Tajni luksuz pod sjevernim plaštom – razgledajte nove kuće za odmor

Čuli ste već za projekt „Kuće s za odmor pričom”? Svaka dva tjedna donosimo preporuku za uživanje u 4 odabrane ljepotice smještene na romantičnim brežuljcima varaždinskog kraja sa fotogalerijom i kontakt podacima vlasnika te adrese, ispod svake galerije. Pod mekanim oblacima, ponad zelenih bregova, u nevjerojatnom skladu prirode i tišine, na različitim lokacijama upoznajte jedan drugačiji doživljaj odmora. Kao što je ovaj kraj različit, tako su i različite pripovijesti ispričane kroz arhitekturu, predmete, doživljaj i ugođaj svake „Kuće za odmor s pričom.“

foto: Kuća za odmor Romana

U kući s oznakom kvalitete, uvijek je na usluzi domaćin, koji će vam omogućiti da vaš odmor bude upravo to: užitak otkrivanja prirode, užitak u izvornim jelima, užitak u vremenu i miru koje je samo vaše. A kuće će vam prezentirati gostoprimstvo varaždinskog kraja, apsolutni komfor prisutan u svakom detalju, i vrijedne domaćine koji najčešće vlastitim rukama kreiraju ovakve objekte. 

foto: Imanje Pijevci

EXPLORE PREPORUKA: Svaka od prezentiranih kuća ima fotogaleriju, pa uđite, navratite i razgledajte, a poželite li se osim virtualno, raskomotiti u nekom od predstavljenih objekata, kontakt podaci vlasnika su pri kraju svakog poglavlja. Uživajte u razgledu! Dobrodošli!

COUNTRYHOUSE VILLA PIJEVCI – Buđenje s pijevcima 

Pijetao na sljemenu krova nekoć je krasio svaku zagorsku hižu. No, pijetao je bio više od ukrasa staroga doma. Crveni pijevac bio je simbol budnosti, on je kuću i ukućane imao zaštititi od munje i vatre, zajamčiti sreću i prosperitet imanja, osigurati mu plodnost i blagostanje.

U ranu zoru čuti kukurikanje pijetlova držalo se najvećom srećom. Glasno najavljujući danje svjetlo i novi dan, pobjedu svjetla nad tminom, novo buđenje, pijetao je donosio radost i nadu, novu perspektivu i sigurnost u neizvjesnosti. Vremena su se promijenila, budilice su nadomjestile prve pijetlove u njihovoj vjekovnoj zadaći, kukurikanje je uminulo. Visoko na krovu ostao je tek pijetao od crvene cigle, kao uspomena na vrijeme kada je s ovoga brijega odzvanjalo kukurikanje pijetlova, po kojima je imanje i dobilo ime – Pijevci.

Villa Countryhouse Pijevci nalazi se u Novom Marofu te u ponudi ima besplatne bicikle, bar i vrt. Varaždin je udaljen 18 km, a ovaj klimatizirani smještaj u ponudi ima besplatan WiFi i privatno parkiralište u okviru objekta. Vila ima pogled na bazen te sadrži popločani dio dvorišta, 4 spavaće sobe, dnevni boravak, TV ravnog ekrana, opremljenu kuhinju s perilicom posuđa i hladnjakom te 2 kupaonice s hidromasažnom kadom.

Gosti se mogu opustiti u hidromasažnoj kadi. U sklopu Vile Countryhouse Pijevci, nalazi se dječje igralište i terasa. Sveti Martin na Muri udaljen je 49 km, a Trakošćan 45 km od objekta. Zračna luka Franjo Tuđman u Zagrebu smještena je 62 km od vile Countryhouse Pijevci.

 

FOTOGALERIJA IMANJA PIJEVCI


ADRESA: Imanje Pijevci, Možđenec 199,

Kontakt: Snježana Jakopović, 099 216 6711, [email protected]

facebook.com/countryhousepijevci

Kuća Lješnjaka – Iskušajte najbolje od prirode 

Širokogrudna priroda ovdje daje najbolje, svježe i zdravo nadohvat je ruke. Među raskošnim darovima ovoga zelenoga kutka u slikovitom ludbreškom kraju sve je zamamno i mirisno, ukusno i domaće, sve mami i privlači. Goste ove lijepe drvene kuće dočekat će hrskavo iznenađenje, pravo bogatstvo i izvor zdravlja u ljusci, ukusni plodovi lijeske zasađene uokolo – domaći lješnjaci. Jedri, aromatični plodovi bude rasploženje, daju novu energiju, čuvaju zdravlje. Zahvaljujući njima jela će biti još ukusnija, mirisi i okusi još intenzivniji i slađi.

