Planirajmo nove odmore u novom ljetu – Kuće s pričom čuvaju mir

Može  li se  sakriti negdje od 2020? Učiniti da nestane bar na kratko? Ili prve dane 2021 provesti u Varaždinskoj županiji. Možda u brežuljkastom raju, postoji tako potreban mir od svih stresova koje nam je ova godina priredila. Donosimo nekoliko novih prijedloga. Razgledajte, uživajte, i javite se vlasnicima poželite li bukirati smještaj.

 Dvorac Trakošćan, Varaždinska povijesna jezgra, glasovita lepoglavska čipka, Rimske iskopine “AQUAE IASAE” – Varaždinske Toplice, Proštenište Predragocjene Krvi Kristove u Ludbregu.. neki su od brojnih aduta ove županije bogate povijesno kulturnom baštinom i spektakularnom prirodom.

Varaždinsku županiju lako je istražiti a još je lakše uživati u širokoj lepezi ponude ove kontinentalne županije,  odnedavno to možete napraviti i u atraktivnom smještaju još atraktivnijeg koncepta kojeg predstavljamo od listopada naovamo: Kuće za odmor s pričom.

DOĐI U OLD OAK HOUSE – stoljetni hrastovi strpljivo čekaju

Slojevi stoljeća prostiru se u valovitoj ravnici, romantično zdanje svjedoči o nekadašnjem sjaju i raskoši, profinjenosti i skladu s očaravajućim krajobrazom. Ljupki dvorac, njegovi elegantni tornjići i stamena kula, fascinantna su kulisa koja plijeni i opčinjava nestvarnom ljepotom.

Stoljetni hrastovi, simbol snage i postojanosti, prkosno čuvaju privid zatomljene davnine, u patini dvorca proplamsa zatočeno vrijeme skriveno pred licem zbilje, ponovo zažubori život, „srebrna cesta“ postaje stvarna, zavodljiva, neodoljivo privlačna. Pjesma biva stvarnost, čarolija budi ushit, otkriva se milina, trenutak vođen srcem zauvijek utisnut u pamćenje.

U tom divnom kraju – slikovit dvorac. Maruševec. Pitoma priroda i gracilni zamak. Nebeska vedrina i božanski mir. Široki šumarci, plodna polja i opojne livade. Čarobna stvarnost treperi i blista. Plemićke kurije i perivoji, dražesna idila u zelenoj oazi.

Posjetite ih i zapratite na Facebook stranici

KONTAKT: Old Oak House, Maruševec 81b, Maruševec
Valentina Dukarić, 091 133 6437, [email protected]

FOTOGALERIJA 

KUĆA ZA ODMOR BITOŠEVJE Slavlje prirodne ljepote  

Na padinama Ravne gore priroda se nudi u veličanstvenoj ljepoti, u spektakularnim vidicima otkriva se Zagorje, slikoviti prizori plijene i zadivljuju. Pitomi kraj pruža arkadijski mir. Vrijeme ovdje ima drugačiji ritam, nosi blagost i spokoj, daruje uzbudljiv užitak i ispunjenje.

Stari krovovi, kapele i crkve na zelenim bregima, plavi trnaci, mali vinogradi i mirisni voćnjaci, strme litice, u stoljetnim šumama skriveni izvori, skrovite pećine, opojni miris borova – slavlje prirode.

Kristalna bistrina na dalekom obzoru, Ivančica i Panonska ravnica, ugodna svježina u krošnjama bukva, vilinska drva i proplanci divlje ljepote.

Stare legende bude maštu, kurije i klijeti čuvaju uspomene, u bujnom zelenilu otkriva se nestvarna ljepota, počiva baština, budi se tradicija.

U krilu slikovite prirode neodoljivi su izazovi, brojne mogućnosti, neslućena zadovoljstva. Priroda ovdje pruža čisti užitak, spokoj i uzbuđenje. Na volju ostavlja izbor, ali jamči nezaboravni doživljaj!

