22.međunarodni festival čipke u Lepoglavi

22. međunarodni festival čipke u Lepoglavi održati će se od 14. do 16. rujna 2018. godine. Tema Festivala je Čipka i dizajn, zemlja partner ovogodišnjeg Festivala je Talijanska Republika.
Posjetitelji će kroz bogate izložbe, interesantne radionice i predavanja moći upoznati kako se isprepliću čipka i dizajn. U festivalskim danima Lepoglava će posjetiteljima ponuditi niz zanimljivih popratnih kulturno-zabavnih i modnih događanja. Posjetitelji će moći uživati u najljepšim primjercima čipke iz Hrvatske, Italije, Mađarske, Slovenije, Poljske i Bosne i Hercegovine.

Festival čipke nositelj je oznake „Remarkable festival“ za 2017/2018 Europske Asocijacije Festivala (EFA) čija oznaka u zaglavlju Festivala jamči kvalitetu sadržaja i produkcije. Time je festival postao dio zajednice festivala koji se ističu po umjetničkoj kvaliteti i imaju značajan utjecaj na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Detaljan program 22. međunarodnog festivala čipke u Lepoglavi možete preuzeti OVDJE.

Lepoglavska čipka
Kao vrhunac barokne tradicije u ovoj županiji, čipka svakodnevnom životu daje ozračje svečanosti.
Ta suptilna mreža razvila je svoju prepoznatljivu inačicu, te je 2009. godine, kao dio hrvatske čipkarske tradicije, uvrštena na reprezentativnu UNESCO-vu listu nematerijalne baštine. Jedan je od simbola lepoglavskog kraja i predstavlja značajno blago domaće baštine, te je prepoznatljiv i vrijedan adut naslijeđa Varaždinske županije.

Više na: www.cipkarski-festival.com

www.turizam-vzz.hr