Više detalja: Kuća lješnjaka nalazi se u Ludbregu, a nudi besplatan WiFi i pogled na vlastiti vrt s terasom. Smještajne jedinice uključuju popločani dio dvorišta, TV ravnog ekrana i vlastitu kupaonicu sa sušilom za kosu. Dostupni su mikrovalna pećnica, hladnjak i kuhalo za vodu. Sveti Martin na Muri udaljen je 37 km. Do Zračne luke Franjo Tuđman Zagreb ima 69 km. Kuća je izrađena ručnim radom punim oblicama u promjeru od 20 do 30 cm, a drvo kao dar prirode u skladu je s principima održivog razvoja. Boravak u kući odiše toplinom i udobnošću, kuća ima visoku otpornost na požare i potrese te uz pravilnu brigu one traju dugi niz godina.

FOTOGALERIJA KUĆE LJEŠNJAKA

ADRESA: Kuća lješnjaka, Katalena 150, Vinogradi Ludbreški
Kontakt: Dragan Sačer, 091 57 73 133, [email protected]

facebook.com/kucaljesnjakaludbreg

 

KUĆA ZA ODMOR ROMANA – panoptikum nestvarne ljepote 

 Svaki zeleni brijeg, cvjetna livada, vinograd, oblačci ponad ladanjskih krovova, postali su motiv vlasnicima za izgradnju ove kuće. Zbilja i mašta isprepleli su se u prizoru, u trenutku nadahnuća, u punini doživljaja. Originalno viđenje pitomog kraja, tih čudesnih vizura, pretapanja oblika i boja, kontrasta i sklada, pretvorili su u umjetnost nekonvencionalne, univerzalne ljepote. Posjetite ovu drvenu ljepoticu u mirnom predjelu u neposrednoj blizini šume koja nudi saunu unutar objekta s prostorom za odmor i opuštanje, a gostima su dostupne na raspolaganju 2 spavaće sobe, dnevna soba, blagovaona, kuhinja, kupaona i sauna i velika natkrivena terasa.

FOTOGALERIJA KUĆE ZA ODMOR ROMANA

ADRESA: Kuća za odmor Romana, Palih boraca 46k, Seketin
Kontakt: Željko Avar, 091 17 05 343, [email protected]

 

RURALNA KUĆA GABRIELA – Po drvu se kuća poznaje

 Naši su davni preci vjerovali kako drvo združuje kosmos, bios i logos, vodu, zrak i sunce. Častili su ga i držali simbolom postojanosti i životne snage.  Drvo za njih nije bila tek sirovina, u njemu su prepoznavali živo biće duboko povezano s nedokučivim silama prirode. Držali su ih hramovima bogova, iskonskom snagom čija će ih energija zaštititi od svega zla i povezati ih s vječnim Univerzumom. Drveće su pjesme koje zemlja piše nebu – napisao je Khalil Gibran, jedan u nizu velikih umova koji su stvarali umjetnička djela u slavu drva. 

Drvo živi i diše, pruža nam toplinu i stvara očaravajući ugođaj u prirodnom, zdravom i opuštajućem okruženju. Stoga se po drvu i kuća poznaje!

Jedinstveni ambijent ove kuće od hrastovine u svakom je detalju povezan s drvom, svjedoči o dubokoj povezanosti obitelji Požgaj s ovim prirodnim i toplim materijalom i njegovom obradom, a gostima pruža ugodu savršenog ladanjskog odmora.  

Kuća se sastoji od kompletno opremljene kuhinje sa svim priborom za konzumaciju hrane i pića, dnevnog boravka, spavaćih soba i kupaonice. Sve vrlo ukusno uređeno i pruža mir za savršen odmor. Ispred kuće u dvorištu nalazi se otvoreni bazen, gdje se gosti mogu rashladiti za vrijeme vrućih ljetnih dana, ili jednostavno uživati na suncu, te odmoriti svoju dušu i tijelo.

FOTOGALERIJA KUĆE ZA ODMOR GABRIELA

 

ADRESA; Ruralna kuća za odmor Gabriela, Plešivica I/1, Čukovec, Ludbreg

Kontakt: Marinka Požgaj, 099 21 62 796, [email protected]

www.facebook.com/villagabrijela

Više informacija o ovim objektima i projektu, pronađite na slijedećim poveznicama:

myvarazdinholiday.com

Turistička zajednica Varaždinske županije