Web stranica: bitosevje.com

FB stranica: www.facebook.com/bitosevje

KONTAKT: Kuća za odmor Bitoševje, Klenovnik 339,
Neven Car, 099 27 70 557, [email protected]

FOTOGALERIJA 

GREBENGRADSKA MEDNA HIŽA 3 SUNCA – Na sunčanoj strani povijesti

I onda kada je ta stara, velebna gradina na nepristupačnoj živoj stijeni bila u svom punom sjaju, kada su njene masivne branič – kule štitile od tatarskih provala ili pružale zaštitu hodočasnicima na putu u Svetu zemlju, ali i onda kada je ugasnuo njen stoljetni sjaj i kada ga je posvema prekrila divlja priroda planine i rastrgala njene nekoć čvrste zidine, pretvorivši gordi grad na Grebenu u razvaline, Grebengrad je postojani svjedok slavne povijesti.

Grebengrad već više od osam stoljeća čuva uspomene na herojske čine njegovih davnih gospodara, svjedoči o njihovoj moći i i bogatstvu, snazi i prijetvornosti, o njihovim spletkama i izdajama, slavnim bitkama i izgubljenim parnicama. Grad na čvrstoj stijeni okružen stoljetnim šumama krije uzbudljive legende i mistične priče o proročanstvima i kletvama, ženidbama, o dobročinstvima i postojanosti njegovih vlasnika.

U tom divnom krajobrazu, na proplanku nekadašnjeg grofovskog imanja obitelji Erdödy, mlada je obitelj Meštrić sačuvala djelić povijesti. S puno mara obnovili su staru drvenu kuću vlastelinovog lugara, uredili su još dvije autohtone zagorske „hiže“, stvorili su ovdje svoj dom i očaravajuće, rustikalno gospodarstvo – Grebengradsku mednu hižu.

Posjetite ih i zapratite na Facebooku: www.facebook.com/grebengradskamednahiza/

KONTAKT: Grebengradska medna hiža, Grebengradska 59, Topličica, Damjan Meštrić, 091 6111 539, [email protected]

FOTOGALERIJA 

BREGEC RURAL HOUSE- Nezaboravni odmor na idiličnom bregecu

Na ovom idiličnom bregecu, u oazi prirode, s koje pucaju prekrasni vidici na doline rijeke Drave i Plitvice, Varaždinci već desetljećima nalaze ozračje mira, mjesto za odmor i opuštanje, za prepuštanje čistom zadovoljstvu. Raduju se svakom susretu, svakom novom doživljaju u slikovitom kraju koji ih ispunjava i usrećuje.

Ovdje su gradili svoje kuće za odmor, u njima su nalazili svoje veselje, one su ih ispunjavale, pružale su im nove prigode za kreativnost i invenciju. Radost tih bezbrižnih trenutaka dijelili su s dragim gostima.

U ovoj kući na bregecu ta je tradicija gostoljubivosti i dalje živa, ona pričinja zadovoljstvo njenom vlasniku, nekadašnjem sportašu koji je u drugim zemljama iskusio srdačnu dobrodošlicu svojih domaćina. Svojom kreativnošću nastoji bregec učiniti mjestom savršenog odmora, obogatiti ga novim atraktivnim sadržajima i u ovoj ladanjskoj kući, koju „nadgleda“ i pazi simpatični jazavčar Boško, svojim gostima ponuditi drugačiji, nezaboravni ugođaj.

Posjetite web stranicu: /bregec.com/

Zapratite ih na Facebooku

KONTAKT: Bregec Rural House, Martinkovec 170, Varaždinske toplice, Branimir Žoldoš, +385 91 564 5800, [email protected], www.bregec.com

FOTOGALERIJA 

Ima još puno ovakvih oaza za odmor u Varaždinskoj županiji, stoga krenite prema svom čarobnom bregu i bukirajte neku od ovih ljepotica, već ove zime ili proljeća! Pored prirodne ljepota, upoznajte mir, privatnost, apsolutni komfor – najtraženiji tip trenutnog odmora koje nudi Varaždinska županija. Možda nam ova godina donese bolje stvari. Sigurni smo u to! Neka boravak u jednoj od ovakvih kuća bude taj bolji, ljepši, sretniji dio godine koja je ispred nas.

Sve kuće pogledajte na linku: myvarazdinholiday.com/kuce-za-odmor

Foto agencija Sjever, arhiva TZ Varaždinske županije

Posjetite za više informacija web: www.turizam-vzz.hr

naslovna foto: Vila Brigita Medna hiža