Bilje – mala destinacija velike ljepote

Bogata gastronomija, čudesan Kopački rit, rekreativne pješačke i ciklo staze, vinorodno područje bogato zlatnom kapljicom..Ima li bolje pozivnice za jesenski posjet?

Općina Bilje, mala općina, i ove godine povećava svoje turističke potencijale. Prožeta autentičnim baranjskim duhom koji već desetljećima čuva svoju nenametljivu privlačnost, poznata gastronomska i rekreativna meka,  tiho miruje između rijeka Dunava i Drave, u čijem je sutoku prirodni močvarni rezervat i jedno od najočuvanijih poplavnih područja u Europi – Park prirode Kopački rit.

 Već u prvom dijelu godine, bilo je vidljivo da je interes za posjet prirodnim ljepotama i rekreaciji, te posjet manifestacijama općine Bilje, veći nego godinu prije.  Sa najviše restorana na svom području u Baranji, uz razvoj infrastrukture i dodatnih sadržaja, Bilje iz godine u godinu bilježi sve veći interes gastro i eno putnika kao i ljubitelja ruralnih ljepota.

 Već pri samom završetku ljeta, u Općini Bilje, pripremaju brojna događanja i manifestacije, koje će obilježiti dolazak jeseni i posezone na ovom području.

Završetak kolovoza biti će u znaku Međunarodne smotre folklora u Vardarcu, koja se održava 31. kolovoza.  Nastupi KUD-ova iz Mađarske i Hrvatske, bogata gastro ponuda te zabavni program, okupiti će u centru mjesta Vardarac veliki broj sudionika i posjetitelja.

Dvadeseti prvi po redu Ribarski dani u Kopačevu, održati će se 14. – 15. rujna, uz tradicionalno predstavljanje bogate gastro ponude jela od riječne ribe, zabavni program i sajam proizvoda  brojnih obiteljskih seljačkih gospodarstava.

 Sezona događanja na otvorenom, nastavlja se u Lugu, gdje će se od 4.-5. listopada održati Festival paprike. Zbog većinske poljoprivredne proizvodnje povrća, sitna mljevena paprika ima posebno mjesto u životu Lužana, tako da je ovo manifestacija u kojoj se proizvođači okupljaju i nude svoj proizvod uz zabavni program i gastro specijalitet- kuhanje fiš paprikaša.

Ovogodišnja događanja na otvorenom završiti će u blagdanskom raspoloženju, kroz manifestaciju Advent u Bilju, bez struje, koja će se održati kroz 2 vikenda u mjesecu prosincu.

Kako su prirodne ljepote i gastro ponuda općine Bilje, glavni aduti turističke ponude, sigurni smo da će u narednom razdoblju biti više nego dovoljno razloga za posjet destinaciji općine Bilje.

Posjetite nas u općini Bilje, rezervirajte svoj kutak prirode, mira i ljepote u šarmantnoj Baranji.

fotografije: Pavo Nikolić, JU PP Kopački rit, web zajednica Bilje, TZO Bilje 

TZO Bilje
Facebook TZO Bilje