Iskušajte najukusniji grad – navratite u Bučograd!

Želite probati jedinstveno Varaždinsko bučino ulje? Ili možda otkriti zanimljiv okus kučanskog koščičjaka? Ili pak želite uživati u finim vinima varaždinskih vinogorja? Osjetiti kasno ljeto u baroknom dragulju Varaždinu, te se pogostiti tradicijskom namirnicom i njenim slasticama, koje idealno pašu za ovo doba godine..

Sve to, pa i puno više dočekuje vas i ove godine u Bučogradu, koji će za vrijeme trajanja Špancirfesta, u vremenu od 23. pa do 31. kolovoza, niknuti u atriju Županijske palače.

U njemu ćete svakodnevno moći doživjeti gastronomsku, tradicijsku i kulturnu baštinu dragocjenih kutaka Varaždinske županije.

Varaždinska županija, u suradnji s gradovima i općinama, ponovno organizira program „Županija u malom“ tijekom kojeg će biti predstavljena gastronomska ponuda, tradicijska i kulturna baština, poljoprivredni i drugi proizvodi našega kraja. Obzirom na prošlogodišnju jako dobru prihvaćenost ove akcije, posebno nas veseli što se priča ove godine širi i na regionalnu razinu, pa će se tako uz naše gradove i općine predstaviti susjedna Krapinsko-zagorske županija, te Grad Čakovec.

 

Programi „Županije u malom“ odvijati će se u jutarnjem terminu od 10.-12. sati, te u popodnevnom terminu od 17.-20. sati, prema sljedećem rasporedu:

• 24. kolovoza – Grad Čakovec
• 25. kolovoza – Općina Jalžabet
• 26. kolovoza – Općina Beretinec
• 27. kolovoza – Općina Petrijanec
• 28. kolovoza – Općina Sveti Ilija
• 29. kolovoza – Općina Vidovec
• 30. kolovoza – Općina Breznički Hum
• 31. kolovoza – Krapinsko-zagorska županija

Uz nastupe KUD-ova, zborova, orkestara, vrhunskih glazbenika, predstavljanje običaja i, naravno, gastronomije svojega kraja, veselja i dobre zabave biti će u izobilju.

Program samog Bučograda odvijat će se u petak, 23. kolovoza, te u petak, 30. kolovoza, u vremenu od 17. do 20. sati. I ove godine za zanimljiv i bogat program pobrinuti će se Udruga kuhara Varaždinske županije, Udruga Hajdina, Udruga Varaždinsko bučino ulje i odgojiteljica Ivanom Mikulec. Za naše najmlađe će ponovno biti organizirane jedinstvene radionice, dok će odrasli u Bučogradu i ove godine moći uživati u okusima tradicijskih jela.Stoga nas posjetite u Bučogradu, te doživite okuse, mirise i zvukove iz cijele regije!

 

Fotografije: Vedran Šestak