Top 5 osvježenja Bjelovarsko – bilogorskog kraja

Ljeto na kontinentu postaje sve privlačnije  s ponudom brojnih sportskih sadržaja od kojih najveći dio zauzima kvalitetna ponuda sve boljih, većih i opremljenijih gradskih bazena.

Bjelovarsko – bilogororska županija, srce zelene Hrvatske, ovo ljeto nudi pregršt zabave na otvorenom, kroz brojna događanja i stalnu ponudu svojih turističkih izleta, no za ljetne vruće dane, najbolje se vrućine rješavaju kroz dobro staro kupanje u velikim, moderno opremljenim, osvježavajućim bazenima. Donosimo naših top 5 cool osvježenja koje nude hladovinu, zabavu i rekreaciju na području ove zelene kontinentalne ljepote.
A zanima li vas iskonska ljepota kontinentalne Hrvatske, tada samo bacite oko na galeriju pri kraju teksta i ostanite bez njega 🙂

foto: Vladimir Imprić, Daruvarske toplice
  1. Sportsko – rekreacijski centar Veliki Grđevac – uronite u 25 metara svježine!

Predlažemo da navratite u šarmantnu općinu Veliki Grđevac gdje se nalazi poznati Lovrakov centar. Veliki Grđevac je rodno mjesto Mate Lovraka, klasika dječje književnosti, tijekom godine obiđe nekoliko tisuća učenika i odraslih posjetitelja iz svih krajeva Hrvatske. Uz Lovrakove dane kulture i spomen sobu Mate Lovraka, tu je izgrađen i “Mlin Družbe Pere Kvržice”, identičan i na istom mjestu gdje su ga obnavljali Pero i družba. No ultimativna ljetna atrakcija kraja je Sportsko – rekreacijski centar Veliki Grđevac koji se sastoji  od 25 metarskog dubokog bazena, plitkog bazena za djecu s dvije „gljive“, te hidromasažnog bazena s ljekovitom vodom.

foto: Štefan Brajković

Uz bazene, tu se još nalaze: veliko dječje igralište, teniski i odbojkaški teren, sala s biljar stolom, stolom za stolni tenis te stolni nogomet. Gosti za vrijeme boravka na bazenima mogu unajmiti ležaljku, a suncobrani su osigurani za sve one koji žele pobjeći od sunca u vrućim ljetnim danima.

foto: Štefan Brajković

Za prehranu i piće tu je smješten i dobro opremljen ugostiteljski objekt u  kojem  za vrijeme rada bazena gosti mogu kupiti hranu te osvježavajuća pića i sladolede.

2. Daruvarske toplice – izvor zdravlja i wellnessa nadomak Metropole

Ljekovita svojstva termalne vode te ljekovitog blata koristili su već stari Rimljani, a potom i Turci u vrijeme svojih osvajačkih pohoda po Europi. Danas su Daruvarske toplice suvremeni i moderno opremljeni centar za medicinsku rehabilitaciju, odmor i rekreaciju te prevenciju u očuvanju zdravlja. Brojni posjetitelji desetljećima tu pronalaze olakšanje i izliječenje raznih problema i tegoba a ljeti se Daruvarske toplice pretvaraju u atraktivnu špicu zabave i i vodenog provoda.

Kompleks Daruvarskih toplica smješten je u prekrasnom višestoljetnom parku Julija Jankovića, okružen izvorima ljekovite tople vode i nalazištima ljekovitog mineralnog blata.
Smještajni objekt Termal izgrađen je 1980. godine i raspolaže s 156 soba i 273 postelje smještene u jednokrevetnim, dvokrevetnim sobama i apartmanima. U sklopu Daruvarskih toplica nalazi se i smještajni objekt Arcadia s 25 ležaja, a odmah do nje ekskluzivni Restoran Terasa sa 180 sjedećih mjesta, plesnim podijem i vrtnom terasom.

foto: Vladimir Imprić

Termal nudi posjetiteljima; sportska dvoranu, fitness dvorane, wellness spa sadržaje i fitness studio, a upotpunjuju ih otvoreni i zatvoreni bazeni s toplom termalnom vodom.
U lječilišnom hotelu Termal***, nalaze se dva otvorena i jedan zatvoreni bazen s ljekovitom termalnom vodom, temperature između 28 i 35 stupnjeva Celzijusa, te hidromasažom. Smještajni kompleks nalazi se u prekrasnom višestoljetnom parku, okružen sportskim terenima i jezerom. U sastavu smještajnog kompleksa  nalaze se  sportska dvorana, fitness centar (saune, masaže, jacuzzi, solarij, zona za njegu lica i tijela), turbo solarij, te lječilišni dio s kompletnim medicinsko-rehabilitacijskim sadržajima.
Ukratko – sve što trebate za cjeloviti odmor, rekreaciju ili oporavak čeka vas u Daruvarskim toplicama!

