Rezervirajte petak i subotu za vinske ceste Zagrebačke županije

Via VINO ovaj vikend u Zagrebačkoj županiji – ne propustite

Neponovljive lokacije diljem Zagrebačke županije, pop-up kino u vinogradu i nezaobilazan spoj prigodnih zalogaja i hvaljenih vina, s domaćim potpisom, očekuje vas ovaj vikend na novom izdanju Via VINO festivala u organizaciji Turističke zajednice Zagrebačke županije.
Novo izdanje Via VINO festivala posjetitelje poziva na idilične lokacije diljem Zagrebačke županije. Od povijesne kurije Nespeš, gdje se danas nalazi vinarije Litterarii do šumskog iznenađenja, bajkovite Lugarnice Čardak, posjetitelji će osim u vrhunskim vinima zagrebačkih vinara moći uživati u nagrađenim europskim filmovima i prigodnom izboru jela. Festival počinje ovaj petak 02.09., a trajati će svaki vikend do 17.09.

Via VINO počinje u petak 02.09 u vinariji Voštinić-Klasnić
Smješteni na brdu iznad Ivanić-Grada, vinarija i galerija Voštinić Klasnić okružena je vinogradima i voćnjacima koji se u petak 02.09. od 19:00 h pretvaraju u jednu od najljepših kino pozornica na otvorenom. Vinarija prepoznata po autohtonoj sorti Škrletu, posjetiteljima će ponuditi i prvi pjenušac na bazi Škrleta te izbor bijelih i crnih vina praćenih ukusnom ponudom jela pod palicom restorana Barrel Zagreb.

Via VINO nastavljamo isti vikend, u subotu 03.09. na Plešivici gdje će Vinogradarska kuća Braje, predstaviti prepoznatljive plešivičke sorte i stilove vina. Ne propustite priliku da naučite više o sorti Portugizac ili kušate pet nat, prirodno pjenušavo vino koje oduševljava. Ponudu vina pratit će i jelovnik vinogradarske kuće Braje uključujući nezaobilazni plešivički copanjek. Festival počinje u 18:00 h dok će kino projekcija započeti u 20:00 h.


Rezervirajte svoje mjesto na vrijeme
Kino projekcija je besplatna, a vinari će sve posjetitelje dočekati s čašom vina dobrodošlice. Konzumacija hrane i vina se naplaćuje a obavezna je rezervacija mjesta, zbog ograničenog broja sudionika.
Rezervirajte svoje mjesto na vrijeme putem e-maila [email protected]