Od salaša do bazena.. od jezera do planina
 • NASLOVNICA
 • BLOG
 • PREPORUKA IZLETA
More
  Naslovnica Aktivni odmor Od salaša do bazena.. od jezera do planina

  Od salaša do bazena.. od jezera do planina

  BRODSKO POSAVSKA ŽUPANIJA OSVAJA GASTRO UMIJEĆEM,KUPALIŠTIMA, RIJEČNIM PRIZORIMA, ČAROLIJOM PRIRODNOG SKLADA I POZNATIM SLAVONSKIM ŠARMOM.

  Od salaša  do bazena i ručnika..

  I ovo ljeto se u Brodsko posavskom kraju, možete dobro rashladiti i osvježiti. Tko kaže da u Slavoniji nema ljetne zabave, taj se vara! Svako ljeto stanovnici Brodsko – posavskog kraja i njihovi posjetitelji mogu birati između nekoliko atrakcija, bilo da se odluče na smirujuće aktivnosti ribolova, kupanja u rijeci, osvježenja na bazenu, atraktivnih ciklo i jogging staza ili bijega u prirodu, gdje se mogu prepustiti spokoju drevnih šuma i djevičanske prirode koja je ljeti posebno umirujuća.
  Predlažemo vam nekoliko kupališnih zona za rashlađenje, te vas vodimo na nekoliko atraktivnih lokacija ove zanimljive županije.

  Rashladi se u ŠRC Poloj – uživaj u predivnoj pješčanoj plaži na zavoju Save

  Sportsko rekreativni centar Poloj je omiljeno ljetno okupljalište Brođana, udaljeno od gradskog centra samo 3 km, istočno od grada. Predivna pješčana plaža na  zavoju rijeke Save, okružena šumom i obogaćena brojnim sadržajima (ugostiteljstvo, sportski tereni, javni roštilji, dječja igrališta…) predstavlja jednu od najljepših riječnih plaža u Europi. Do ovog uređenog kupališta sa organiziranom službom spašavanja vode 2,5 km duge jogging i biciklistička staza. Posebna atrakcija su riječni splavovi s kućicama  koji se protežu na cijelom potezu od gradskog riječnog šetališta do Poloja.

  U sportskoj zoni Slavonskog Broda između kompleksa sportskih dvorana i nogometnog stadiona, smjestili su se bazeni Vijuš. Tri su zatvorena bazena s pogledom na rijeku Savu; sportski, bazen za rasplivavanje i dječji te vanjski olimpijski bazen sa lijepim sunčalištem. U sklopi kompleksa su i fitenss centar i ugostiteljski objekti.

  Bazeni u Selni

  Na bazenima u Selni, uz kupanje  na raspolaganju su vam restoran, caffe bar i prenoćište. Pored čiste vode, bogate gastronomske ponude i prenoćišta, uprava bazena nudi i besplatnu školu plivanja za djecu koja, svakim danom, počinje s radom od 10 sati.

  Bazeni Selna

  Kajak i planine

  Zbog smještaja na rijeci Savi kao i na jezeru Petnja Brodsko posavska županija ima veliku tradiciju sportova na vodi, kajaka i kanua.  A zahvaljujući blagotvornom zagrljaju Dilj Gore Požeškom gorju i Psunju na sjeveru, Brodsko posavska županija obiluje planinarskim stazama o kojima vode brigu dva planinarska društva; HPD dilj Gora iz Slavonskog Broda i HPD Strmac iz Nove Gradiške. Dilj gora je idealna za lijepe šetnje jer širok splet staza omogućuje brojne kratke izlete, a veličina gore omogućuje iznimno dugačke ture. Za većinu izleta iz smjera Slavonskog Broda u Dilj goru ishodišna točka je planinarski dom “Đuro Pilar” na rubu grada. Psunj je pak najviša planina Požeškog gorja i Slavonije. Važna polazišna točka je izletište Strmec.

  Ribolovni turizam

  Ukoliko vas ne zanima pretjerano kupanje i sunčanje tada imate izbor po mnogima jednog od najsmirenijih aktivnosti koji mnogi povezuju s jednim oblikom meditacije. Priroda, fokus, strpljenje, umješnost, nagrada na kraju..sve je to ribolov.

  Dozvoljen sportski ribolov je na područjima; akumulacije Ljeskove vode, Petnja, Orašje, Štuka Nova Kapela, brojne bare, ciglarske jame, kanali, potoci i naravno rijeka Sava. Na području županije postoje i manji ribnjaci koji su namjenjeni sportskom ribolovu, a u privatnom su vlasništvu (Velika Kopanica, Donji Andrijevci, Staro Petrovo Selo…).
  U vodotoku Save ima oko 50 vrsti riba, a najpoznatije u ovom kraju su šaran, amur, som i smuđ. Ribiči, ovo je vaš raj.

  bazen strmac

  Ljeskove vode – jezero iz bajke
  Ljeskove vode, pitoreskni raj, udaljene od Slavonskog Broda dvadesetak kilometara, smještene su u općini Bukovlje, 2 km sjeverno od naselja Korduševci. U području Ljeskovih voda nalazi se osam izvora, a voda koja iz njih izvire čista je i bistra, jer u blizini nema nikakvih zagađivača.
  Umjetno jezero, s branom visokom 10 m sa svih je strana okruženo gustom šumom, hrastovom, bukovom, grabovom i borovom. Osim za kupanje, jezero se tijekom godine koristi i za ribolov, dok su travnati tereni uz jezero idealno mjesto za sportske aktivnosti.

  Za sve informacije vezane za ovoljetni đir, posjetite web: Turistička zajednica Brodsko – posavske županije. Vidimo se ovog ljeta, svratite do rijeke ili bazena, udobno se smjestite u ručnike, jer kupanje u Slavoniji je posebno iskustvo!

  A zašto nakon kupanja s pogledom na ravnicu, navratiti u naše glasovite salaše i ranč, otkriti ćemo u slijedećem tekstu.

  fotografije: Turistička zajednica Brodsko posavske županije

  Zapratite našu Facebook stranicu

  Sponzorirani članak

  PRATITE NAS

  1,317InstagramSlijedi

  Najčitanije

  Jesen u Varaždinskoj županiji

  Od branja gljiva, festivala čipke do manifestacije posvećene zelju.. jesenski lonac Varaždinske županije krčka se bogatim manifestacijama posvećenima plodovima zemlje i šume, ali i...