Adventska zimska bajka nadomak Zagreba

Izletnički dragulj kontinentalne Hrvatske i jedna od naših najljepših županija, ovjenčana brojnim priznanjima, kao svake godine i ove će pripremiti svojim posjetiteljima i sugrađanima advent i doček Nove godine za pamćenje.

Grabar Sv. Ivan Krstitelj, Žumberak, autor Romeo Ibrišević

Brojna događanja bit će na raspolaganju svima željnima zabave na otvorenome, a nije se zaboravilo ni na kulturu i tradiciju, jer se u gradovima i općinama Zagrebačke županije pripremio raznoliki kulturni program – koncerti, predstave, festivali zabavnog i humanitarnog karaktera te razne izložbe.

Samobor, autor M.Vrdoljak

Božićna čarolija posebno se kreirala i za najmlađe te su za njih osmišljene prigodne predstave povodom Svetog Nikole, zimske i božićne radionice za djecu i odrasle, škole klizanja, božićne priče – bajka vas čeka na svakom koraku i u svakom kutku nadomak metropole.

autor: Mario Žilec

Ako ste poželjeli novu 2018. dočekati uz vatromet i slavlje uz dobro raspoloženje, dođite na glavne trgove naših gradova i općina – Dugo Selo, Ivanić-Grad, Jastrebarsko, Samobor, Svetu Nedelju, Sveti Ivan Zelina, Vrbovec, Veliku Goricu, Zaprešić i Pisarovinu.

Gdje i kamo u Zagrebačkoj županiji ovog prosinca?

Dugo Selo sprema Božićni sajam, koncert Dine Petrića, igre na ledu i puštanje lampiona, božićni vlakić za djecu i razna druga iznenađenja.
Infowww.tzds.hr

U Ivanić-Gradu dođite na zajedničko kićenje bora, Badnjak uz fiš-paprikaš i tamburaše, koncert grupe Standard, a za najmlađe spreman je i dječji doček Nove godine. Tu je i tradicionalni božićni koncert VA Milka Trnina i gostiju.
Info: www.tzig.hr

Jastrebarsko sprema tradicionalni Advent u Jaski uz svečano otvorenje 10. izložbe jaslica, Doček Djeda Mraza, Zimski kup 2017., te doček Nove godine na klizalištu na Strossmayerom trgu uz nastup DJ Luca Goya.
Info:www.tzgj.hr

Krašić je pripremio božićni koncert KUD-a „Josip Torbar“ i doček Sv. Nikole.
Info: tzokrasic.hr

Pisarovina ove godine sprema Božićni koncert te doček Nove godine uz nastup grupe Simpatija na Trgu Stjepana Radića.
Info: www.pisarovina.hr/turizam

Žumberak, autor Romeo Ibrišević

Samobor, uz tradicionalno Barbarinje u Rudama, sprema i noćni pohod na Oštrc, božićni koncert Gradske glazbe Samobor “Dar pod bor”, božićni koncert FA „Mladost“, koncert “Blagdanski zvuci”.
Provedite glazbeni i raspjevani advent u ovom lijepom gradu nadomak Zagreba.
Info: www.samobor.hr/visit

foto:arhiv TzG Samobor

Sveta Nedelja dočekuje Božić uz tradicionalni božićni koncert “Božić u Svetoj Nedelji”, a Trg Ante Starčevića ponovno će biti mjesto proslave i dočeka Nove godine.
Info: www.svetanedelja.hr

Sveti Ivan Zelina ove godine nudi pregršt sadržaja. Od adventskog sajma tradicionalnih proizvoda, do fešte “Djed Božićnjak stiže na motoru”, 12.Winterpartya, a najmlađe će razveseliti dječji doček Nove godine. S Gospodarima tambura na Trgu Ante Starčevića uplovite u veselu 2018.
Info:www.tz-zelina.hr

foto:arhiv TZG Velika Gorica

Velikogorički kraj poziva vas na Advent u Mraclinu, Advent u Velikoj Gorici, Božićni sajam knjiga, a ne propustite ni veliki godišnji koncert FA Turopolje “Pjesme i plesovi Hrvata” te Božićnu priču u Novom Čiču. Za one željne dobre svirke, tu je i koncert Nene Belana. Sve ovo i još puno toga očekuje vas u Velikoj Gorici.
Info:www.tzvg.hr

foto: Mario Žilec

Vrbovec vas poziva na božićni koncert KUD-a „Petar Zrinski“, Udruga „Ružin krug“ i TZG Vrbovca darivat će najmlađe, a sve će biti začinjeno dočekom Nove godine na Trgu Petra Zrinskog uz Zlatni vez.
Info: www.tz-vrbovec.hr

Lužnica, autor: Mario Žilec

Zaprešić nudi toliko sadržaja da ih je teško pobrojati na jednom mjestu. Od Ledene bajke na klizalištu, brojnih koncerata, Nocturna u Novim dvorima, Poljoprivrednog sajma zaprešićkoga kraja, Festivala kuhanog vina uz koncert Crvene jabuke, 13. izložbe rakija i 10. izložbe sireva Zagrebačke županije. Tu je i Kobasa fest, Božićni sajam u dvorcu Lužnica i spektakularni doček Nove godine na Trgu Ivana Pavla II. uz grupu Full gas.
Info: www.zapresic.hr/turizam

Dobro došli u Zagrebačku županiju, Adventska čarolija je spremna!

Istražite Zagrebačku županiju ove zime. Pogledajte nagrađeni film Poezija Zagrebačke županije, autora Marka Vrdoljaka – ljepota stanuje u svakom kadru!

Turistička zajednica Zagrebačke županije

  • 10000 Zagreb, Preradovićeva ulica 42
  • Telefon: 01 4873 665
  • Telefon i telefaks: 01 4873 670
  • E-mail adresa: [email protected]

fotografije: Mario Žilec, M.Vrdoljak, Romeo Ibrišević, arhiv TZZŽ
Naslovna fotografija: Romeo Ibrišević

Izvor: TZZŽ