RAFTING HRVATSKOM AMAZONOM – spremni za avanturu?

RAFTING HRVATSKOM AMAZONOM – DRAVA 2020

Rijeka Drava odnosno Hrvatska Amazona kako ju je nazvao biolog Goran Šafarek, očuvano je stanište brojnih životinja, endema, rijetkosti i ljepota. Ovo područje, osim što je važno za posjetitelje koji se žele educirati, namijenjeno je svim ljubiteljima prirode. Turistička zajednica Koprivničko – križevačke županije u suradnji s Rafting klubom Koprivnica organizirala je 24. lipnja premijernu vožnju čamcima kako bi se dodatno istražila rijeka Drava i svi njezini turistički potencijali. Ispred ureda Turističke zajednice područja “Središnja Podravina” sudjelovao je stručni suradnik na stručnom osposobljavanju, Marcel Murtezani.

Program nove linije turizma, kakav će biti dostupan i ostalim zainteresiranim grupama i pojedincima, započeo je u 9 sati okupljanjem na Halaszcsardi, nakon čega je uslijedio doručak. Nakon doručka skiperi su objasnili pravila te u 10:30 sati sudionici su krenuli s vožnjom. Vožnja je trajala sve do 12:00 sati kada se napravila pauza na jednom pristaništu gdje se na drvenim rašljama ispekao jeger u skladu s prirodom i gdje su se sudionici okrijepili i osvježili. Nakon jela i osvježenja, vožnja se nastavila do Ješkova koje je bilo i odredište sudionika. Tamo su stigli u 15:30 sati. Sudionici su sveukupno prevalili oko 23 km puta.

Cjelodnevna avantura zaključena je u Art-centru Ješkovo smještenom u bajkovitom Prekodravlju. Vrsni umjetnik Dragutin Ciglar – Lao priredio je vrhunski doček praćen čestitkama na prevaljenom putu. Nakon ručka i zajedničkog druženja na Ješkovu, autobus je vratio sudionike na Halaszcsardu gdje je rafting i počeo.

U konačnici, Podravci i Prigorci, ali i svi željni dobre zabave, imate li dobru ekipu, prvom prilikom posjetite Hrvatsku Amazonu jer netaknuta priroda upravo dobiva zasluženo mjesto na turističkoj karti Hrvatske.

Izvor: Facebook fan page Visit Podravina

fotos: Matija Gudlin, epodravina.hr