Plivajmo i učimo zajedno – kupnjom ručnika pomažete projektu RokOtok

S dolaskom toplijih dana naše misli polako lete prema ljetu. Upravo će nadolazeće ljeto za brojne mališane biti posebno. Ručnici iz linije Fosen Blue Collection spojit će djecu i sedamnaest hrvatskih otoka. Kupnjom ove posebne linije u prodavonicama Konzuma diljem Hrvatske zajedno pomažemo uspjehu ljetne edukativne avanture koju su unutar kampanje Plivajmo i učimo zajedno osmislili udruga RokOtok Domagoja Jakopovića Ribafisha u suradnji s tvrtkom Wib Solutions koja se bavi stvaranjem projekata društveno korisnog poslovanja.

Ova ljetna avantura započinje 3. srpnja kada će se vesela i hrabra ekipa iz Brodarice zaputiti na novih sedamnaest naseljenih otoka šibenskog i zadarskog arhipelaga. Plan je rukama spojiti jedan otok i obalu, educirati djecu o ljekovitim mediteranskim biljkama, čistiti plaže, igrati se, smijati, plivati i učiti zajedno.

Projekti poput RokOtoka za mene su polagani povratak u život. Kroz plivanje promoviramo sport i zdraviji život, na predavanjima razgovaramo o važnosti ekologije, brizi o okolišu, bitnosti razgovora djece i roditelja, a sve to završavamo organiziranim igrama, čišćenjem plaža i podjelom poklona. Sredstva od prodaje linije ručnika rasporediti će se na materijale za čišćenje plaža, uređivanje istih, kupovinu adekvatnih poklona poput interaktivne karte – bojanke hrvatskih otoka za sve sudionike kao i donacije potrebitima. – izjavio je Domagoj Jakopović Ribafish.

Pastelne plave, roze, zelene, ljubičaste i bijele nijanse linije ručnika Plivajmo i učimo zajedno dolaze u tri atraktivne veličine, od čistog su pamuka i svakog nas dana podsjećaju na zajedništvo, međusobno pomaganje i ljubav prema djeci. Sredstva prikupljena kupnjom ručnika, koji se od 1. travnja mogu pronaći u prodavaonicama Super i Maxi Konzuma diljem Hrvatske bit će donirana Udruzi RokOtok za podršku u oplivavanju otoka te nastavku održavanja dječjih edukativnih i ekoloških radionica na plažama naše lijepe obale.

„Potaknuta samom idejom djelovanja udruge RokOtok, njihovim prekrasnim projektima usmjerenim upravo na zdrav i aktivan razvoj djece kroz sport, edukaciju i ekologiju, krenuli smo u osmišljavanje ove kampanje. Vjerujem da ćemo svi zajedno pomoći u njihovom daljnjem djelovanju u još jednoj, za sve nas vrlo izazovnoj godini.“ – istaknula je Nina Andrijanić, autorica projekta i direktorica firme Wib Solutions.

Udrugu RokOtok osnovao je 2019. godine Domagoj Jakopović Ribafish s ciljem promicanja zdravog i aktivnog života djece te očuvanja hrvatske obale i otoka. Tijekom prvog ljeta 35 članova Udruge doplivalo je do 17 hrvatskih otoka otoka i organiziralo 18 edukativnih predavanja kojima je prisustvovalo više od 2.000 djece i roditelja. Ova hvalevrijedna priča tada je proglašena i najljepšom pričom ljeta.