Proslavimo zajedno rođendan Karlovca

Ljeto je u znaku pola tisućljeća postojanja ponosnog grada, te će Karlovčani i brojni posjetitelji u brojnim događanjima uživati puna tri tjedna.

Od 23. lipnja i Ivanjskog krijesa pa sve do Rođendanskog bala 13.srpnja, na raspolaganju je raznolik program za sve generacije –koncerti, festivali, predstave i brojna  događanja, na raznim lokacijama u gradu.

Ne propustite ovog lipnja i srpnja u Karlovcu i Karlovačkoj županiji, raznovrsna događanja o kojima se možete informirati na slijedećem linku: kamo.karlovac.hr.

Programi će biti na raznim gradskim lokacijama – Glazbenom paviljonu, košarkaškom igralištu u Šancu, Zorin domu, Trgu bana Jelačića. Za vrijeme proslave održavaju se brojni festivali i priredbe poput Međunarodne ljetne škole gitare, KAKAFE kazališnog festivala, Flautističke akademije, Međunarodnog festivala folklora, a gradu na četiri rijeke gostuju i brojna kazališta sa izvrsnim predstavama. Tu je i poznato Foginovo kupalište, jedno od registriranih riječnih kupališta u Hrvatskoj, dobitnik Zelenog cvijeta i Turističkog cvijeta, nalazi se gotovo u samom centru grada Karlovca na rijeci Korani, u kom se možete osvježiti nakon svih aktivnosti i događanja.

Karlovac je jedan od rijetkih gradova u Hrvatskoj koji zna točan datum svog nastanka – 13. srpnja 1579. godine. Proslavom rođendana Karlovca, imate prigodu upoznati brojne gradske lokacije i uživati na svakom koraku u programski sadržajnom ljetnom festivalu. Programi će biti na raznim gradskim lokacijama – Glazbenom paviljonu, košarkaškom igralištu u Šancu, Zorin domu, Trgu bana Jelačića. Za vrijeme proslave možete posjetiti atraktivne festivale i priredbe poput Međunarodne ljetne škole gitare, KAKAFE kazališnog festivala, Flautističke akademije, Međunarodnog festivala folklora, a gradu na četiri rijeke gostuju i brojna kazališta sa izvrsnim predstavama.

Prošlost je temelj budućnosti, inspiracija iz prošlosti korak je prema iscrtavanju identiteta grada na kulturnoj karti Europe. Zato dođite s nama proslaviti rođendan, i zabavite se ovog ljeta u Karlovcu, posebnom gradu na obalama posebne rijeke. Dobrodošli!

Fotografije: TZG Karlovac

Turistička zajednica Karlovačke županije

Facebook TZ Karlovačke županije