3. Termalni vodeni park Aquae Balissae
foto: Miljenko Hegedić

Termalni vodeni park Aquae Balissae u Daruvaru prostire se na 10.000 m2, od toga 2.200 m2 vodenih površina. Ovo carstvo vode ujedno je i carstvo zabavnih sadržaja pa tako izdvajamo za vodeni park: otvoreni i zatvoreni bazen s vodenim atrakcijama (unutrašnji i vanjski tobogan, unutrašnji i vanjski dječji bazen, gejzire, slapove, vodene tuševe i ježeve u bazenu, whirlpool), te “mirnu rijeku” dužine 220 metara, “Oazu mira” u kojoj su saune (2 finske te parna sauna) i zona za relaksaciju. Uz leđne masažere, gejzire i bujice u sklopu bazena,  relaksirati i opuštati možete se i u tišini podzemnog prostora, gdje se uz zonu za relaksaciju nalaze dvije finske i jedna parna sauna te whirpool s termalnom vodom.

foto: Miljenko Hegedić

Nije naodmeti znati da se u  Vodenom parku kupate u geotermalnoj vodi s ljekovitim svojstvima, čija je prosječna temperatura u bazenu 32°C. Za zimogrozne lijepa vijest, a za one koji vole malo svježine, postoje ostali spomenuti bazeni u kojima se možete relaksirati cijeli dan. U sklopu objekta postoje i dva ugostiteljska objekta s solidnom ponudom dnevnih i večernjih obroka nakon cjelodnevnog kupanja.

4. Bjelovarski bazen – gradska oaza rashlađenja

U Bjelovaru se također možete osvježiti u velikom gradskom bazenu koji nudi set sadržaja za cijelu obitelj. U bogatoj ponudi imate na raspolaganju plivanje, vaterpolo, obuka neplivača za djecu i odrasle, aquaaerobic, rekreacija, yoga, odbojka na pijesku, košarka, boćanje, open gym, lounge bar, fast food. A u potpunosti preuređen bazen, nove ležaljke za sunčanje, preuređeno sunčalište i bogati novi sportski sadržaji su samo neke od novosti koje su u Bjelovaru pripremili za sve posjetitelje gradskih bazena u Bjelovaru.

foto: Štefan Brajković

5. Bazen Gradina – mali Šandrovac nudi veliko osvježenje

Jedno od rijetkih mjesta koje se može pohvaliti da ima olimpijski bazen s raznim rekreativnim sadržajima poput poligona za mini golf, igralište za odbojku u pijesku, igralište za tenis, košarku i mali nogomet je bazen “GRADINA” u Šandrovcu.  Unatrag nekoliko godina bezen je u potpunosti obnovljen,  unutrašnjost bazena obložena je posebnom specijalnom folijom, koja spriječava nastanak mikroorganizama i algi.

foto: Općina Šandrovac

Uz bazen se, osim bogatih sportskih sadržaja nalazi i ugostiteljski objekt u kojem  za vrijeme rada bazena gosti mogu kupiti hranu te osvježavajuća pića i sladolede. Pogled i hladovina obližnje šume također su ugodan ljetni atribut.

Pogledajte u nastavku fotogaleriju predivnih prizora jedne od naših najzelenih županija i isplanirajte posjetu čim prije.Ne zaboravite, ljetne noći su  u ovim šumama svježe i ugodne, ako ste gurmani, boravak će vam upotpuniti domaća ukusna tradicijska gastronomija a što se tiče osvježenja ili ljetnog kupanja, Bjelovarsko – bilogorski kraj itekako prati trendove. Stoga, dobro nam došli, čekamo vas!

Fotogalerija

Posjetite: www.tzbbz.hr

Zapratite i lajkajte: Facebook 

Fotogalerija: arhiv Turističke zajednice Bjelovarsko – bilogorske županije

Autori fotografija u tekstu: Štefan Brajković, Vladimir Imprić, Miljenko Hegedić, foto naslovnice Miljenko Hegedić,