Punim jedrima u zagorsku jesen.. - ExploreCroatia
 • NASLOVNICA
 • LIFESTYLE
 • PREPORUKA IZLETA
 • ISTRAŽI/DOŽIVI
More
  Naslovnica Aktivni odmor Punim jedrima u zagorsku jesen..

  Punim jedrima u zagorsku jesen..

  Od brežuljka do brežuljka – jesen u Zagorju puna zabave na otvorenom!

  Ugodni jesenski dani koji prizivaju boravak na otvorenom, idealni su za  izlete po Zagorju, a brojne manifestacije na otvorenom koje nudi bajkovita kontinentalna destinacija (idealno smještena nadomak Metropole) nude i ponudu gastronomskih doživljaja. Želite li krenuti u berbu gljiva, ili doživjeti stare zanate i folklornu ponudu sa autohtonim produktima koje možete nabaviti, želite li pobliže upoznati srednjovjekovne običaje i vratiti se u prošlost kroz oživljavanje starih recepata i zanata, svratite u Zagorje. Želite li degustirati pečeno kestenje koje ste sami ubrali, zagorski mošt, slastice pripremljene od kestena te  se zabaviti kroz brojne evente na otvorenom, posjetite nekoliko lokacija u Zagorju a mi donosimo raspored pojedinih događanja koja ne smijete propustiti u listopadu:

  Zahvala jeseni u Klanjcu
  04.- 6.10.2019.

  Manifestacija koja svojim kulturnim i turističkim sadržajima prezentira dio tradicionalne baštine ovog dijela Hrvatskog zagorja, s naglaskom na oživljavanju starih zanata, kostima, glazbe, folklornih običaja i kulinarske ponude iz prošlih stoljeća, prikaz srednjovjekovnih običaja u programu Erdödyjevi u trgovištu Klanjec.

  Jesen u Zagorju  – Gljivarenje&Co v Stubakima
  13.10.-20.10. 2019.

  Park vozača u Pili, na Sljemenskoj cesti i centar Stubaka

  Izletnici, ljubitelji prirode, rekreativci i ljubitelji gljiva, evo prilike da proboravite u prirodi, naučite nešto novo o gljivama, te degustirate ukusan gljivarski kotlić!

  13.10.2019. – centar Stubaka – Očekuje vas kulinarski show: organizirano natjecanje načelnika i gradonačelnika KZŽ u kuhanju i pripremi najboljeg gljivarskog kotilića i  raznovrsna eko-etno-eno ponuda.

  20.10.2019. – Pila, park vozača – organizirano branje gljiva za posjetitelje i stručno predavanje o zanimljivom svijetu gljiva, uživanje u raznim delicijama, eko-etno-eno ponuda, dječje radionice, te degustacije gljivarskog i lovačkog kotlića. Program i plakat preuzmite na ovoj poveznici.

  Gljivarenje &co v stubakima_program i plakat

  INTERSLAST TERME TUHELJ

  Terme Tuhelj od 14. – 16.10.2019.

  VIII. europski kongres slastičarstva,sladoledarstva i konditorstva.

  Kongres okuplja blizu 150-tak slastičara (obrtnika, slastičarskih škola, hotelskih slastičara, slastičara koji rade u tvrtkama).

  Nakon stručno-natjecateljskog dijela kao poseban izazov su degustacije torta, biskvita, šnita kolača koje ostaju nakon natjecanja, a kušaju ih sudionici kongresa, ali i gosti. Posebno je zanimljiv dio stručnih radionica kojih na svakom kongresu ima desetak, a vode ih domaći i inozemni stručnjaci, slastičari. Gotovo svake godine nastupaju zemlje; Italija, Francuska, Tunis, Armenija, Izrael, Češka, Albanija, Austrija, Njemačka i Slovenija. Interslast otvara vrata novim postignućima u slastičarstvu. Posebna zanimljivost skupa su natjecanja „Pastry queen“ (natjecanje seniora) i „Artlast“ natjecanje slastičarskih, srednjih škola Hrvatske. Rad vrhunskih slastičara valorizira stručni žiri, članovi Sekcije ocjenjivača pri Hrvatskom kuharskom savezu a najbolji dobivaju prestižna priznanja. Pobjednici u pravilu odlaze na svjetsko slastičarsko prvenstvo u Italiju.

  Jesen u Zagorju: Gupčeva kestenijada Mošt rezanec i Kostanj pucanec

  20.10. Gornja Stubica
  Kod Gupčeve lipe, Gornja Stubica

  Posjetitelji Jeseni u Zagorju uživati će u okusima i mirisima pečenih kestena koje su sami ubrali, zagorskom moštu, slasticama pripremljenima od kestena te zabavnom programu.

  Program:

  10:00    Sajam OPG-a  Gupčevog kraja

  11:00     Kulturno zabavni program: KUD Sveti Fabijan Zagradci,  općina Netretić
  KUD Matija Gubec Gornja Stubica
  Puhački orkestar VZO Gornje Stubica
  ŽVS Stubica, Donja Stubica, Degustacija mošta udruge vinara i vinogradara                        „Peharček, Determinacija gljiva Jadranke Blagec

  12:00     Zabavni program uz tamburaše, pečene kestene i gulaš od gljiva.

  “Chtef“ Zagorski chef

  29.10.2019.

  Terme Jezerčica, Donja Stubica

  Kulinarska manifestacija “Chtef” Zagorski chef, natjecanje zagorskih kuhara u pripremanju jela od autohtonih zagorskih namirnica pripremljenih na inovativan i maštovit način. Tema ovogodišnjeg Zagorskog chefa su proizvodi koji su dobili Oznaku zemljopisnog podrijetla na EU nivou, a to su zagorski puran i mlinci te zagorski štrukli koji trenutno imaju prijelaznu nacionalnu zaštitu.

  No ovo nije sve što se nudi od evenata i manifestacija u zelenom Zagorju. Pogledajte ponudu i raspored događanja na ovoj poveznici, spakirajte se i dođite. Čekamo vas, dobro došli!

  Autori fotki: arhiva TZ-ova Visit Zagorje,  Branko Balaško naslovna fotografija

  www.visitzagorje.hr
  Facebook

   

  PRATITE NAS

  1,329InstagramSlijedi

  Najčitanije

  Kamo na izlet? Veličanstvene kontinentalne destinacije zovu na odmor

  Svima nam je poznati koliko se izleti mogu jednostavno isplanirati,  a uz dobru organizaciju mogu se pretvoriti u prekrasno iskustvo koje ne košta puno. Seosko...

  Kamo na wellness?