Bilje - mala destinacija velike ljepote
 • NASLOVNICA
 • PREPORUKA IZLETA
 • ISTRAŽI/DOŽIVI
More
  Naslovnica Aktivni odmor Bilje - mala destinacija velike ljepote

  Bilje – mala destinacija velike ljepote

  Bogata gastronomija, čudesan Kopački rit, rekreativne pješačke i ciklo staze, vinorodno područje bogato zlatnom kapljicom..Ima li bolje pozivnice za jesenski posjet?

  Općina Bilje, mala općina, i ove godine povećava svoje turističke potencijale. Prožeta autentičnim baranjskim duhom koji već desetljećima čuva svoju nenametljivu privlačnost, poznata gastronomska i rekreativna meka,  tiho miruje između rijeka Dunava i Drave, u čijem je sutoku prirodni močvarni rezervat i jedno od najočuvanijih poplavnih područja u Europi – Park prirode Kopački rit.

   Već u prvom dijelu godine, bilo je vidljivo da je interes za posjet prirodnim ljepotama i rekreaciji, te posjet manifestacijama općine Bilje, veći nego godinu prije.  Sa najviše restorana na svom području u Baranji, uz razvoj infrastrukture i dodatnih sadržaja, Bilje iz godine u godinu bilježi sve veći interes gastro i eno putnika kao i ljubitelja ruralnih ljepota.

   Već pri samom završetku ljeta, u Općini Bilje, pripremaju brojna događanja i manifestacije, koje će obilježiti dolazak jeseni i posezone na ovom području.

  Završetak kolovoza biti će u znaku Međunarodne smotre folklora u Vardarcu, koja se održava 31. kolovoza.  Nastupi KUD-ova iz Mađarske i Hrvatske, bogata gastro ponuda te zabavni program, okupiti će u centru mjesta Vardarac veliki broj sudionika i posjetitelja.

  Dvadeseti prvi po redu Ribarski dani u Kopačevu, održati će se 14. – 15. rujna, uz tradicionalno predstavljanje bogate gastro ponude jela od riječne ribe, zabavni program i sajam proizvoda  brojnih obiteljskih seljačkih gospodarstava.

   Sezona događanja na otvorenom, nastavlja se u Lugu, gdje će se od 4.-5. listopada održati Festival paprike. Zbog većinske poljoprivredne proizvodnje povrća, sitna mljevena paprika ima posebno mjesto u životu Lužana, tako da je ovo manifestacija u kojoj se proizvođači okupljaju i nude svoj proizvod uz zabavni program i gastro specijalitet- kuhanje fiš paprikaša.

  Ovogodišnja događanja na otvorenom završiti će u blagdanskom raspoloženju, kroz manifestaciju Advent u Bilju, bez struje, koja će se održati kroz 2 vikenda u mjesecu prosincu.

  Kako su prirodne ljepote i gastro ponuda općine Bilje, glavni aduti turističke ponude, sigurni smo da će u narednom razdoblju biti više nego dovoljno razloga za posjet destinaciji općine Bilje.

  Posjetite nas u općini Bilje, rezervirajte svoj kutak prirode, mira i ljepote u šarmantnoj Baranji.

  fotografije: Pavo Nikolić, JU PP Kopački rit, web zajednica Bilje, TZO Bilje 

  TZO Bilje
  Facebook TZO Bilje

   

  PRATITE NAS

  1,317InstagramSlijedi

  Najčitanije

  Jesen u Varaždinskoj županiji

  Od branja gljiva, festivala čipke do manifestacije posvećene zelju.. jesenski lonac Varaždinske županije krčka se bogatim manifestacijama posvećenima plodovima zemlje i šume, ali i...