

Kod lampi mogu se naći prijenosne svjetiljke, baterijske svjetiljke, naglavne lampe i LED lampe. Razlikuju se s obzirom na snagu svjetla, materijal od kojega je izrađeno kućište, izdržljivost i kvalitetu. Nemoj zaboraviti provjeriti je li odabrana lampa otporna na udarce i vodu te je li opremljena s ručkom, s kojom ju možete objesiti na željeno mjesto. McKinley Active 300 Rnaglavna svjetiljka je odlična za planinarenje, kampiranje i sve druge aktivnosti u prirodi. Lagana i izuzetno izdržljiva svjetiljka ima visok intenzitet svjetlosti – 300 lumena i duljinu snopa od 125 metara. Radi na baterije na punjenje i može izdržati do 10 sati. Ima sigurnosni signal u slučaju nezgode (treperi svjetlo) i vodootporna je (IPX4). Uporaba je vrlo sigurna, ne šteti očima. Podesivi pojas je udoban i elastičan, dobro pristaje glavi. 

379,95 KN

Svjetiljka za kampiranje McKinley Camping Lamp ima svjetlosni intenzitet od 65 lumena i može izdržati do 155 sati. Ona je iznimno praktična pripomoć za večeri s društvom i različite prigode nakon mraka. Lagana je i kompaktna, sigurna za upotrebu. Na vrhu se nalazi ručka za držanje u ruci, kao i kvačica uz pomoć koje se svjetiljka može objesiti u šatoru. 

199,95 KN

RESTORAN NA OTVORENOM

Razne bočice i posuđe prilikom logorovanja osigurati će svježu i hladnu vodu ili drugu tekućinu. Prije kupovine svakako provjerite da se termosica dobro zatvara te omogućuje li jednostavno čišćenje. McKinley STAINLESS STEEL DOUBLE FLASK, zdjelica, ili McKinley COOKING SET ALU 2, posuda.

89,95 KN

Termosice održavaju piće toplim odnosno hladnim te su zato vrlo praktične tijekom logorovanja u svim godišnjim dobima. Možete se odlučiti za običnu termosicu ili termo posudu za kuhnje, a prije kupovine nikako nemojte zaboraviti provjeriti koliko dugo će vaše piće ostati hladno odnosno toplo unutar termosice. Camelbak Hot Cap Vac je novi model termosice koji je namijenjen za kavu, čaj ili druge tople napitke. Izrađena je bez kemikalije BPA i bez neugodnog okusa i mirisa. Termosicu odlikuje moderan dizajn, izdržljiva konstrukcija i odlične karakteristike. Donji dio je izrađen od dvije stijene među kojima se stvara vakuum i zato tekućina zadržava temperaturu, a ujedno sprječava kondenzaciju na vanjskoj strani.

229,95 KN

NOĆENJE POD ZVJEDANIM NEBOM

Bez obzira na to koji dio opreme za logorovanje i kampiranje odaberete, razmislite o tome koliko često planirate kampirati u prirodi. U slučaju da planirate kampirati jednom ili dvaput godišnje, osnovna oprema će u potpunosti zadovoljiti vaše potrebe. Ako ćete kampirati u društvu odaberite šator za više osoba. U Intersportu je dostupan McKinley Vega 40.4 SWmoderan sportski šator koji je primjeren za klasično kampiranje, a osim toga može se koristiti za druge aktivnosti u prirodi. U njemu udobno mogu spavati četiri odrasle osobe. Konstruiran je tako da je spavaći dio odvojen od velikog predprostora. Šator ima učinkoviti ventilacijski sistem. Šipke su izrađene od staklenih vlakana, a klinovi su čelični. U unutrašnjosti ima džep za dokumente i novac.

643,97 KN

Za početnike odličan je izbor šator Imola 220 koji se lako postavlja u svega nekoliko sekundi jer je oblikovan tako da se postavi automatski. Ima samo jednu sklopivu šipku od staklenih vlakana (promjer 6mm) i čelične klinove. Pogodan je za dvije osobe i ima držač za svjetiljku. Veliki ventilacijski otvor sprječava unutarnju kondenzaciju. Šator teži samo 1,5 kilograma i jednostavan je za transport. 

279,96 KN

I za kraj ili početak ove kamping avanture preporučamo McKinley Cooler Rucksack 8 praktični 8-litarski rashladni ruksak koji je kao stvoren za kampiranje ili druge aktivnosti u prirodi. Čuva hranu hladnom i svježom satima. Opremljen je držačima koji omogućuju jednostavan prijenos.

95,96 KN

Sve za kampiranje dostupno je u Intersportovim prodavaonicama ili putem sportske web stranice

Izvor: Jolie.hr