Posjetite Dvorišta – jer svatko ima svoju priču

Zagrebačka Dvorišta i ovog ljeta pričaju priče o Zagrebu. Tijekom deset dana, svakim danom besplatno od 18 do 24 sata, od 13. – 22.srpnja,  posjetitelji imaju jedinstvenu priliku zaviriti iza fasada nekih od najljepših zagrebačkih palača i doživjeti čarobne ambijente jedinstvenih gornjogradskih prostora.

Očekuje ih puno dobre zabave, dobra glazba i živa svirka, slasni zalogaji i osvježavajući gutljaji. O atraktivnosti i uspjehu ovog kulturno-turističkog projekta svjedoče i dvije prestižne nagrade, za najkreativniji i najinovativniji projekt u hrvatskom turizmu.

Svoja će vrata među ostalim otvoriti palača Balbi nazvana po barunici Korneliji Balbi, palača Erdödy-Drašković u kojoj je svoje djetinjstvo provela hrvatska operna primadona Sidonija Erdödy Drašković, privatno dvorište obitelji Milovac, lokacija na kojoj je živjela velika ljubav hrvatskog skladatelja Vatroslava Lisinskog Hedviga Ban, dvorište Basaričekove 11 u kojemu je sniman kultni film Tko pjeva zlo ne misli, atrij Muzeja grada Zagreba, palača Gvozdanović u kojoj je Anka Gvozdanović, pijanistica i ljubiteljica umjetnosti, početkom 20. stoljeća priređivala koncerte, plesove i vrtne zabave, upravo kao i dvorište kuće u Radićevoj 54 u kojoj je stanovao otac Augusta Šenoe, Vjekoslav Šenoa, majstor slastičar na nadbiskupskom dvoru.

Emocije, doživljaji, osmjesi, zabava, sve su to Dvorišta

Fotografije: www.facebook.com/dvorista.in

Izvor: TZG Zagreb