Posjetite Sisak, Europski Grad sporta - ExploreCroatia
 • NASLOVNICA
 • LIFESTYLE
 • PREPORUKA IZLETA
 • ISTRAŽI/DOŽIVI
More
  Naslovnica Aktivni odmor Posjetite Sisak, Europski Grad sporta

  Posjetite Sisak, Europski Grad sporta

  DOBRODOŠLI U SISAK, GRAD POVIJESNE, KULTURNE I PRIRODNE BAŠTINE I EUROPSKI GRAD SPORTA 2019.

  Čak 70 sportskih klubova u tridesetak sportova i sportskih aktivnosti te više od 4000 registriranih sportaša koji ostvaruju iznimne rezultate ne samo na državnoj nego i na europskoj razini – grad Sisak s ponosom nosi titulu Europski grad sporta. Malo je gradova kontinentalne Hrvatske s tako raznolikom ponudom sportskih programa i tolikim brojem objekata dostupnim svim građanima. Jedan od takvih objekata je i prošle godine otvorena Ledena dvorana Zibel, moderan i reprezentativan sportski objekt, izgrađen na mjestu starog klizališta, doslovno nad povijesnom zgradom stare pivovare a  zgodno je napomenuti kako je sisačka Pivovara nekoć bila jedna od prvih pivovara u ovom dijelu Europe i  kao takva spada pod zaštićeno  kulturno dobro.

  Rashladite se ovog ljeta u sisačkim udobnim i prostranim bazenima

  Kompleks bazena u Capragu nudi građanima veliki olimpijski bazen te dva dječja bazena s grijanom vodom. Tu je i dječje igralište u obliku broda koje se nalazi na tartan podlozi, nove svlačionice i sanitarni čvorovi te ugostiteljski objekt.

  A ukoliko niste od bazena, pozivamo vas na naše moderno opremljeno Kupalište Zibel. Zibel je omiljeno okupljalište Siščana u ljetnim mjesecima i prava ljetna špica. U sastavu kupališta je nogometno igralište, igralište za odbojku na pijesku, prostor za stolni tenis, dječje igralište i sunčalište te košarkaški stup, a tu su i beach bar „RC Zibel Kupalište” i Roštilj park ŠRC-a Sisak.

  Biciklom do zdravlja

  Većina riječnih, biciklističkih i pješačkih ruta prolaze kraj objekata povijesne, ali i urbane kulturne baštine. Poklonici biciklizma prepoznaju Sisak i okolicu po atraktivnim biciklističkim rutama, ugodnima za vožnju i idealnima za obiteljski odmor te upravo oni  često naglašavaju kako neke od najljepših ruta prolaze Lonjskim poljem koje se nalazi svega dvadesetak kilometara od centra grada.

  Seoski turizam u okolnim naseljima i Parku prirode Lonjsko polje nudi mogućnost bijega iz gradske vreve, uživanja u miru i tišini prirode i čistom zraku.

  Sportski grad prepun sadržaja i brojnih biciklističkih staza

  Sisak je idealno mjesto za one koji, uz sport i rekreaciju, žele uživati i u kulturno-povijesnoj baštini. Sa svojim specifičnim spojem urbanog i ruralnog, Sisak može ponuditi raznovrsne turističke sadržaje te je iznimno pogodna lokacija za održavanje poslovnih konferencija i seminara, ali i za pripreme sportskih klubova i reprezentacija. Posljednjih godina intenzivno se radi na razvoju sportskog turizma s kojim bi jednodnevne dolaske pretvorili u brojna noćenja domaćih i stranih sportaša.

  Posjetite brojne ljetne manifestacije u Sisku, zabavite se na otvorenom

  Tijekom cijele godine u Sisku su brojna događanja, predstavljamo nekoliko koja se održavaju tijekom lipnja i srpnja 2019.

  1. lipnja City Games u Europskom gradu sporta – Sisku! Popularne ljetne igre za sve generacije
  1. lipnja 2019. Štrokovo – Dan roda u Čigoču

  12.-31. srpnja Siscia Jazz Festival

  Vlakom u Sisak – ponesite i bicikl besplatno

  HŽ-putnički prijevoz, službeni je prijevoznik za sportska, kulturna i zabavna događanja u gradu Sisku u 2019. godini čime ostvarujete posebne pogodnosti i plaćate samo 50 posto iznosa cijene povratne karte na svim redovnim linijama vlakova Zagreb – Sisak – Zagreb. Osim toga, prijevoz bicikala za pojedinačne putnike u dane vikenda je besplatan.

  Pravo na popust možete ostvariti potvrđivanjem putnih karata u Turističko-informativnom centru TIC-u (Rimska ulica 13/a) ili na blagajni restorana Mali kaptol (Rimska ulica 13/a).

  Potrebno je samo da prilikom kupnje karte jasno naglasite blagajniku da idete na manifestaciju u Sisak, kako bi vam blagajnik naplatio kartu po povlaštenoj cijeni. Info na stranici: www.sisakturist.com

  Zašto istražiti Sisak ovog ljeta?

  Pješačke i ciklo rute grada Siska i okolice, idealne su za obiteljski odmor i ugodnu vožnju, a promet na cestama kojima prolaze rute je vrlo, vrlo nizak. Dodamo li tome neobičan krajolik preslikan iz romantičnih starih razglednica, ovu destinaciju svakako vrijedi istražiti.

  Sve informacije potražite na; www.sisakturist.com i dobro došli!

  Izvor i fotografije: arhiva Sisakturist.com,
  Autori: Ž.Rakarić, D.Rogić, M.Holjevac, BK Roda,
  V.Pajtlar

   Sponzorirani članak

   

   

   

  PRATITE NAS

  1,333InstagramSlijedi

  Najčitanije

  Okusite hrvatsku tradiciju u bajkovitom Zagorju – kući dobrih okusa

  Dani Okusa hrvatske tradicije održavaju se 15. - 25. studenog u 12 restorana u Krapinsko-zagorskoj županiji. Uživajte u slijedu od tri tradicijska jela čija se priprema...

  Bajkovit grad satkan od legendi