DUGO TOPLO LJETO IZ VODIČKE RAZGLEDNICE

Tražite li pustolovan odmor, aktivnosti na otvorenom, gastro veselje, povijesne zapise kroz kulturne staze, ili dobar stari relax na suncu i ležaljci – Vodice su vaša idealna adresa!
Upoznajte mediteransku izvornu gastronomiju, zabavu i kulturu, otkrijte nova mjesta i doživljaje, prepustite se gostoprimstvu domaćina koji će vaš boravak u Vodicama učiniti nezaboravnim! Vodimo vas u potragu za doživljajima koje se u Vodicama nude na dlanu a za bolje iskustvo obavezno prolistajte PDF Vodič, gdje ćete na jednom mjestu dobiti sve potrebne informacije o Vodicama.
Klikom na fotografiju Doživi Vodice, ulazite u bogat PDF časopis, prepun informacija bi trebali znati o ovoj perli Šibensko – kninske županije.

 

Kroz morski pejzaž na dva kotača

Biciklisti profesionalci i rekreativci, pronađite označene MBT i cestovne staze jer su u Vodicama pripremili čak  15 staza (uključujući i otok Prvić – staza Faustov otok), a sve one kombiniraju različite težine i oznake prilagođene vašim željama i potrebama ( kroz oznaku lagana, srednja i teška staza).

Iskoristite Programe Free bike ture  u pred i post sezon kroz  svibanj, lipanj i rujan, a od izleta pronađite brojne dnevne izlete tokom godine uz nezaobilazan  Đir po Vodicama uz degustaciju vina. Možete odabrati slijedeće: Izlet u vodičku povijest, izlet u NP Krka, Izlet u Park prirode Vransko jezero i ostale. Na raspolaganju su vam višednevne biciklističke ture odnosno paket aranžman koji uključuje smještaj te programi složeni prema želji gostiju a koji uključuje biciklizam, kajakarenje, trekking. Dakako, za potpuni relaks, uvijek je dostupan i neodoljiv koktel mora, sunca i besprijekorne plaže.

Pješačenje – zdravo i lagano kroz najljepše predjele

Staza Lungo Mare, tura do Tribunja je posve lagana staza duljine 2,5 km koja je idealna za šetnju uz more, pješačenje ili vožnju biciklom. Krenite od rive ispred Turističkog ureda Vodice. Za ambicioznije šetače preporučamo Stazu Put u povijest Duljina, od 15 km u trajanju od 3,5 sata.

JOGGING – uživanje u zdravlju tijela

Laganijim ili bržim tempom, joggirajte 6 km duž obale, idealno u jutarnjim ili večernjim satima. U Vodicama ćete zavoljeti jogging I naučiti da tu jogging postaje aktivnost koja se ne odgađa! Najbolje kod jogging staza tog sporta općenito je što je dostupan tijekom cijele godine  a posebno iskustvo je jogging uz more.

Uživajte u prekrasnim bojama i mirisima naše obale uz trčanje, nema boljeg iskustva za tijelo i duh.

PENJANJE – posebno iskustvo za odvažne

Penjanje se smatra vrlo atraktivnim outdoor sportom zato jer traži idealan omjer fizičke snage i mentalnog angažmana.. Bilo da se radi o penjačkom tornju ili pravoj stijeni, prepustite se znalačkom timu koji osigurava kompletnu opremu i nezaboravne doživljaje za odrasle i djecu. Na raspolaganju vam je  Penjačka stijena na Plavoj plaži  visine od 9 m. Ukupna penjačka površina stijene, iznosi 100 m2.  Ističemo kao posebnu atrakciju mogućnost penjanja u NP Paklenica kao i Sportsko penjanje u kanjonu rijeke Čikole. Za penjančke staze konzultirajte također Vodič iz Vodica, te svakako ponesite sa sobom adekvatnu penjačka obuću, vodu i energetske napitke. Penjanje je dostupno tokom cijele godine.

ZARONI –  svijet tišine i sklada podno ljetne vreve i šušura

Za sve one koji požele pobjeći od ljetne buke i šušura u tajanstveni i smirujući svijet podvodne tišine, na raspolaganju vam je stručno vodstvo provjerenih ronilačkih timova.

