Trkači i ljubitelji aktivnog turizma, stiže treći “žDrAl trail 2018”

Stiže jesen a s njom i brojna atraktivna događanja na zelenoj strani Lijepe Naše. Daruvar, prelijepi kontinentalni dragulj, i ove jeseni sprema brojne manifestacije i evente, od kojih izdvajamo treće izdanje utrke utrke “Ždrail trail 2018“!

foto: Miran Husak

Kad? Subota, 06.10.2018. 

Gdje? Daruvar, organizator je Klub Skok Daruvar.

foto: Miran Husak

Detalji za sudionike:

Kao i prethodne dvije godine, trail se sastoji od dvije zasebne utrke, tj. staze: Veliki žDrAl  (duža staza), ove će godine iznositi 27 km s 900m visinske razlike i Mali žDrAl (kraća staza), koja je godine dugačka 17 km s visinskom razlikom od 650m. Koncept utrke je i dalje „trail“ što znači da će sve staze biti u potpunosti označene planinarskim markacijama, trakama ili putokazima.

foto: Foto film klub Daruvar

Obje utrke, Veliki žDrAl i Mali žDrAl, ujedno su i zadnje utrke KontinenTrail lige (8. kolo) i istovremeno su 6. kolo (od njih 8) Slavonsko – Baranjske trail lige zbog čega se i ove godine očekuje veliki broj sudionika, ali i pravi natjecateljski duh tijekom utrka.

foto: Miran Husak

Daruvar – dom ovogodišnjeg „Ždral trail“

Ove godine lokacija  „Ždral trail 2018“ održava se u gradu Daruvaru (ne kod planinarskog doma Petrov vrh kao prijašnjih godina), gdje će biti start i cilj utrka. Trkačke staze su na prirodnim terenima u samome Daruvaru, okolici i obroncima zapadnog dijela Papuka tako da će svi sudionici moći upoznati prirodne ljepote i blagodati ovoga kraja. I uvjeriti se u to zašto je Daruvar meka brojnih sportskih aktivnosti.

Urban Trekk Challenge – u samom gradu


foto: Foto film klub Daruvar

Za razliku od prethodnih godina, ove se godine organizira i utrka Urban Trekk Challenge koja će se odvijati u samom gradu. U ovoj utrci potrebno je obići zadane kontrolne točke prema priloženoj karti. Staza tj. ruta utrke nije zadana, ali su zadana odredišta, tako da učesnici sami prema karti biraju, po njima, najbolji i najkraći put do zadane točke/odredišta. Na toj utrci nastupaju dvočlane ekipe, sačinjene od jedne maloljetne osobe i njene starije pratnje ili od dvije punoljetne osobe u zasebnoj kategoriji.

After party nakon utrke – odlična zabava za sve posjetitelje:
Živa svirka, ponuda hrane i pića, dio su after partyja poslije utrke, gdje će se svi sudionici moći opustiti i zabaviti. Naime osim sportskog dijela, za sve posjetitelje, tradicionalno će biti organiziran „After party“ uz živu muziku, ponudu hrane i pića, ali i posebnih vrsta piva spravljanih upravo za ovu prigodu. Ove godine, na „Ždral trailu 2018“ očekuje vas niz iznenađenja i novosti u odnosu na lanjske godine što ove utrke čini dinamičnijima i zanimljivijima, kako za natjecatelje u sportskom dijelu tako i za posjetitelje u onom zabavnom i društvenom sadržaju. Ljubitelji smoothia, očekujte zdrave napitke od svježeg voća i povrća koji će vam dati polet i snagu a pogled na daruvarske obronke i staze, dodatna je blagodat kojoj ćete se rado vraćati.
Dođite, čekamo vas!

foto: Ivana Djedović

Prijave na utrke su otvorene do 6. listopada 2018. godine, ali bez garancije dobivanja punog start paketa. No svakako se prijavite jer vas očekuje doručak, ručak, luudnica afterparty i odličan provod. Za sve upite oko prijave, klik na: stotinka.hr

Za više informacija i novosti o događaju „Ždral trail 2018“ pratite:

www.visitdaruvar.hr

Klub Skok Daruvar

naslovna fotografija: Ivana Djedović