• NASLOVNICA
 • PREPORUKA IZLETA
 • ISTRAŽI/DOŽIVI
More
  Naslovnica Aktivni odmor Bilje - mala destinacija velike ljepote

  Bilje – mala destinacija velike ljepote

  Bogata gastronomija, čudesan Kopački rit, rekreativne pješačke i ciklo staze, vinorodno područje bogato zlatnom kapljicom..Ima li bolje pozivnice za jesenski posjet?

  Općina Bilje, mala općina, i ove godine povećava svoje turističke potencijale. Prožeta autentičnim baranjskim duhom koji već desetljećima čuva svoju nenametljivu privlačnost, poznata gastronomska i rekreativna meka,  tiho miruje između rijeka Dunava i Drave, u čijem je sutoku prirodni močvarni rezervat i jedno od najočuvanijih poplavnih područja u Europi – Park prirode Kopački rit.

   Već u prvom dijelu godine, bilo je vidljivo da je interes za posjet prirodnim ljepotama i rekreaciji, te posjet manifestacijama općine Bilje, veći nego godinu prije.  Sa najviše restorana na svom području u Baranji, uz razvoj infrastrukture i dodatnih sadržaja, Bilje iz godine u godinu bilježi sve veći interes gastro i eno putnika kao i ljubitelja ruralnih ljepota.

   Već pri samom završetku ljeta, u Općini Bilje, pripremaju brojna događanja i manifestacije, koje će obilježiti dolazak jeseni i posezone na ovom području.

  Završetak kolovoza biti će u znaku Međunarodne smotre folklora u Vardarcu, koja se održava 31. kolovoza.  Nastupi KUD-ova iz Mađarske i Hrvatske, bogata gastro ponuda te zabavni program, okupiti će u centru mjesta Vardarac veliki broj sudionika i posjetitelja.

  Dvadeseti prvi po redu Ribarski dani u Kopačevu, održati će se 14. – 15. rujna, uz tradicionalno predstavljanje bogate gastro ponude jela od riječne ribe, zabavni program i sajam proizvoda  brojnih obiteljskih seljačkih gospodarstava.

   Sezona događanja na otvorenom, nastavlja se u Lugu, gdje će se od 4.-5. listopada održati Festival paprike. Zbog većinske poljoprivredne proizvodnje povrća, sitna mljevena paprika ima posebno mjesto u životu Lužana, tako da je ovo manifestacija u kojoj se proizvođači okupljaju i nude svoj proizvod uz zabavni program i gastro specijalitet- kuhanje fiš paprikaša.

  Ovogodišnja događanja na otvorenom završiti će u blagdanskom raspoloženju, kroz manifestaciju Advent u Bilju, bez struje, koja će se održati kroz 2 vikenda u mjesecu prosincu.

  Kako su prirodne ljepote i gastro ponuda općine Bilje, glavni aduti turističke ponude, sigurni smo da će u narednom razdoblju biti više nego dovoljno razloga za posjet destinaciji općine Bilje.

  Posjetite nas u općini Bilje, rezervirajte svoj kutak prirode, mira i ljepote u šarmantnoj Baranji.

  fotografije: Pavo Nikolić, JU PP Kopački rit, web zajednica Bilje, TZO Bilje 

  TZO Bilje
  Facebook TZO Bilje

   

  PRATITE NAS

  1,351InstagramSlijedi

  Najčitanije

  Kamo na izlet? Veličanstvene kontinentalne destinacije zovu na odmor

  Svima nam je poznati koliko se izleti mogu jednostavno isplanirati,  a uz dobru organizaciju mogu se pretvoriti u prekrasno iskustvo koje ne košta puno. Seosko...

  Legende s zagorskih brega