Pogledajte izložbu "Iza igara" - ExploreCroatia
 • NASLOVNICA
 • LIFESTYLE
More
  Naslovnica Događanja/najave Pogledajte izložbu "Iza igara"

  Pogledajte izložbu “Iza igara”

  U Galeriji  Kulturno informativnog centra u Zagrebu može se pogledati izložba fotografija Marka Ercegovića “Iza igara”.

  U povodu sedamdesete obljetnice, Dubrovačkih ljetnih igra fotografije Marka Ercegovića su  pohvala  radnicima, umjetnicima i publici, svima onima bez kojih krajnji proizvod predstava ili koncert, ne bi bio moguć. Fotografskim dnevničkim zapisima Ercegović  uvodi u prostor ‘iza’, kao i u prostor ‘prije’. Na fotografijama  se prati postavljanje scenografije, kostimografe na djelu, vozače, obavljanje raznih kancelarijskih poslova, napete glumce, čistačice i druge.   Prati se jedan drugačiji svijet od onoga više manje poznatog trenutka kada  razvođači gledatelje upute na određeno mjesto u gledalištu. U prostoru ‘iza’ i prostoru ‘prije’ svi su jednako važni i svi sudjeluju u zajedničkoj aktivnosti koja za krajnji cilj ima predstaviti publici neko umjetničko djelo.

  Marko Ercegović, kao službeni fotograf Igara,  i sam je dio tog konteksta. Njegov je zadatak ostaviti svjedočanstvo o festivalskoj umjetničkoj produkciji koje se može koristiti na različite načine, u ovom slučaju i kao umjetnička forma. Na nešto više od 150 fotografija jasna je poruka o uzajamnosti društvenog konteksta, zajedničkog rada i umjetničkog produkta.

  Izložba se može pogledati do četvrtka 26. rujna 2019.

  Tomislav Radić 

  PRATITE NAS

  1,330InstagramSlijedi

  Najčitanije

  Kamo na izlet? Veličanstvene kontinentalne destinacije zovu na odmor

  Svima nam je poznati koliko se izleti mogu jednostavno isplanirati,  a uz dobru organizaciju mogu se pretvoriti u prekrasno iskustvo koje ne košta puno. Seosko...