WINE EnoGastro Vip Event u Splitu

Međunarodna konferencija vinskih, ugostiteljskih i gastronomskih znalaca

U splitskom hotelu Amphora 17. ožujka 2022. održan je drugi dio ovogodišnje manifestacije WINE EnoGastro Vip Event.

Na prostoru u kojem su svoja izlagačka mjesta imali mnogobrojni vinari i proizvođači te distributeri prehrambenih proizvoda. Vina prehrambene proizvode moglo se kušati, uz razgovore i upoznavanja te sklapanja korisnih poslova. Tako su poslužena mnoga fina jela kao što su kanapei s bakalarom i tanko rezani roastbeef na rikoli s cherry rajčicama. Kušalo se vina izlagača, razne delicija OPG-ova, Cromarisovih, PIK Vrbovca delicija i jela s Istarskim tartufima.
Kao gosti manifestacije bili su polaznici Veleučilišta Aspire koji su goste nudili s kanapeima s tematikom srednje Dalmacije.
Održane su radionice za ugostiteljsko-turistički sektor. Sommelier Siniša Koceić predstavio je temu“Zlatarica i Trnjak -princeza i vitez dalmatinske zagore”.

Vlasnik marketinške agencije ATAUCTUS, Josip Ukalović govorio je o digitalnom marketingu u turizmu i ugostiteljstvu.

Stručnjakinja Manuela Maras i novinarka Sunčana Barušić objasnile su koliko je bitna promocija vina u medijima. Sommelierka Mira Šemić dočarala je svijet vina istarske vinarije Prelac. F&B manager u Hotelima Baška Voda, Renato Todesca govorio je kako funkcionira u hotelima profesionalni odjel nabave hrane i pića. Mario Majce iz Badela 1862. ponudio je na kušanje nekoliko koktela na bazi Antique Pelinkovca. Sommelier Jure Andrijašević imao je temu “Putevi i stranputice modernog gina.

Nakon zatvaranja izlagačkog prostora održana je degustacijska humanitarna večera koju su vodili glavni Chef hotela Amphora Bruno Čuturić i njihov FB Manager Jadran Ćuzela. Tjekom večere bila su jela od carpaccia od sipe, preko tartara od jadranskih kozica, Cromarisovog fileta brancina sa zelenim bobičastim povrćem do PIK-ovih dugo kuhanih pa pečenih junećih obraza. Jela su pratila vina Cossetto, Prelac, Ščurek, Jakovac, IURIS i Matić.

Partneri događanja bili su Splitsko-dalmatinska županija, Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije, Grad Split, TZG Splita, Hrvatska gosodarska komora, ŽK Split i Hotel AMPHORA. Nakon Splita 24.3.2022. WINE EnoGastro Vip Event održat će u Zagrebu u hotelu WESTIN.

Pripremio:Tomislav Radić