Jedan doista drugačiji Božić.. uz svjetlost svjeća i nježnost blagdana

BOJANI BOŽIĆ U BOJANI – Božić unplugged – bajka iskonskog tihog slavlja na kojoj će vam biti zahvalni najmlađi! 

Tiho i nenametljivo, u snovitoj Bjelovarsko – bilogorskoj županiji, na adresi Bojana 66, nadomak Čazme, sakrila se Galerija Matešin i njen Bojani Božić u Bojani.
Tiho slavlje Kristovog rođenja, dobiva dimenziju na koju smo posve zaboravili, tako daleku od blještavila, kiča, buke i komercijalnog prikaza Božića.
Dostojanstveno, kreativno i i bajkovito u Bjelovarsko – Bilogorskoj županiji, 
možete pokazati vašim najmlađima i najdražima, što je smisao božićne bajke.

Bojani Božić u Bojani – Tradicijski Božić na selu, posebna je manifestacija, jedina ovog tipa u u Hrvatskoj koja se odvija bez struje, sa 1000 svijeća. Ovaj jedinstveni prikaz Božića slavi se već trinaesti put a službeni dani kada možete svjedočiti ljepoti lampaša i prirode su od 26. do 30. prosinca, kada će Galerija biti otvorena u periodu od 16.00 do 20.00 h.

Organizirane grupe – posjetite Galeriju od 01.12. 2019. – 01.01.2020

Za organizirane grupe Galerija Matešin je prema najavi otvorena od 01.
prosinca 2019. do 01. siječnja 2019. godine u vremenu koje odgovara
posjetiteljima. Svijeće se pale za grupe koje imaju najmanje oko 30 posjetitelja, a
koje dolaze u vremenu od 16 sati na dalje.

Također na sjevernoj galeriji možete posjetiti stalni postav likovnih radova umjetnika Frane Matešina, a na samoj terasi možete razgledati proizvode OPG-a Matešin. U južnoj galeriji naići ćete na stalan postav likovnih radova te pogledati prezentaciju znastveno – fantastične trilogije “Izgubljeni snovi”. U Amfiteatru galerije nalazi se mali povijesni muzej.

U parkiću ovog posebnog imanja, očekuje vas također igralište za djecu, tradicijska božićna rasvjeta bez struje, svijeće i lampaši, otvoreno ognjište, dječje jaslice i traženje bombona u slami.

ULAZNICE:

Odrasli pojedinačno, sve organizirane predškolske, školske, umirovljeničke i sve druge
grupe odraslih 20,oo kn

Osobe s invaliditetom i organizirane grupe osoba s invaliditetom, školska djeca u pratnji roditelja, pojedinačno, od 1. do 8. razreda, od 26. do 30. prosinca, 10,oo kn

Predškolska djeca u pratnji roditelja, pojedinačno, od 26. do 30.
prosinca,besplatno

Napomena:

U cijenu ulaznice je uračunato; besplatni čaj, kuhano vino i kolači
na terasi te bomboni u slami.

O galeriji Matešin – više informacija:

Galerija Matešin je otvorena 2002. godine. Nalazi se u selu Bojana koje je udaljeno 7 km od Čazme, 25 km od Bjelovara i 60 km od Zagreba.

U galeriji je 2008. izložen stalni postav likovnih radova akademskog slikara Franje Matešina. Iste godine je iza parka otvoren i Amfiteatar. U sklopu galerije i amfiteatra se postavljaju likovne izložbe drugih autora, priređuju koncerti i predstave, prikazuju filmovi, održavaju razne promocije, sastanci te razna druga kulturna i društvena događanja.

Godišnje galeriju i manifestacije posjeti nekoliko tisuća ljudi iz zemlje i cijeloga svijeta.U galeriji možete kupiti autorove slike, crteže, grafike i suvenire. Galerija Matešin je otvorena svaki radni dan uz prethodnu najavu.

Posjetite ovaj mali biser kulture u Bjelovarsko – bilogorskom kraju. Dobro došli!

Galerija Matešin

Turistička zajednica Bjelovarsko – bilogorske županije

Fotografije: Davor Kirin, Galerija Matešin