Humanitarko i Humanitarka ponovno su tu, doniraj i ti da se ponosimo svi!

HUMANITARNI BOŽIĆNI SAJAM STUDENATA UČITELJSKOG FAKULTETA 

Studentski zbor Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i ove godine organizira humanitarni božićni sajam uz slogan “Humanitarko i Humanitarka ponovno su tu, doniraj i ti da se ponosimo svi!’’ koji će biti održan u utorak, 17. prosinca i u srijedu, 18. prosinca od 9 do 16 sati u dvorištu Učiteljskog fakulteta. Donacijom od 10 kuna posjetitelji dobivaju bedž ili sticker te time postaju poput Humanitarka, maskote sajma koji je ove godine dobio i sestru Humanitarku koja će s njim uveseljavati posjetitelje! Sav prihod namijenjen je štićenicima doma sv. Josipa, udruzi Jedni za druge i udruzi Humanitarci.

Udruga Jedni za druge osnovana je u rujnu 2008. godine, a bavi se socijalnom i psihološkom podrškom različitim korisnicima. Korisnici Udruge djeca su s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom, među kojima je najviše onih s ADHD-om, Downovim sindromom, sljepoćom slabovidnošću te cerebralnom paralizom te bivši ovisnici (o alkoholu, drogama, kockanju i internetu) koji su kroz liječenje uspostavili primarnu apstinenciju, Korisnici kroz primarnu aktivnost Udruge, terapiju jahanjem, pomažu jedni drugima u rehabilitaciji i resocijalizaciji. Terapijom jahanjem osobama s invaliditetom nastoji poboljšati psihološko, motoričko i opće zdravstveno stanje.

Osnovna misija udruge Humanitarci Zagreb je pomoći ljudima slabijeg imovinskog statusa, samohranim majkama s djecom, osobama s invaliditetom, starijim osobama te onima koji se trude naći posao, ali ne uspijevaju. Također, skupljaju nekvarljive namirnice za domaćinstvo. Djeluju preko Facebook grupe pomoću koje prikupljaju sredstva za sve one kojima je pomoć potrebna.

Posjetitelji će na sajmu imati priliku vidjeti rukotvorine koje izrađuju studenti Učiteljskog fakulteta, a kreativni predmeti uz simboličnu donaciju mogu postati prigodni božićni pokloni. Božićnom ugođaju doprinijet će zbor Učiteljskog fakulteta “Ufovci” te DJ Fran Šebek, a trajnu uspomenu sa sajma svi će moći dobiti u Photo Boothu u kojem će se moći fotografirati s božićnim rekvizitima. Za okrepu će se nuditi palačinke, browniji te kuhano vino i kuhani džin.

Sve vas srdačno pozivamo da se pridružite ovoj akciji, posjetite sajam i pomognete onima kojima je to najpotrebnije!