Ljeto na zelenoj strani Lijepe Naše – zagorski hoteli otvaraju vrata

Krapinsko-zagorska županija je i službeno korona free županija, odnosno nema niti jedan aktivan slučaj korona virusa, objavljeno je na jučerašnjoj pressici Stožera civilne zaštite KZŽ. S obzirom da je KZŽ svoju epidemiološku situaciju držala pod kontrolom te uslijed otvaranja granica sa Slovenijom i ovisno o otvaranju ostalih državnih granica i zagorski hoteli  postupno otvaraju svoja vrata.

Hotel***&Kamp**** Terme Jezerčica u Donjoj Stubici otvorio je svoja vrata 15. svibnja 2020., a Vodeni park 18. svibnja. Direktor hotela g. Elvis Pavleković ističe kako su optimistični oko pokretanja poslovanja i turističke sezone obzirom da ima puno najava, upita i rezervacija. Terme Jezerčica glavninu prometa ostvaruje na domaćem tržištu, a njihovi gosti prepoznali su razinu brige, sigurnosti i čistoće u svim restoranima, hotelu, kampu kao i na Vodenom parku.

foto: Dragutin Škreblin

Bluesun hotel Kaj**** u Mariji Bistrici otvorio je restorane i terase 22. svibnja 2020., a 29. svibnja otvaraju smještaj i wellness oazu te su pripremili cijeli niz akcija i pogodnosti za svoje goste.

Hotel Villa Magdalena**** otvoren je za goste od 11. svibnja 2020. godine, a u posljednjih nekoliko tjedana su intenzivno radili na promjenama, prilagodbama i unapređenju njihovih usluga kako bi gostima omogućili siguran i bezbrižan odmor iz snova.

arhiv Vila Magdalena

Terme Tuhelj, najveći turistički resort u našoj županiji u petak 29. svibnja otvara Vodeni park i Kamp Vita****, a u petak 05. lipnja otvara i Hotel Well**** i Svijet sauna. Za svoje goste pripremili su akcijske cijene smještaja koje su prvenstveno usmjerili na domaće goste te goste iz Slovenije. Do kraja lipnja planiraju i otvorenje luksuznog Glamping Village-a Terme Tuhelj koji će biti otvoren cijele godine.

Hotel***&Pansion Zagi iz Oroslavja svoja je vrata otvorio 11. svibnja 2020. kao i Toplice Hotel*** iz Krapinskih Toplica.

Turistički apartmani Snježna kraljica**** na Sljemenu otvorili su restoran te pozivaju goste na opuštanje uz pun tanjur u okruženju netaknute prirode. U narednom periodu planiraju otvorenje smještajnog dijela.

Hotel Matija Gubec*** radi na uređenju bazenskog kompleksa te planiraju otvaranje po završetku radova.

arhiva hotel Matija Gubec

Svoja vrata otvorili su i Restoran&Hotel SE-Mi*** iz Velikog Trgovišća kao i Hotel &Restoran Dvorac Gjalski****.

Vodeni park Aquae Vivae koji se prostire na 18.000 m2 otvorio je svoja vrata posjetiteljima 20. svibnja 2020. godine.

Iz hotela ističu da su operativne procedure u hotelima u potpunosti prilagođene svim propisanim mjerama i preporukama za rad hotela tijekom epidemije, uz maksimalno nastojanje da zadrže očekivanu razinu usluge.

Dobro došli u Zagorje!

Izvor: visitzagorje.hr

Naslovna fotografija: Nino Verdnik