Nova tura šibenske Adventure – Advent s mirisom mora

Šibenski Advent s mirisom mora i mediteranskim štihom, i ove godine je najposebniji Advent u Dalmaciji. Adventura počinje od 06.12.2019. i traje do 01.01.2019.
Dođite u Šibenik na najoriginalniji, najekološkiji, najkreativniji Advent s mirisom mora!

Jedini plastic free Advent u Hrvatskoj, otvorit će vam svoje srce i vrata točno na blagdan Svetog Nikole, paljenjem tisuću svjećica u središnjem gradskom parku. Jedinstvena glazbena i gastro ponuda osvojiti će brojne posjetitelje i ove godine!

Šibenčani i njihovi gosti s nestrpljenjem iščekuju ovogodišnju božićnu bajku. Omiljena gradska manifestacija, pod imperativom ekološke osviještenosti, ove će godine, osim Perivoja Roberta Visijanija, osvijetliti i druge dijelove stare gradske jezgre na koje će se proširiti adventske lokacije.

Brojna glazbena imena izmjenjivati će se na pozornicama u Parkiću i na Trgiću, spremna zabaviti, raspjevati i rasplesati posjetitelje, te zadovoljiti različite glazbene ukuse!

Glazbeni program Adventure otvara splitski glazbenik Vojko Vrućina, a neka od imena koja nas na adventskim pozornicama očekuju su: Opća opasnost, Mia Dimšić, Letu štuke, Luce, RHCP Tribute, Nipplepeople & Bojana… i mnogi drugi.

Na pješačkoj ruti od Parkića do Trgića, na trgu ispred  crkve Svetog Frane, posjetitelji će moći obići Sajmić – adventski sajam s bogatim izborom proizvoda iz kućne radinosti, te će tako moći upotpuniti blagdansku kupovinu originalnim poklonima.

Na istoj blagdanskoj ruti nalazi se i Galerija Matija koja će za vrijeme Adventure postati dom Adventurice, kontinuiranog zabavno – radioničkog programa za najmlađe, s ciljem podizanja ekološke svijesti, a sve to uz podršku Nacionalnog parka Krka. 

Najmlađe i one koji se tako osjećaju, posebno veseli klizalište koje će biti otvoreno na blagdan sv. Nikole.

S posebnim nestrpljenjem se isčekuje još jedno izdanje Fritulade / 17.12. – jedinstvenog gastro natjecanja u spravljanju fritula, gdje će svoje snage u spravljanju te tradicionalne slastice po bakinim receptima odmjeriti brojne ekipe. Biti će to zabavno druženje i obilježavanje „Proslave“ ili „Osmina“tradicionalnog šibenskog običaja.

Preko tisuću lampiona osvijetlit će  nebo iznad grada u okviru humanitarne akcije ‘Šibenik daruje’, i stvoriti prekrasan prizor u Badnjoj noći.

Osim Adventure, tradicionalne Božićne čarolije obradovat će male šibenčane i djecu iz okolnih mjesta, i tako proširiti božićnu radost. Adventske kućice radit će svakog dana od 10 ujutro do 23 sata, a vikendom do 1 sat u noći.

Vi dođite a mi obećavamo još jednu Adventuru za pamćenje!

DETALJAN PROGRAM ŠIBENSKE ADVENTURE PRONAĐITE na linku RASPORED DOGAĐANJA

Mudro isplanirajte svoje vrijeme i budite dio najoriginalnijeg Adventa na obali. Vođeni činjenicom važnosti odgovornog ponašanja u cilju ekološke održivosti, Šibenski Advent je jedini “plastic free” Advent u Hrvatskoj.  Do sada su spriječili da više stotina tisuća komada plastike završi u prirodi! Osim što je NO PLASTIC FANTASTIC, fantastičan je i osjećaj kad se svjesno i odgovorno ponašamo i u trenutcima najveće opuštenosti. 
I ove godine na Adventuri 2018. svjesno se odgovorno ponašamo – s istim, zajedničkim ciljem.

Usput, pogledajte kako je bilo na prošlogodišnjoj Adventuri u Šibeniku:

https://www.facebook.com/advent.u.sibeniku/videos/1985345491521771/

Izvor: adventura.sibenik.hr

www.sibenik-tourism.hr

facebook.com/TouristBoardSibenik

instagram.com/lovesibenik