More
  Naslovnica Blog Kuća magične trave - što sve imamo u Lijepoj Našoj

  Kuća magične trave – što sve imamo u Lijepoj Našoj

  Dragi čitatelji,

  Predstavljat ćemo u ovim danima neizvjesnosti i tjeskobe, sve ono zbog čega ne treba klonuti duhom. I dalje pišemo afirmativno o svemu lijepome što naša zemlja čuva, a prije svega najveća vrijednost su joj mali obrti, obiteljske tvrtke i mali proizvođači koji su najviše ovih dana na udaru posljedica pandemije. Idućih tjedana ćemo predstavljati male obiteljske tvrtke i OPG-ove, promovirajući njihovu ponudu, da bi jednom, kad sve ovo završi, imali i njih u vidu, kroz kupovinu i narudžbe provjereno odličnih proizvoda.

  KUĆA MAGIČNE TRAVE

  VARAŽDINSKA ŽUPANIJA

  Ekološki i biodinamički uzgoj ljekovitog bilja i proizvodnje ekološke kozmetike
  Paka 26, 42220 Novi Marof
  Varaždinska županija

  Kuća Magične Trave je pionir na području organske kozmetike u hrvatskoj, a razvila se iz prvobitne ideje o uzgoju ljekovite biljke matičnjaka.

  Već prvim urodom uvidjeli su potrebu za finalizacijom proizvoda od ove i drugih ljekovitih biljaka, te za proširivanjem djelatnosti na vlastito sušenje.

  Prvi gotovi proizvod bio je čaj matičnjaka (meliasa officinalis) čija svojstva imaju spazmolitski učinak, posebno kod raznih neuroza (želučano – probavnog trakta, neuroza srca, nervne smetnje uspavljivanja). Također se primjenjuje u fitobalneologiji – matičnjakove kupelji. Daljnjim izučavanjem svojstava matičnjaka shvatili su da je matičnjak biljka koja se koristi ne samo kao čaj, već uvelike i u gastronomiji, kozmetici i welnessu. Vođeni tom misli osmislili su i cijelu paletu svojih proizvoda.

  Proizvode iz vlastite proizvodnje koji su 100% prirodno uzgojeni i prerađeni (EKO certifikat), pretvoriti u prepoznatljiv autohtoni suvenir, te biti prisutni u svim prodavaonicama domaćih hrvatskih proizvoda, suvenirnicama, svim značajnijim turističkim destinacijama, spa hotelima, welness centrima i sl.

  “Kuća magične trave” je prva paleta proizvoda u Hrvatskoj koja je dobila ove oznake: EKO kozmetika, 100% prirodna kozmetika sa ekološkim sastojcima i prirodna kozmetika sa ekološkim sastojcima za svoje proizvode!

  • u svim  proizvodima upotrebljavaju prirodne, ekološki uzgojene i prerađene sastojke autohtonih biljnih vrsta s područja Hrvatske
  • trude se da većina ambalaže naših proizvoda bude od prirodnih materijala i da se može reciklirati
  • vizija je da svi njihovi proizvodi budu u skladu sa načelima ekološke i organske kozmetike te ekološke, organske i veganske prehrane
  • Njihovi proizvodi nisu testirani na životinjama već na obitelji i prijateljima koji dragovoljno uživaju u blagodatima prirode i ljubavi usađenoj u svaki novi proizvod.
  Zapratite ih na Facebooku.

   

  #kućamagičnetrave
  #varaždincounty
  #explorecroatia

  PRATITE NAS

  1,378SljedbeniciSlijedi