More
  Naslovnica Aktivni odmor Punim jedrima u zagorsku jesen..

  Punim jedrima u zagorsku jesen..

  Od brežuljka do brežuljka – jesen u Zagorju puna zabave na otvorenom!

  Ugodni jesenski dani koji prizivaju boravak na otvorenom, idealni su za  izlete po Zagorju, a brojne manifestacije na otvorenom koje nudi bajkovita kontinentalna destinacija (idealno smještena nadomak Metropole) nude i ponudu gastronomskih doživljaja. Želite li krenuti u berbu gljiva, ili doživjeti stare zanate i folklornu ponudu sa autohtonim produktima koje možete nabaviti, želite li pobliže upoznati srednjovjekovne običaje i vratiti se u prošlost kroz oživljavanje starih recepata i zanata, svratite u Zagorje. Želite li degustirati pečeno kestenje koje ste sami ubrali, zagorski mošt, slastice pripremljene od kestena te  se zabaviti kroz brojne evente na otvorenom, posjetite nekoliko lokacija u Zagorju a mi donosimo raspored pojedinih događanja koja ne smijete propustiti u listopadu:

  Zahvala jeseni u Klanjcu
  04.- 6.10.2019.

  Manifestacija koja svojim kulturnim i turističkim sadržajima prezentira dio tradicionalne baštine ovog dijela Hrvatskog zagorja, s naglaskom na oživljavanju starih zanata, kostima, glazbe, folklornih običaja i kulinarske ponude iz prošlih stoljeća, prikaz srednjovjekovnih običaja u programu Erdödyjevi u trgovištu Klanjec.

  Jesen u Zagorju  – Gljivarenje&Co v Stubakima
  13.10.-20.10. 2019.

  Park vozača u Pili, na Sljemenskoj cesti i centar Stubaka

  Izletnici, ljubitelji prirode, rekreativci i ljubitelji gljiva, evo prilike da proboravite u prirodi, naučite nešto novo o gljivama, te degustirate ukusan gljivarski kotlić!

  13.10.2019. – centar Stubaka – Očekuje vas kulinarski show: organizirano natjecanje načelnika i gradonačelnika KZŽ u kuhanju i pripremi najboljeg gljivarskog kotilića i  raznovrsna eko-etno-eno ponuda.

  20.10.2019. – Pila, park vozača – organizirano branje gljiva za posjetitelje i stručno predavanje o zanimljivom svijetu gljiva, uživanje u raznim delicijama, eko-etno-eno ponuda, dječje radionice, te degustacije gljivarskog i lovačkog kotlića. Program i plakat preuzmite na ovoj poveznici.

  Gljivarenje &co v stubakima_program i plakat

  INTERSLAST TERME TUHELJ

  Terme Tuhelj od 14. – 16.10.2019.

  VIII. europski kongres slastičarstva,sladoledarstva i konditorstva.

  Kongres okuplja blizu 150-tak slastičara (obrtnika, slastičarskih škola, hotelskih slastičara, slastičara koji rade u tvrtkama).

  Nakon stručno-natjecateljskog dijela kao poseban izazov su degustacije torta, biskvita, šnita kolača koje ostaju nakon natjecanja, a kušaju ih sudionici kongresa, ali i gosti. Posebno je zanimljiv dio stručnih radionica kojih na svakom kongresu ima desetak, a vode ih domaći i inozemni stručnjaci, slastičari. Gotovo svake godine nastupaju zemlje; Italija, Francuska, Tunis, Armenija, Izrael, Češka, Albanija, Austrija, Njemačka i Slovenija. Interslast otvara vrata novim postignućima u slastičarstvu. Posebna zanimljivost skupa su natjecanja „Pastry queen“ (natjecanje seniora) i „Artlast“ natjecanje slastičarskih, srednjih škola Hrvatske. Rad vrhunskih slastičara valorizira stručni žiri, članovi Sekcije ocjenjivača pri Hrvatskom kuharskom savezu a najbolji dobivaju prestižna priznanja. Pobjednici u pravilu odlaze na svjetsko slastičarsko prvenstvo u Italiju.

  Jesen u Zagorju: Gupčeva kestenijada Mošt rezanec i Kostanj pucanec

  20.10. Gornja Stubica
  Kod Gupčeve lipe, Gornja Stubica

  Posjetitelji Jeseni u Zagorju uživati će u okusima i mirisima pečenih kestena koje su sami ubrali, zagorskom moštu, slasticama pripremljenima od kestena te zabavnom programu.

  Program:

  10:00    Sajam OPG-a  Gupčevog kraja

  11:00     Kulturno zabavni program: KUD Sveti Fabijan Zagradci,  općina Netretić
  KUD Matija Gubec Gornja Stubica
  Puhački orkestar VZO Gornje Stubica
  ŽVS Stubica, Donja Stubica, Degustacija mošta udruge vinara i vinogradara                        „Peharček, Determinacija gljiva Jadranke Blagec

  12:00     Zabavni program uz tamburaše, pečene kestene i gulaš od gljiva.

  “Chtef“ Zagorski chef

  29.10.2019.

  Terme Jezerčica, Donja Stubica

  Kulinarska manifestacija “Chtef” Zagorski chef, natjecanje zagorskih kuhara u pripremanju jela od autohtonih zagorskih namirnica pripremljenih na inovativan i maštovit način. Tema ovogodišnjeg Zagorskog chefa su proizvodi koji su dobili Oznaku zemljopisnog podrijetla na EU nivou, a to su zagorski puran i mlinci te zagorski štrukli koji trenutno imaju prijelaznu nacionalnu zaštitu.

  No ovo nije sve što se nudi od evenata i manifestacija u zelenom Zagorju. Pogledajte ponudu i raspored događanja na ovoj poveznici, spakirajte se i dođite. Čekamo vas, dobro došli!

  Autori fotki: arhiva TZ-ova Visit Zagorje,  Branko Balaško naslovna fotografija

  www.visitzagorje.hr
  Facebook

   

  PRATITE NAS

  1,381SljedbeniciSlijedi