More
  Naslovnica Događanja/najave Špancirfest - najbolji tulum je u Varaždinu

  Špancirfest – najbolji tulum je u Varaždinu

  Simbol Varaždinske županije, legendarni Špancirfest ponovno otvara dveri magičnog Varaždina!

  Već dvadeset godina se krajem kolovoza povijesna gradska jezgra Varaždina pretvori u najveću pozornicu u Hrvatskoj. U deset dana Špancirfesta, ulice, trgovi, palače, parkovi, perivoji i dvorišta povijesnog Varaždina postaju pozornice, teatri, restorani, barovi, klubovi, učionice i trgovine najvećeg, najpopularnijeg i najraznovrsnijeg hrvatskog festivala. U proteklih dvadeset godina mnogi su se susreli s pitanjem što je točno Špancirfest. Najtočniji odgovor na to pitanje glasio bi “A što nije?”.

  Jer, Špancirfest je ulični, ali i glazbeni festival. On je festival šetača, ali i partijanera, festival hedonizma, festival umjetnosti, festival tradicije, ali i suvremenog stvaralaštva. Festival na kojem se možete potpuno opustiti ili se u potpunosti premoriti. Upravo je ta kreativna neodređenost, nemjerljiva raznolikost i promjenjivost sljubljena s predivnom povijesnom jezgrom Varaždina ono što Špancirfest čini toliko uspješnim, popularnim, velikim i jedinstvenim.

  U dvadeset godina postojanja festivala, izrasla je generacija koja ne poznaje svijet bez Špancirfesta. Današnji mladi ljudi uz Špancirfest su odrastali, a mnogim posjetiteljima su sjećanja na festivalsko veselje i zabavu neka od najdražih uspomena iz djetinjstva.

  Djeca i mladi važna su publika Špancirfesta i za njih se, bez iznimke, iz godine u godinu pažljivo bira program kojim ih se želi zabaviti, educirati i pomoći im da
  istraže sve kutke svoje kreativnosti.

  Gastronomska ponuda Špancirfesta raznolika je i kozmopolitska kao i sam festival. Na varaždinskim ulicama, u varaždinskim dvorištima i perivojima za vrijeme Špancirfesta nikne desetine restorančića i zalogajnica s najrazličitijom ponudom hrane i pića – od tradicionalnih specijaliteta, modernog fusion streetfooda ili egzotičnih jela. Sa Špancirfesta ne samo da nitko nikad nije vratio gladan ili žedan već je gastronomsko iskustvo nezaboravan dio posjete festivalu i sve češće jedan od glavnih razloga dolaska u Varaždin.

  Gastro i eno doživljaj – okusite Vinski grad

  Vinski grad odmah se probio u srca i nepce posjetitelja Špancirfesta te je postao jedno od središnjih mjesta okupljanja,odmora, druženja i uživanja u svim nijansama okusa i mirisa ne samo probranih vina već i popratne gastronomske ponude. Ove će godine Vinski grad na Špancirfestu zasjati po peti puta u svom prepoznatljivom ruhu, opuštenoj, nenametljivoj atmosferi te bogatim izborom vina i s vinima sljubljenih delikatesa.

  Odličan koncertni program

  Najpopularniji dio najpopularnijeg hrvatskog festivala njegov je koncertni program, a on je jednako raznolik kao i sam festival.Na Starom gradu ove godine vas očekuju: The Gipsy Kings by Baliardo, Rambo Amadeus, Goran Bare i Majke, Krankšvester, Vojko V, Silente, Elemental, Gustafi, Tony Cetinski, Dzambo Agusevi Orchestra, te nova pozornica sa warm up i after party programima.

  Nekoliko glazbeno profiliranih pozornica smještenih na trgove i perivoje Varaždina te gotovo bezbrojne ulične lokacije ispunjavaju povijesnu gradsku jezgru zvucima svih kultura, kontinenata, stilova, jezika i melodija.

  Špancirfest je danas veliko i važno kulturno-turističko događanje kojom se Varaždin zauvijek ucrtao na turističku i kulturnu kartu, ne samo Hrvatske, već i šire regije. Festival je to koji u sebi nosi cijeli niz sadržaja dovoljno bogatih da bi funkcionirali i kao samostalne manifestacije, a harmonično objedinjene u Špancirfest, Varaždin na deset dana krajem kolovoza svake godine pretvaraju u središte svijeta.

  PROGRAM PRONAĐITE NA SLUŽBENOM FESTIVALSKOM LINKU

  Program ovogodišnjeg Špancirfesta možete pronaći na službenoj stranici festivala, klikom na Špancirfest.com.

  Vidimo se na najljepšem tulumu sjeverne Hrvatske – kutnom Špancirfestu!

  Program u cjelosti preuzmite u PDF formatu:

  Spancirfest_2019 Program_final

  Info: turizam-vzz.hr

  www.facebook.com/TZVZZ

  fotografije ustupila: Turistička zajednica Varaždinske županije, arhiv Špancirfest

  Sponzorirani članak

  PRATITE NAS

  1,377SljedbeniciSlijedi