Istražite prekrasne podvodne prizore uz stručno vodstvo provjerenog ronilačkog tima, ili si osigurajte višednevne aranžmane uz stručno vodstvo, raspitajte se za opciju ronilačkih izleta, noćnih zarona a sve je dostupno tokom cijele godine. A za one koji žele iskusiti pravu ribarsku pustolovinu, osjetiti istinski kontakt s morem i njegovim stanovnicima, Big game fishing pravi je izbor! Period: tijekom cijele godine

PADOBRANI BANANE TUBE -jer ljeti je najbolji morski party

Za sve ljubitelje morskih radosti i adrenalina dan na plaži postat će novo iskustvo! More nudi pregršt radosti – kajakarenje, SUP, jedrenje, surfanje, plivanje.  Svi gosti mogu se okušati i u školi windsurfinga, iznajmiti kajak, ili seabob, ili sve popularniju SUP dasku. Iskoristite svoj odmor i naučite nešto novo! Programi: SUP – otkrij kako je to hodati po vodi! Morning SUP Yoga, kajakarenje, jedrenje (u trajanju 2 ili 4 sata), kajakarenje kajakom do otoka Prvića uz posjet MC Faust Vrančić  u periodu svibanj – listopad

MEDICINSKI CENTAR VODICE

Tijekom boravka u Vodicama u potpunosti ćete  shvatiti sintagmu: U zdravom tijelu zdrav duh! U to ime slobodno navratite u poznati Medicinski centar Vodice – centar zdravlja i brzog oporavka u kojem vas očekuje spoj vrhunskih zdravstvenih usluga, moderna tehnologija i educirano medicinsko osoblje.
Usluge su slijedeće:  Dentalna medicina (implantologija, oralna kirurgija, dentalna protetika) • Fizikalna medicina s fizikalnom terapijom • Ambulanta za liječenje boli • Neurologija • Interna medicina – kardiologija • Ultrazvučna dijagnostika • Ortopedija • Ginekologija • Plastična, estetska i rekonstruktivna kirurgija • Dermatovenerologija • Medicinska kozmetologija • Laboratorijske pretrage

OPG ŠMIT – carstvo prirodne kozmetike

Osvježeni od wellnessa i regenenirani od neke tegobe, krenite po svoj primjerak prirodne kozmetike. Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo i imanje obitelji Šmit u Prvić Šepurini, poznato pod nazivom Puntarski dvori, krije pravo malo blago autohtonih biljaka iz kojih se izrađuju brojni kozmetički preparati. Kod obitelji Šmit ćete pronaći balzame, kreme, hidrolate, ulja, likere, čajeve, uljne macerate te maslinovo ulje pripremljeno na tradicionalan način od autohtonih sorti oblica i levantinka. Prizvodi OPG Šimit nose certifikat Hrvatski otočni proizvod

facebook.com/Puntarskidvori
[email protected]

VJENČANJA I IZLETI BRODOM

Želite se zavjetovati voljenom/voljenoj, na romantičnom jedrenjaku uz zalaz sunca, čašu vina, veličanstven pogled na pučinu uz drage ljude ili otići na izlet do Krka, Kornata, Zlarina, Prvića? Prepustite se u ruke tvrtki Destina koja je nastala iz stoljetne tradicije pomorske obitelji Cukrov. Svi njihovi izleti kreću iz Vodica, a povijesni brodovi Ina Desto potpuno su renovirani i opremljeni. Oba broda imaju udobne salone, potpuno opremljene šankove, moderan razglas i moderno opremljene kuhinje.

foto: www.destina-vodice.hr

Pa ako  poželite otići na nezaboravan izlet brodom u Nacionalne parkove Krka ili Kornati ili planirate poludnevni izlet na prekrasne otoke šibenskog arhipelaga Zlarin i Prvić ili možda Organizirate vjenčanje, poslovno okupljanje,  team building iz Destinine ponude izleta možete odabrati nešto po mjeri i uživati.

foto: destina-vodice.hr

Dakako ovo je manji dio svega onoga što se nudi tijekom ljetnih mjeseci u slikovitim Vodicama, a za sve ostale sadržaje, aktivnosti, i nadamo se vaše nove uspomene, posjetite nas! Vodice su iznimno dobro prometno povezane i nisu nikad bile bliže. Trebate li dodatne info posjetite ove linkove i dobro došli!

Kulturna baština

Gastro preporuke

Istraži plaže

Aktivan odmor

Ljetna događanja

Čekamo vas!

fotografije: TZG Vodica, Pixabay.com, Destina

Sponzorirani članak