Dan zaljubljenih u Esplanadi – Valentinovo s aromom istinskog glamura

Romance ili Endless Love u sobi Superior. Slatka dobrodošlica u obliku srca i zdravica ljubavi uz vrhunsko vino kuće Jutro uz à la carte selekciju jela za doručak u privatnosti sobe ili u restoranu Zinfandel’s. Izbor peciva i kroasana, jaja Benedict na briocheu od maslaca, jaja Royal s dimljenim lososom i špinatom, tost s avokadom i hrskavom pancetom, američke palačinke s bobičastim voćem i sirupom od javora, francuski tost s medom, izbor smoothieja, rezano voće, cijeđeni sokovi i pjenušac. Spremni za najljepšu romancu? 

Paket Romance (14. – 15. 2. 2021.) uključuje i romantičnu večeru uz svijeće od pet sljedova delicija u restoranu Zinfandel’s, čašu pjenušca za dobrodošlicu, ljubavne evergreene i vrijedan poklon-paket za damu koji osigurava Atelier Rebul. Romantična gozba započinje nježnom losos pastrvom aromatiziranom verbenom, posluženom uz ikru i majonezu od habanero papričica, a nastavlja se dimljenom skušom u pjeni od čičoka, nakon čega slijede ravioli punjeni zecom s raguom od lisičarki uz umak od pačje jetre i tartufe. Glavni slijed donosi kanadski rib eye s kremom od pečenog kukuruza i aromatičnom mladom salatom. Romantičnu večer zaokružuje sorbet od tamne čokolade s pjenom Baileys uz žele od maline i bosiljka i meringue s dehidriranom malinom. Cijena paketa s noćenjem i večerom iznosi 235 € za dvoje.

Paket Endless Love (13. – 14. 2. 2021.) uz noćenje i doručak uključuje otmjen nedjeljni brunch za dvoje u restoranu Zinfandel’s uz čašu pjenušca za dobrodošlicu i ružu za damu. Iz raskošne selekcije jela može se odaberiti Cezar salatu, tatarski biftek, koktel od jadranskih kozica, krem juhu od kukuruza ili goveđi consommé, zapečene Esplanade štrukle, kremasti rižoto sa sušenim rajčicama, hrskave rolice od vrganja, juneće obraze u kremi od celera, janjeći kare s umakom od tartufa, file romba s kremom od batata. Selekcija slastica za zaljubljene , sorbet od malina s bijelom čokoladom i pistacijom, éclair s kremom od vanilije i tonkom, mini Pavlova s aromatiziranim jagodama i timutskim paprom, red velvet tortica s kremom od maskarponea, likerom Cointreau i čokoladom. Cijena paketa uz noćenje i brunch iznosi 195 € za dvoje.

Predlog je i da naručite buket crvenih ruža, ružine latice u obliku srca, Esplanade kolač, pjenušac ili da  rezervirate tretmane za lice i tijelo u Esplanade Health Clubu, kao i prijevoz limuzinom.

Ako se slavi Valentinovo kod kuće pripremu valentinovske večere može se prepustiti Esplanadinim chefovima. Pozivom na broj 0914566702 može se naručiti Esplanadinu raskošnu take-out ponudu koja uključuje selekciju vrhunskih poslastica za van poput tatarskog bifteka, junećeg carpaccia, vrućih zapečenih Esplanadinih štrukli, kremastih rižota, quiche lorrainea i finih slastica i Esplanade kolač pakiran u stiliziranu okruglu ružičastu kutiju (350kn) koji se može naručiti i u paketu uz vrhunski šampanjac.

Fotografije: Arhiva Esplanade
Tomislav Radić