Ribarski dani u Kopačevu – ne propustite riječno bogatstvo na bogatom baranjskom stolu!

Dvadeseti prvi po redu Ribarski dani u Kopačevu, održati će se 14. – 15. rujna, uz tradicionalno predstavljanje bogate gastro ponude jela od riječne ribe, zabavni program i sajam proizvoda  brojnih obiteljskih seljačkih gospodarstava.

Mirisi i okusi Kopačeva, pamte se dugo još nakon posjete ovom pitoresknom baranjskom mjestu koje već punih 2 desetljeća uprizori svojim posjetiteljima i stanovnicima dva dana i dvije noći za pamćenje.

Manifestacija je to na kojoj u dva dana kroz Kopačevo prođe preko dvije tisuće ljudi željnih etno ambijenta te mirisa i okusa ribe. Kopačani rujanske dane svoje manifestacije doživljavaju kao priliku za promociju tradicije i seoskog turizma. Selom se pronesu zamamni mirisi bogatog fiš paprikaša, šarana u rašljama, štuke u mundiru te specijaliteta od divljači, a na brojnim štandovima nude se vlastiti proizvodi: domaća mljevena paprika, med, ajvar, slatkiši i suveniri te domaći kolači. Još kada se ljutina može zalije opojnom graševinom koja poteče sa Baranjskog brda, užitku nikada kraja.

Prvi Ribarski dani održani su 1998. godine, tada su posljednji puta potomci nekadašnjih kopačevskih ribara povukli mrežu na Sakadašu i izvukli babuške, štuke i pokojeg šarana. Pojedeni su u slast, a okusi toga prvog poslijeratnog slavlja postavilo je temelj za budućnost turizma u Kopačevu.

Posjetite ovogodišnje Ribarske dane i razveselite se uz koncert Miroslava Škore koji će održati koncert u subotu 14. rujna s početkom u 21 sati. Kada se  probudite, uz cvrkut ptica,u  ladanjskom ozračju Bilja i slegnete dojmove od svih ponuđenih sadržaja, bit će vam jasno zašto je Bilje jedna od najposjećenijih općina u regiji i sve prepoznatljivi turistički biser.

foto: WEB ZAJEDNICA BILJE, Pavo Nikolić, arhiv uredništva, arhiv TZO Bilje

Turistička zajednica Općine Bilje 
Tel: +385 31 751480 
[email protected] 
www.tzo-bilje.hr